Hobby's

Mijn hobby:

Iedereen heeft wel een hobby zo verzameld de één stenen terwijl een ander weer briefjes van duizend verzameld en zo is één van mijn hobby's fotograferen en een verzameling van de mooiste plaatjes te laten zien met een kleine beschrijving waar het is. Sinds januari ben ik lid van fotoclub LIDO in Elim waarbij we regelmatig opdrachten krijgen en zo wil ik je regelmatig een paar van mijn mooiste foto's laten zien.

==============================================================================

17-8-2018


Op mijn fietsie.

Ik had vanmiddag een paar boodschapjes in Hoogeveen die bij ons in het dorp echt niet te krijgen zijn en met dit mooie weer pak je natuurlijk de fiets. Maar de terugweg via dezelfde weg is ook een beetje saai, dus maar richting Pesse gegaan bij de Wijsterseweg rechtsaf richting Stuifzand en dan fiets je door het prachtige stroomdallandschap van het Oude Diep en deze foto's zijn dan ook gemaakt aan de Oostermaat bij het brugje over het Oude Diep.
27-5-2018

Reisje Lido:
Gisteren als leden van fotoclub Lido samen op reis geweest. Een prachtige dag met prachtig weer en dan ook nog eens door het prachtige Friesland. Onze koffiestop was in het schitterende museumdorp Allingawier, vandaar zijn we gereden naar Harlingen waar zowel het strand als de binnenstad op loopastand liggen. Op de terugweg hebben we nog even genoten van een koel drankje op een terrasje in Woudsend. En we hebben deze prachtige dag afgesloten met een heerlijk diner in Hotel De Spaarbankhoeve in Hoogeveen.


 28-2-2018

Bij fotoclub LIDO

Het was vanavond weer onze tweewekelijkse bijeenkomst in De Open Deur van fotoclub LIDO en als opdracht hadden we maak een foto met een verdwijnpunt en maak vijf foto's die op de één of andere manier een raakvlak hebben met treinen. Nou vond ik dat verdwijnpunt niet zo moeilijk want aangezien ik wat aan het stoeien ben met mijn glazen bol heb ik achter op de Beukersdijk een verdwijnpunt door mijn glazen bol gecreeerd. Maar aangezien ik nog maar kort lid van de club ben had ik weinig foto's van treinen en om nu met dit koude weer wat aan de spoorlijn te zitten wachten op een trein leek me ook geen optie, maar na wat zoeken in mijn bestand van duizenden foto's kwam ik nog een paar leuke foto's tegen die wat met treinen hebben zoals een paar foto's van onze rijnreis en ook no een paar foto's van een boottocht door Friesland waar over het van Harinxmakanaal de trein passeerde.  Het was weer een gezellige leerzame avond.

   

   


24-2-2018

Mijn glazen bol.

Bij een spirituele winkel heb ik een super heldere bol van kristalglas besteld, het is een massive bol met een doorsnee van 10 centimeter en als straks het weer wat aangenamer wordt ga ik wat meer de natuur in om te oefenen met het fotograferen in een glazen bol.14-2-2018

Fotoclub LIDO
Vanavond mag iedereen 6 vrije foto's inleveren die op een groot scherm getoond worden en ze worden beoordeeld van wat je wel en beter niet had kunnen doen, maar dit is wel een mooi thema want iedereen kan naar hartelust fotograferen en dan 6 van de mooisten uitzoeken en zo had ik dus een aantal mooie foto's bij Schoonhoven gemaakt.
31-1-2018

Fotoclub LIDO
Deze avond is wat een feestelijke avond met een drankje en een hapje en wordt verzorgd door 2 clubleden, we moesten dan ook het fototoestel en een statief meenemen om allerlei opdrachten uit te voeren, maar als nieuweling sta je eerst een beetje de kat uit de boom te kijken alhoewel ik je een paar van mijn creaties niet wil onthouden.17-1-2018

Fotoclub LIDO
Vanavond was het de bedoeling om foto's te tonen die in de mist gemaakt zijn maar normaal ga ik dus bij mist niet met de camera op stap dus had ik ze niet op voorraad, en het thema was voordeuren dus zie in zo'n korte tijd nog maar eens een paar mooie voordeuren te vinden, maar wie niet sterk is moet maar slim zijn en zo had ik nog een paar mooie foto's van vogels die ook in en uit hun huis moesten vadaar dus deze foto's.


 


3-1-2018

Fotoclub LIDO
Sinds begin Januari heb ik mij aangesloten bij fotoclub LIDO in Elim mede natuurlijk omdat fotograferen mijn hobby is, hier krijg je dus meer kennis van je toestel en je krijgt opdrachten dus dan ga je wat meer gerichter fotograferen. We komen één keer in de twee weken bij elkaar en elk één kan zijn mooiste foto's meenemen die we dan op een groot scherm laten zien en we bespreken de foto's wat goed is maar ook wat niet goed is en zo proberen we ook van elkaar te leren. Fotograferen is een mooie hobby en we zijn regelmatig met een gezellige club bij elkaar. En nu ga ik ook hier regelmatig een aantal van de mooiste foto's laten zien.

De tuin van Hooyer:
Gistermiddag mooi weer dus even een stukje fietsen en via het Kikkertsveld fiets ik naar dalerend waar aan de Steigerwijk een prachtig natuurgebied is om te fotograferen, na een aantal mooie plaatjes gemaakt te hebben fiets ik via de Perenbomenweg terug naar Elim maar halfweg de Perenbomenweg valt mijn oog op de tuin van Hooyer, enkele jaren geleden ben ik daar ook al eens geweest maar toen was de tuin nog in aanleg. Ik zie iemand bezig met onderhoud en snoeiwerkzaamheden dus een mooie gelegenheid om even een praatje te maken. De heer Hooyer was direct bereid om mij een rondleiding te geven ik kon bijna mijn ogen niet geloven wat hier allemaal tot stand gekomen is en kreeg dan ook alle gelegenheid om prachtige foto's te maken waarvan ik hier een aantal laat zien.  Dus oordeel zelf.

 

 

 

 

  

 

 


 

 

18-7-2017

De molen in Ane.
Vanmiddag prachtig weer dus maar eventjes op de fiets, via de Carstensdijk richting Slagharen naar Lutten, hier sla ik linksaf en fiets via de vaart richting Gramsbergen maar bij het dorpje Ane ben ik linksaf gegaan richting De Krim net buitew Ane staat nog een prachtige korenmolen die rustig zijn rondjes draaide. Je kunt hier voor de molen langs fietsen maar achterlangs loopt ook een weg dus een prachtige molen om te fotograferen.

   

   

 


15-7-2017

Rondje op Zaterdag
Zaterdagmiddag het weer was goed dus er toch noch maar even opuit, ik ben richting De Krim gefietst en toen langs de smalle kant richting Coevorden, even voorbij de Dommerswijk heb ik een praatje gemaakt met een oud collega spoorman die ik tientallen jaren niet gezien had.  Weer verder fietsende buigt de weg af richting De Vossebelt, al doorfietsende langs de Nieuwe Dijk kom je bij het Zwindersche kanaal, langs de zuidkant rijd ik een aantal km's langs het kanaal en natuurlijk prachtige foto's gemaakt, via een mooi fietspad heb ik de richting Nieuwlande genomen en vandaar nog een klein stukje naar Elim, maar toch nog 30 km op de teller.

   

   18-2-2017
Rondje rijden
Zaterdagmiddag even mijn auto laten wassen daarna nog een rondje gereden langs de Trekgatenweg en vandaar naar Nieuwlande langs de Scheerseveldweg door een prachtig natuurgebied om te proberen nog enkele mooie plaatjes te schieten, en wat is Duitsland dan met zijn windmolens dan dichtbij.

 

8-1-2017
Met de nieuwe camera op pad.
Het nieuwe jaar is al weer enkele dagen oud en de laatste dagen lokt het weer me niet echt naar buiten, alhoewel het vorige week Donderdag toch noch een aardige dag was en ik natuurlijk de nieuwe camera die ik van Amber en Thomas heb gekregen graag eens wilde uitproberen ik dus de stoute (warme) schoenen heb aangetrokken om naar het bos te gaan en probeer maar eens een paar plaatjes te maken, nou ja plaatjes maken gaat nog wel maar om een mooie foto te maken is andere koek want voordat je van deze camera alle mogelijkheden een beetje begrijpt dan denk ik dat het voorjaar al weer in de lucht zit.


Maar het is en blijft natuurlijk een hobby en een perfecte fotograaf zal ik natuurlijk nooit worden maar toch probeer ik op deze pagina regelmatig foto's te plaatsen die ik in de loop van het jaar ga maken. En natuurlijk de eerste foto's die ik vorige week Donderdag al gemaakt heb ga ik je al vast laten zien.5-12-21016
Rondje vijver schoonhoven
Het was lekker winterweer dus ediaal om een flinke wandeling te maken, dit keer ben ik per fiets naar schoonhoven gegaan en heb toen een wandeling rond de vijver gemaakt. Het was een zonnige dag en het had 's nachts al flink gevroren maar het ijs was nog niet sterk genoeg om er over te lopen alhoewel een enkele durfal het probeerde met een paar stapjes op het ijs, maar het was prachtig weer voor een foto.


8-8-2016
Strunen door de bossen. 
Gistermiddag samen met Stefan en Chayenne een middagje naar het bos tussen Elim en Schoonhoven geweest om de jeugd van tegenwoordig de mooie plekjes eens te laten zien waar wij meer dan 65 jaar geleden al kwamen en waar verschillende elementen nog maar weinig veranderd zijn zoals de bargies aan de Schutswijk en het onderduikershol wat meer dan 70 jaar geleden al gegraven is en waar onderduikers uit de regio in die bange tijd een veilig onderdak hadden, want iemand die daar de weg niet kende waagde zich niet in die bossen met een wirwar van wijken, ik laat je dan ook een aantal mooie plaatjes zien.
10-6-2015
Bij 't bargie.
In onze jeugd kon je van het Zuideropgaande via de Schutswijk naar Elim onderweg diep in het bos passeerde je dan de barggies dat was voor ons in de jaren /50 een prachtig speelgebied, later toen er de dwarswegen kwamen en diverse eigenaren hun gebied afbakenden werd dat doorgaande pad onbegaanbaar, maar de barggies is nog een prachtig natuurgebied en als je 80 jaar geleden in deze omgeving geboren bent weet je ze best nog wel te vinden ik heb daar dan ook een aantal prachtige foto's gemaakt.

 

24-3-2015

Rondje fietsen.
Vanmorgen was het lekker weer om maar eens een rondje te fietsen zo met dit maartse weer moet je nog niet te ver van huis gaan maar dat hoeft natuurlijk ook niet want als je net buiten Elim de Schoonhovenweg neemt en je hebt dan natuurlijk wel je fotocamera in de aanslag dan kun je toch prachtige plaatjes maken zoals van deze prachtige bossen.


 

6-8-2014
Een prachtig natuurgebied.
Maar een paar km ten oosten van Elim achter op de steigerwijk is een paar jaar geleden een nieuw natuurgebied aangelegd, het is bedoeld als waterberging en als zodanig door waterschap Velt en Vegt aangelegd maar als het ooit als zodanig gebruikt gaat worden is maar de vraag, maar het is een prachtig gebied.


En dan terugfietsende in de richting Elim via het Ockenspad kon ik de verleiding niet weerstaan om hier ook nog even een paar mooie foto's te maken, maar hier zijn de eerste tekens van de herft al weer zichtbaar want het binnenhalen van het koren is al weer in volle gang en de mais is al op hoogte.


13-5-2014
Mooie Natuur
Het is nog niet het mooiste weer om er opuit te trekken maar zo tussen de buien door een rondje in de buurt kan ook best mooi zijn want Elim bezit toch echt wel heel veel natuurschoon. Zfietste ik van daag langs De Rauweveldweg tussen Elim en Nieuwlande en ben nog even afgestapt om deze plaatjes te maken.5-2-2014
Op de fiets
Het is al weer reeds Februari en als de zon dan weer schijnt lokt het mooie weer om toch maar eens de fiets te pakken maar natuurlijk niet zonder mijn fototoestel want de natuur rond Schoonhoven vraagt om gefotografeerd te worden en vandaar dus deze mooie plaatjes.


29-10-2013
Daags na de storm.
De storm van gisteren heeft in het hele land nogal veel schade veroorzaakt en nou dacht ik bij ons valt het nog wel mee, zo hier en daar is wel een boom omgewaaid maar daar houd het dan ook mee op maar nou reed ik gistermorgen langs de Fransenweg richting Schuinesloot en toen viel mijn oog op een bomenrij waar grote gaten tussen zaten dus maar eens even polshoogte nemen bleken er aan een wandelpad maar liefst acht van die joekels van bomen omgewaaid te zijn dus even een paar foto's maken.

Wel of geen hobby?
Ik ben al meer dan 25 jaar voorzitter van het dagelijks bestuur van Dorpscentrum t Vonder in Elim we doen daar ontzettend veel vrijwilligerswerk zoals bestuur en onderhoud maar ook verzorgen we met een aantal vrijwilligers de keukendienst zoals het verzorgen van koffie en thee voor vergaderingen en meerdere clubs en ook evenementen zoals de feestweek dan is het bij ons in 't Vonder een hele drukke week daar gaat dus heel veel tijd in zitten dus dat mag je best beschouwen als een hobby.

En het verzamelen van oude foto's van Elim en omgeving.vergelijk bijde plaatjes maar eens. Deze plaatjes moeten we zuinig op zijn.

Dit is de gereformeerde school aan de carstensdijk gebouwd in 1932 en in 1985 door te weinig leerlingen samengegaan met de Hervormde school het gebouw is verkocht aan de Gemeente en in hetzelfde jaar omgebouwd tot Dorpscentrum waarvoor het nu nog gebruikt wordt.