Wissewassies

6-8-2018

BBQ bij Harm en Jenny
Gistermiddag genoten van een heerlijke BBQ bij Jenny en Harm aan de Schuinsloot. Ruim 25 alleenstaanden die elke Zaterdagavond bijeen komen in de Open Deur hebben het seizoen met een BBQ afgesloten. De 3 dames nl Grietje Zwaantje en Jenny die de Zaterdagavonden ook organiseren hadden ook hier de organisatie in handen en dat was hun wel toevertrouwd want alles was pico bello geregeld, maar ook Harm had zijn steentje bijgedragen want we konden vrijelijk over zijn hele tuin beschikken en die lag er ondanks de hitte heerlijk fris en groen bij. Toen iedereen zijn buikje goed gevuld had werd er onder het genot van een kopje koffie nog een kaartje gelegd en na nog diverse knuffels uitgedeeld te hebben keerde iedereen voldaan huiswaarts en we willen dan ook de organisatie hartelijk bedanken voor de gezellige middag.


 

1-8-2018

Boerderijenfietstocht Zuidwolde.
Vanmorgen om half negen samen met Annie en Ineke uit Elim vertrokken om deel te nemen aan de Boerderijenfietstocht in Zuidwolde bij het Kremersdijkje sluit Jans zich bij ons aan en gezamenlijk fietsen we naar de startplaats in Zuidwolde. Alvorens we vertrekken drinken we nog een kop koffie en fietsen dan door het prachtige bosgebied van Zuidwolde in de richting Elim maar kiezen natuurlijk wel voor de prachtige fietspaden tussen Elim en Holl-veld naar Nieuwlande waar in de Opsteker een stempelpost is. Na een hapje en een drankje bezoeken we eerst museum De Duikelaar en vervolgens het onderduikershol weer terug naar de Kerkhoflaan vervolgen we onze weg naar Holl-veld waar de kerk open staat voor bezoek we fietsen het Zuideropgaande af naar Nieuw Moscou waar bij camping/stalhouderij Nieuw Moscou een luns voor ons bereid is. We stappen weer op de fiets richting Kerkenveld en na de nodige stops onderweg arriveren we zo rond 4 uur weer in Zuidwolde waar we afstempelen en nagenieten van een heerlijk koel pilsje. Ondanks het warme weer een prachtige fietstocht maar met aan het eind van de dag 68 km op de teller toch best pittig maar dat merk je pas later als je tot rust komt.


 

20-6-2018

Dagtocht met Bert.
Vanmorgen om half negen vertrokken onder ideale weersomstandigheden van Hollandscheveld voor een prachtige dagtocht georganiseerd door het ouderenwerk uit Hollandscheveld met Bert Schepers van het alom bekende schepers touringcarbedrijf uit Westerhaar achter het stuur.Bert Schepers bracht ons via Hardenberg Tubbergen en Weerselo langs een prachtige route naar Streekrestaurant Sterrebos waar we hebben genoten van koffie met heerlijke gebak. Na de koffie zijn we onder leiding van een deskundige gids via de Lutte de grens overgestoken naar Bad Bentheim voor een wandeling door de bekende Bentheimer zandsteengroeve en door het prachtige Duitse landschap terug naar Beuningen waar een heerlijke luns voor ons klaar stond. Na de luns zouden we volgens de planning naar een glasblazerij in Ootmarsum gaan maar aangezien we een beetje aan de late kant waren konden die ons niet meer gebruiken, maar onze chauffeur Bert met veel kennis van de omgeving had nog wel een alternatief achter de hand en zo kwamen we terecht in het prachtige kachelmuseum in Vriezenveen wat voor ons nog allerlei herinneringen opriep. Omstreeks vijf uur zijn we weer vertrokken naar Den Ham waar in restaurant De Beuk een geweldig diner voor ons klaar stond, hier weten ze tenminste nog wat eten is, dus lekker gegeten en gedronken waren we rond negen uur weer in Hollandscheveld


 

10-5-2018

Fietstocht vv Elim
Net terug van een mooie fietstocht georganiseerd door de supportersvereniging van de vv Elim. de tocht voerde ons via Alteveer naar Echten over Veeningen door het prachtige buitengebied van Zuidwolde door Klein Zwitserland naar Alteveer en over het Cremersdijkje terug naar Elim. Jammer dat het weer wat aan de koele kant was vandaar dat we al weer vrij vroeg terug in Elim waren. Maar een uurtje nazitten in de kantine is ook wel leuk en je kon je daar weer lekker opwarmen.


9-5-2018

Samen naar de wok.
Woensdagavond zijn wij samen als leden van de koersbalvereniging De Groene Mat een avondje uit geweest, geen nachtwerk natuurlijk zoals de jeugd van tegenwoordig, nee wij zijn gezellig uit eten geweest naar de Wok in Pesse. We betalen maar een klein bedrag per maand als ledengeld maar onze penningmeester weet het wel zo te beheren dat er elk jaar voldoende over is om samen een avondje uit eten te gaan, dat versterkt ook de saamhorigheid in de ploeg. 

6-5-2018

Gezellige avond alleenstaanden
De groep alleenstaanden die elke zaterdagavond bij elkaar komen in De Open Deur voor een spelletje en een drankje en een hapje hebben vanmiddag genoten van een gezellige b b q in de kantine van camping Tussen de Wieken. Iedereen heeft van deze middag genoten met lekker eten en drinken en natuurlijk een spelletje bingo, zo leer je elkaar ook eens op een andere manier kennen, dames van de organisatie het was toppie.


 

1-5-2018

Drents kampioenschap koersbal
Vanmorgen al vroeg vertrokken naar Westerbork voor de jaarlijkse Drentse kampioenschappen koersbal, zo tot de middag konden we ons behoorlijk handhaven in de bovenste regionen maar toch moesten we later wat inleveren. Er werd door 21 ploegen op 9 matten gespeeld. Maar als redelijk kleine ploeg zijn we 4é geworden van de 21 ploegen. Als eerste met de wisselbeker werd Boven Smilde, Geesbrug de winnaar van vorig jaar werd tweede en de derde plaats was voor Nieuweroord en die derde plaats hebben wij dus op een haar na gemist, maar we hebben genoten van een mooie dag koersbal en nog weer diverse oude kennissen ontmoet.

 

27-4-2018 

Fietsen met de CV
Net weer terug van een prachtige fietstocht van ruim 40 km georganiseerd door de culturele vereniging Elim. Om 10 uur zijn we gestart bij De Open Deur en via Nieuwlande en het prachtige natuurgebied 't Woeste waar we getrakteerd werden op fruit vervolgden we onze weg richting Zwinderen en vandaar naar Gees waar we rond 12 uur genoten hebben van een heerlijke luns met diverse broodjes en een fijne bal gehakt. Weer voldoende aangesterkt hebben we onze weg vervolgt via De Hoge Stoep naar Geesbrug vandaar richting Nieuwlande en via de Kerkhoflaan terug naar Elim waar we in De Open Deur nog even onder het genot van een drankje en een hapje nog even gezellig nagepraat hebben.


 

21-4-2018

Oude motoren Gees
Vanmorgen al vroeg op de fiets richting Gees hier stonden 75 deelnemers klaar voor de toertocht Rondom Gees. Aan de start stonden deelnemers uit een aantal Europese landen met motoren zoals bv Rex NSU BSA Triumph Simplex en Royal Enfield maar allemaal ouder dan 100 jaar, onvoorstelbaar wat voor tijd deze mensen in het restaureren van een motor steken en alles loopt, de één trapt hem aan weer een ander slingerd hem aan en weer een ander wordt een beetje geholpen met duwen. Toen alle motoren verdwenen waren ben ik weer op mijn fietsje gestapt via De Hoge Stoep richting Geeserveld, bij bungalowpark Het Zuiderveld even bij Meta heerlijk op het terras en als je dan weer thuis bent loopt de Zaterdag al op zijn einde.


 

19-4-2018

Fietsen na het eten.

Vanmiddag eerst samen eten in 't Vonder maar het is natuurlijk te mooi om binnen te blijven en er moet ook wat op de conditie gelet worden dus nog maar een uurtje op de fiets en voor deze keer kies ik voor een zuidelijke route richting De Krim maar dat liep toch uit op 40 km. Ik fiets rustig in de buurtschap Ane waar ik een man tegen kom die mij vriendelijk groet bij mijn voornaam dus dat wordt afstappen en een gesprek aanknopen, maar dat bleek niet moeilijk te zijn want het bleek namenlijk dat we meer dan 30 jaar geleden jaren bij dezelfde baas gewerkt te hebben,na een gellig gesprek van een half uur heb ik mijn tocht voortgezet in de richtig Gramsbergen. Je zou denken dat ik in het buitenland was maar ik was toch echt in Nederland. Via Hardenberg Lutten en Slagharen ben ik weer aangeland in Elim.


 

18-4-2018

Naar de kapper.
Ik loop de deur niet plat bij de kapper maar zo nu en dan moet je kapsel toch wat gefatsoeneerd worden, het was prachtig weer dus maar op de fiets naar Noordscheschut ach en met een kwartier sta je ook weer buiten, via Nieuweroord ben ik rustig richting Elim gefietst ach en op mijn leeftijd heb ik geen reden om mij ergens druk om te maken. Rustig richting Nieuweroord fietsend was de jeugd aan het vissen bij het fietsbrugje maar als je dan geen beet krijgt ga je andere dingen doen dan ga je elkaar uitdagen met het gevolg dat het ook nog wel eens misgaat. 

10-4-2018

Een film maken.
Ik ben door Bertus ten Caat benaderd om een een film van vroeger te maken en dan van waar ben je geboren en waar ben je opgegroeid, en zo zijn we dus Dinsdagmiddag op stap geweest. Onze eerste plek was de Reinder van oostenswijk waar ik ben geboren maar toen ik 3 jaar was zijn we al verhuist en het oude huis is later afgebroken dus geen sporen meer te herkennen. Vandaar zijn we naar de Jeulenwijk gegaan waar ik tot mijn 14é gewoond heb en het huis dan ook nog heel goed herkenbaar is en hier hebben we diverse opnames gemaakt. Vervolgens zijn we naar het Zuideropgaande gegaan waar vroeger in mijn jeugd de korenmolen stond maar ook die is al jaren geleden afgebroken alleen het woonhuis is nog goed herkenbaar. Hier hebben we mooie gesprekken en opnames gemaakt.


 

 

7-4-2018

De Duikelaar.
Zaterdagmorgen een bezoek gebracht aan het pas geopende onderduikersmuseum in een leegstaande school in Nieuwlande. Hier is door vrijwilligers veel werk verzet om alles een beetje toonbaar te maken. Ook de hele verzameling van Jo Schonewille is hier ondergebracht maar was door temperatuurschommelingen in de oude boerderij zeer aangetast door weersinvloeden. Maar in Nieuwlande wordt niet vergeten wat er voor veel meestal Joodse onderduikers gedaan is, ook het gerestaureerde onderduikershol is hier nog een stille getuige van. Ook staan hier nog de type en stencilmachine waarmee onder de vloer van de kerk de onderduikerskrant De Duikelaar gedrukt werd en door vrijwilligers werd verspreid.


 

3-4-2018

Pasen 2018

Zo de drukte van de paasdagen is weer voorbij er zijn weer heel wat eitjes getikt, maar ach als dan de dagen weer om zijn en de rust is weergekeerd is dat ook wel weer lekker.


 

29-3-2018

Je Eigen Kraam.
Vanmiddag samen met Dinie Marissen en Jans Kats naar Hardenberg geweest om wat rond te snuffelen in je eigen kraam. Het is er altijd gezellig en je spreekt altijd weer andere mensen. Meestal doen we eerst de ronde beneden dan gaan we in de koffiehoek samen koffiedrinken en natuurlijk bijkletsen. Na de koffie gaan we boven rondsnuffelen en dan vliegt zo'n middag om, nog even afrekenen aan de kassa afscheid nemen van Willeke en Adrie en we vertrekken weer naar Hoogeveen waar we op uitnodiging van Dinie nog even haar leuke huisje bekijken en nadien weer koers zetten naar Hollandscheveld en vandaar vervolg ik mijn weg naar Elim.


 

3-3-2018

Stamppottenbuffet in 't Anker
Zaterdagavond hebben we genoten van een heerlijk stamppottenbuffet in Dorpscentrum 't Anker in Hollandscheveld, deze stamppotten zijn geheel bereid en verzorgd door vrijwilligers van 't Anker. We konden kiezen uit vier soorten stamppot, maar ook heerlijke gehaktballen rookworst en natuurlijk gebakken spek en uien ontbraken niet. Ongeveer 25 personen namen deel aan dit heerlijke buffet wat zeker voor herhaling vatbaar is. Met een toetje bestaande uit ijs en vruchten hebben we dit buffet afgesloten.

      8-2-2018

Snuffelen bij je eigen kraam.

Donderdagmiddag ben ik samen met Jans nog eens even naar Hardenberg geweest om eens wat rond te snuffelen bij Adrie en Willeke in Je Eigen Kraam. Eerst eens een uurtje beneden daarna in de koffiehoek gezellig koffiedrinken en natuurlijk wat kletsen met andere mensen, want dit is echt een plek om andere mensen te ontmoeten. En na de koffie naar boven want ook daar raak je niet uitgekeken want telkens als je er weer komt zijn er weer andere spulletjes en je kunt er nog echt koopjes doen.

   

   


21-1-2018.

Nieuwjaars borrel.
Traditiegetrouw komen wij als broers en zussen en aanhang natuurlijk elk jaar in januari op een middag/avond bij elkaar om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen en samen iets lekkers te eten en te drinken. We zijn van ouds af begonnen en als we ze allemaal gehad hebben beginnen we na zoveel jaar weer van voor af aan. Dit jaar was de beurt aan Femmie en Walter in Hardenberg op zondagmiddag. Femmie had twee soorten heerlijke soep stokbrood met kruidenboter en diverse hapjes en natuurlijk de nodige lekkere drankjes, het was weer een heerlijke gezellige middag en we hopen dit nog vele jaren samen te doen.

   

   

 

 

26-12-2017

Tweede Kerstdag
Maar ook de tweede Kerstdag hebben ze mij niet in de steek gelaten. Fakie en willy met hun gezin waren van plan te gaan gourmetten en zo werd ik gevraagd om ook een vorkje mee te prikken wat ik natuurlijk maar al te graag deed en zo hebben we van deze dag ook weer een gezellige dag van gemaakt.

 

 

25-12-2017

Eerste Kerstdag.
En op eerste Kerstdag ben ik ook weer goed terecht gekomen, ik was namelijk door Meta en Willie uitgenodigt om bij hun te komen eten en als je alleen bent dan sla je dat natuurlijk niet af. Tegen vijf uur liet Meta een Chinees buffet aanrukken wat heerlijk smaakte maar waar zoveel van overbleef dat ik een dag na kerst ook nog voldoende te eten had dus eind goed al goed.

 

 

 

 


24-12-2017

Eten bij Jans.
De zondag voor kerst ben ik uitgenodigd door Jans om bij hem te komen eten. Maar als je van iemands kookkunsten geen hoge pet op hebt is het natuurlijk wel een verrassing, maar ik had me daarin schromelijk vergist want Jans had het goed voorbereid en samen hebben we dan ook van een heerlijk diner genoten, zoals aardappelen met stoofpeertjes kalkoendijen en heerlijke rollade en met nog een lekker toetje na van ijs met slagroom en saus. (heerlijk)

 

 

15-11-2017

De witte Olifant
Gisteravond samen met Henny van der Haar naar Klazinaveen geweest hier werd door de taalschulte van Emmen Roelof Keen in Dinercafé De Witte Olifant een Drentse culturele avond georganiseerd met als gasten de Drentse verteller Henk Pras Gerwin Groote en onderwijzeres in opleiding Monique Immink. Maar dat in deze hoek van de provincie de drentse taal nog leeft bleek wel bij binnenkomst want het was nog zoeken om een plek te krijgen. Het was een hele gezellige avond met Drentse verhalen en gedichten en natuurlijk een kwis om je drents te testen. Bij de koffie kregen we arretjescake en als borrelhapje kregen we ouderwetse capucijners met spek en uien. Als we straks in Februari in Elim weer een drentse avond organiseren hopen we dat de bevolking van Elim en omstreken net zo enthousiast is en de zaal in 't Vonder vol komt.

 

    

 14-11-2017

Gezellige middag.
Vanmiddag samen met Jans naar een gezellige middag in Dorpscentrum 't Anker geweest waar op uitnodiging van Stichting Ouderenwerk Hollandscheveld de Familie Tuinman optrad. De familie Tuinman maakt al muziek sinds 1995 en ze zingen uitsluitend nederlandstalige liedjes en treden dan ook veel op in wooncentra voor ouderen en op verenigingsavonden maar ook in 't Anker zat de stemming er goed in voorzitter Albert lok was dan ook zeer tevreden.

  

  2-11-2017

Bij Adrie en Willeke.
Vanmiddag op bezoek geweest in het snuffelparadijs van Adrie en Willeke in Hardenberg. Adrie is een zoon van mijn overleden broer en samen met zijn vrouw Willeke bestieren ze Je Eigen Kraam in Hardenberg, hier kan men voor onbepaalde tijd een plank een stelling of een volledige kraam huren. Op een oppervlakte van ruim 1600 m2 vind je dan ook een verscheidenheid aan artikelen, je kan het je bijna niet voorstellen maar hier is letterlijk alles te koop voor een action prijs maar met oud hollandse degelijkheid. De klanten komen van einde en verre zelfs uit Duitsland, tevens is er een fijne koffiehoek waar ze een lekker bakkie schenken.

   

   

   


28-10-2017

Accordeondag in de Tiphof
Samen met Meta vanmiddag naar Dorpshuis de Tiphof in Geesbrug geweest naar de jaarlijkse accordeondag, en dan merk je toch weer dat de ouderwetse accordeonmuziek nog wel leeft want van de kleine tot de grote zaal was er bijna geen plekje te vinden om even te zitten. Hier op deze dag komen accordeonnisten uit binnen en buitenland die hun beste kunnen ten gehore brengen, prachtig deze oude volksmuziek.

   

   

   

   


24-10-2017

Koersballen in Westerbork
Vandaag waren we door de afdeling Beilen uitgenodigt voor het D O K parentoernooi in sporthal De Bórkerkoel in Westerbork. Dit toernooi beslaat een hele dag van 's morgens half tien tot half vier maar hier spelen dan ook 32 paren mee en er wordt gespeeld op 8 matten en dit gaat er dan ook echt fanatiek aan toe want hier speelt men echt voor de punten. Hier speelden paren uit het hele noorden mee zoals bv uit Jubbega Haulerwijk Geesbrug Nieuweroord Zwiggelte en Smilde maar ook Assen en Beilen waren van de partij. Het was een prachtige dag en we hebben genoten van de speelwijze van anderen en tussendoor was er voldoende gelegenheid voor koffie en een broodje in de kantine. Maar bij de einduitslag bleek de familie Schonewille uit Geesbrug de sterkste te zijn, Nieuweroord was een goede tweede en Jubbega was derde. De wisselbeker ging dan ook mee naar Geesbrug.

   

   

   

   

   

   

23-10-2017

Koersballen in De Krim
Gebruikelijk spelen we ons partijtje koersbal op maandagmiddag in Dorpscentrum 't Vonder in Elim maar deze maandag waren we uitgenodigt door de koersbalclub uit De Krim. Met nog drie dorpen uit de omgeving zoals Hoogeveen Geesbrug en Ane hebben we op vier matten in Dorpshuis De Planeet in De Krim een mooie partij koersbal gespeelt. Maar het mooie hiervan is dat het soms net een reuníe is, omdat ik vroeger nogal met veel mensen uit De Krim werkte kom je na jaren toch weer bekende mensen tegen en worden er weer herinneringen uit het werkzame leven opgehaald, dit zullen we zeker nog eens herhalen.

   

   

   

   


14-10-2017

Reunie De Kikkerties
Zaterdagavond waren ze eindelijk weer eens bij elkaar, de neven en nichten van wijlen Jan Kikkert en Jentje in de volksmond het turfkikkertie van 't Hollandscheveld. Acht Jentjes allemaal nichten dus en allen vernoemd naar Opoe Jentje komen regelmatig bij elkaar en hadden dus het plan opgevat om na 23 jaar te proberen zoveel mogelijk neven en nichten eens weer bij elkaar te krijgen om weer eens kennis te maken en natuurlijk feest te vieren.


Bijna 100 nazaten van Opa en Opoe hadden hieraan gehoor gegeven en verzamelden zich Zaterdagavond in Buurthuis Nieuw Moscou, dit gebouw is speciaal gekozen omdat 23 jaar geleden hier onze laatste reunie plaatsvond. De avond werd geopend door één van de 8 Jentjes en samen hebben we eerst een speciaal lied ''geschreven op het leven van Opa en Opoe'' gezongen, de avond werd verder ingevuld met veel praten natuurlijk en ook werd door één van de aanwezigen een prachtige diapresentatie vertoond van oude foto's uit het leven van Opa en Opoe, en bij het zien van al die oude foto's ja dan komen de tongen pas los, want dit zijn foto's die door diverse familieleden uit de oude doos gehaald zijn en door de Jentjes verzameld en Stoffer heeft hier bijgestaan door zijn kleinzoon Stefan een prachtige diaverzameling van gemaakt, het was een hele gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar maar volgens de meeste aanwezigen geen 23 jaar weer wachten.

   

   

      


7-10-2017

De verhuizing
Als je particulier een huis huurt en de huisbaas gaat failliet beloop je de kans dat het huis verkocht wordt, dat was dus ook het geval met het huis van Fakie en Willy aan De Vaarboom in Elim. Vanwege financiele omstandigheden van de eigenaar van het huis werd het huis op een executieveiling verkocht de koper was een handelaar die het huis wilde opknappen en doorverkopen dus dan rest er maar één ding en dat is uitkijken naar een ander huis. Van een kennis kreeg Fakie een tip dat de voormalige pastorie aan de Perenbomenweg leeg kwam, en zonder geluk vaart niemand wel, dus was Fakie de eerste die voor deze woning in aanmerking kwam en waar ze dan ook bijzonder blij mee waren. Het achterstallig onderhoud is door de eigenaar bijgewerkt, Fakie samen met zijn gezin en hulp van familie en vrienden hebben deze woning van binnen aangekleed en samen hebben ze hier een prachtig stekkie gevonden.


27-9-2017

Bustocht 't Knooppunt
Samen met Jans en een bus vol medereizigers hebben we een prachtige bustocht gemaakt naar De Betuwe en verre omgeving, deze bustocht was georganiseerd door Stichting Ouderenwerk Hoogeveen en het vertrekpunt was dan ook bij de thuisbasis van het ouderenwerk nl "Het Knooppunt" in Hoogeveen. Het weer was bij vertrek niet al te mooi zo hier en daar hing nogal wat mist en dan schiet het op de weg ook niet op, maar halfweg de Veluwe liet de zon zich al eens zien en toen we omstreeks 10 uur voor de koffiestop aankwamen bij tingieterij 't oude ambacht in Alphen (Gld) was het stralend weer. In de bezoekersruimte konden we genieten van een heerlijke kop koffie met appelgebak en na de koffie konden we zien hoe het werkt in een tingietrij ook kregen we nog een rondleiding door het bedrijf. Ja en dan is het al weer tijd voor de luns nou en die hebben we ons goed laten smaken. Na de luns hebben we onder leiding van een gids een mooie tourtocht gemaakt langs de mooiste plekjes van de Betuwe en eindigde bij een breierij in Beneden Leeuwen waar men met computergestuurde breimachines alles kan breien wat mogelijk is tot wandkleden en schilderijen toe, ja en dan denk je hoe zou het toch zonder de computer geweest zijn. Na genoeg truien en broeken gezien te hebben zijn we weer in de bus gestapt richting Heerde waar bij Zalencentrum- Brasserie  "De Keet" een heerlijk diner op ons stond te wachten waar we onze buikjes lekker volgepropt hebben en nog even naspoelen met een heerlijke koele drank ons aangeboden door Stichting Ouderenwerk Hoogeveen was het weer tijd om huiswaarts te keren, en zo rond negen uur arriveerden we moe maar voldaan na een prachtige dagtocht weer in Hoogeveen.

   

   

   

   


24-9-2017

Samen vissen:
Nou ja samen vissen, het ligt iets anders Vrijdagavond kwam buurman Rieks bij mij en vroeg ga je morgenmiddag mee vissen, daar moest ik dus even over nadenken want ik had geen visspullen en komt nog bij dat ik tientallen jaren geen hengel aangeraakt heb, desalnietemin heb ik ja gezegd. Voor vissen ben je een hengel nodig maar dat was het probleem niet want Rieks heeft wel meerdere hengels maar je mag ook niet zonder vergunning vissen, nou is dit op te lossen door op internet een een meevisvergunning voor één dag aan te vragen maar dat gaf zoveel problemen dan maar niet vissen maar wel meegaan om foto's te maken.    En zo zijn we dan Zaterdagmiddag via De Krim en Gramsbergen naar de Haandrik gereden waar we een mooie visstek uitgezocht hebben, ik heb een aantal leuke foto's gemaakt en had ook nog Rieks zijn lievelingsdrankje meegenomen en het was ook nog eens schitterend weer dus wij hebben genoten.

 

  


17-9-2017

Kikkertreunie 2017
Dit weekend was weer ons traditionel derde weekend van onze familievereniging Kikkert waar we ergens in het land een gezellige reunie houden. Dit jaar hebben we gekozen voor hotel vd Valk in Hengelo maar voor de ontvangst met koffie en gebak zijn we samengekomen in Openlucht museum Het Land Van Heren en Boeren in Ootmarsum, hier hebben we met een gids een prachtige rondleiding gehad waar opaansluitend ons ook een heerlijke luns werd aangeboden en na de luns hebben we een bezoek gebracht aan het karakteristieke kunstdorp Ootmarsum wat zeker de moeite waard is, na het bezoek aan Ootmarsum zijn we rond vijf uur afgereist naar ons hotel in Hengelo hier hebben we eerst de koffers naar onze kamer gebracht om vervolgens in het prachtige restaurant te genieten van een heerlijk drankje want om zeven uur worden we verwacht voor het Live Cooking Buffet in hotel Van der Valk waar je door de verscheidenheid aan gerechten bijna geen keuze weet te maken want op een gegeven moment merk je toch dat je maag niet zo groot is. Na het buffet hebben we onder het genot van een drankje in een kleiner zaaltje nog wat nagepraat met natuurlijk een uittreksel van de stamboom en de altijd aanwezige plakboeken en de meesten hebben elkaar een jaar niet gezien. Zo rond elf uur verdwijnt iedereen stilletjes naar zijn kamer want morgenvroeg staat om acht uur het ontbijt klaar met lekkere broodjes en heerlijke drankjes en na het ontbijt pakken we onze koffers in en vertrekken voor een paar stapjes over de grens waar we de Zondag in Duitsland doorbrengen, maar daarover straks meer.

   

   

 

   

   

   

   

Na een korte rit van Hengelo naar Emsburen komen we mooi op tijd aan bij het gigantiche tuincentrum Emsflower waar al een gids op ons staat te wachten voor een rondleiding door het geweldige complex. Emsflower is de grootste kwekerij van Europa met een productie van maar liefst 500 miljoen planten op een oppervlakte van 75 hektare met een slimme Nederlander aan het roer die hier een aantal jaren geleden 100 hektare grond kocht. U wandeld rond in een belevenispark met een tropische en een cactustuin waar ontelbare soorten exotische planten te bewonderen zijn, maar ook prachtige vogels en honderden vissen tonen hun schoonheid en als klap op de vuurpijl de fantastische vlindertuin met zijn bijzondere soorten vlinders. Ook beschikt de tuin over een prachtig restaurant waar we genoten hebben van een heerlijke luns en na nog enkele uren genoten te hebben van al dat moois hebben we om drie uur samen genoten van koffie met gebak en hebben weer hartelijk afscheid genomen en koos ieder zijn eigen weg naar huis.

   

   

   

   

   

   


6-9-2017

Drentse Seniorendag
Vandaag samen met Jans en een groep ouderen uit de Wiekswal naar Schoonoord geweest naar de Drentse Seniorendag, dit is een volledig verzorgde dag in een grote tent op het terrein van het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door MobiVit  Egbert Jan maaltijd service  RTV Drenthe en Openluchtmuseum Ellert en Brammert.
Om half elf was de officiéle opening door Gedeputeerde Kees Bijl en de muziek werd verzorgd door ondermeer de Jaknikker kapel uit Schoonebeek het duo Karst en Amusementskoor Hoogeveen. Het was weer een prachtige dag met lekker eten en drinken. 

 

 

 

  


25-8-2017

Trappen Happen & Stappen
Vrijdagavond hebben we een prachtige fietsweek afgesloten met een lekker etentje in Hollandscheveld, maar we hadden deze week dan ook bijna 250 km onder de wielen door laten glijden. Dinsdagmorgen zijn we gestart voor de eerste route van de Hoogeveense fiets4daagse Trappen Happen & Stappen, de start was bij Maxx Sports and Events aan de Terpweg in Hoogeveen. De eerste route ging via Echten richting Koekange naar de hoogeveensevaart waar de eerste stempelpost was ingericht met koffie en cake, vervolgens fietsen we via De Stapel naar de Bloemberg waar bij het informatiecentrum 't Ende van het Drentse Landschap voor een stempelpost en het proeven van lekkere hapjes, weer enigzins uitgerust vervolgen we onze tocht via Fort naar Zuidwolde waar we in de speeltuin aan de Steenberger Esweg worden ontvangen met muziek en lekkere hapjes hier ontvangen we ons vierde stempel om vervolgens door het prachtige buitengebied van Zuidwolde richting Hoogeveen te fietsen waar we in het Zuiderpark met muziek worden ontvangen voor ons laatste stempel en de dag af te sluiten. Het was een heerlijke dag met prachtig weer.

  

  

  

De tweede dag.
Met een stralend zonnetje en de muziek van een draaiorgel fietsen we richting Hollandscheveld maar laten Holl-veld links liggen en fietsen via de Albarsweg en het Kremersdijkje naar het zuideropgaande richting Nieuw-Moscou waar we onze eerste koffie/stempelpost hebben bij de schitterende locatie (ook zeer geschikt voor verjaardagen) van camping en stalhouderij Nieuw-Moscou. Vanaf hier vertrekken we met frisse moed richting De Braamberg Drogteropslagen naar onze volgende stempelpost bij mini-camping Paardelanden hier is het heerlijk te verpozen en de koffie was prima, met een goed gevoel vertrekken we dan ook weer richting Linde, vervolgens fietsen we via Zuidwolde door de prachtige bossen van Klein Zwitserland in de richting Alteveer waar bij een open plek aan het fietspad aan de Oosterveldweg een prachtige stempelpost was ingericht met gitaarmuziek en heerlijke gehaktballen. Na een ruime rustpauze kiezen we richting Hoogeveen voor ons laatste stempel in de nieuwe sporthal Activium in het Bentinkspark. Deze afmelding verliep niet helemaal vlekkeloos want de stempelpost was boven in het horeca gedeelte en aangezien er een open tribune is zonder afscheiding gaf dit gevaarlijke situaties, mijn vriend deed een kleine misstap en viel enkele meters naar beneden op de betonnen tribune, wonder boven wonder is dit op enkele kneuzingen na toch nog vrij goed afgelopen, naar later bleek had hij enkele ribben gekneust, maar morgen weer een nieuwe dag.

  

  

  

  

De derde dag.
Vandaag wederom met een prachtig zonnetje verlaten we Hoogeveen in oostelijke richting en fietsen via het prachtige gebied Schoonhoven richting Geesbrug waar onze eerste stempelpost gehuisvest is in Dorpshuis De Tiphof waar we ons de koffie met appelgebak goed laten smaken en kunnen proeven van heerlijke hapjes met en van blauwe bessen, weer bijgekomen vertrekken we richting Zwinderen Gees waar we een bezoek brengen aan een prachtige beeldentuin tevens stempelpost, deze tuin is echt de moeite waard om er een dag voor uit te trekken maar voor de aanschaf van zo'n kunstwerk krab je eerst wel even achter je oor. We vervolgen onze tocht via de Anne de Vrieshoek richting Nieuw Balinge via het prachtige natuurgebied het Mantingerveld naar De Haar bij Tiendeveen waar we neerstrijken bij café/Hotel Martensplek en luisteren naar onze Drentse zangeres Margaretha Kleine en voor een concumptie en een spelletje golf en niet te vergeten ons vierde stempel. Langs het Linthorsthomankanaal fietsen we via Tiendeveen naar Hoogeveen noord waar we een bezoek brengen aan Reinders Recreatie en zoeken alvast een mooie caravan uit voor het volgende seizoen er is immers keus genoeg ons vijfde stempel is binnen en we vertrekken richting Hoofdstraad waar bij Punt H naast De Tamboer we ons voor de derde dag kunnen afmelden, nog even nagenieten van een lekker ijsje zit onze dag er weer op en fietsen richting Hollandscheveld waar we bij Jans samen een pilsje drinken en tevens zal Jans zorgen voor een stevige maaltijd maar daar heb ik alle vertouwen in.

 

 

 

 

 

 

 


De laatste dag.
Deze laatste morgen verlaten we onder het genot van een heerlijk zonnetje Hoogeveen aan de noordkant en fietsen via het prachtige gebied De Boerveenseplassen richting Pesse waar aan de Hoogeveenseweg bij de kerk een stempelpost en een boekenmarkt is en voor de kleintjes zijn er konijnen en kuikens om te aaien. Vanaf hier gaat onze tocht richting Spier waar bij de Boslounge van Staatsbosbeheer een stempelpost is en waar het heerlijk verpozen is voor een hapje en een drankje. Vanaf hier fietsen we over het mooiste fietspad van Drenthe richting Gijsselte maar onderweg passeer je zo'n machtig mooi natuurgebied waar de geluiden als de aa's en de oo's niet van de lucht zijn, op zo'n mooie zonnige dag raak je hier echt niet uitgekeken. Aan de Gijsselterweg nabij Henny Kuiyer pakken we nog even een stempel mee en ook nog een heerlijk broodje rookworst van de Hema want die smaakt natuurlijk overal, we maken ons klaar voor de laatste etappe richting het Steenbergerpark in Hoogeveen waar we worden ontvangen met muziek van dj Serge en zijn assistente Delia hier worden we getracteerd op lekkere hapjes van Myranda catering (ook leuk voor verjaardagen) we sluiten hier af en fietsen naar huis waar we bij Jans nog van een lekker pilsje genieten, later op de middag gaan we naar een eetgelegenheid in Holl-veld waar we de fietsweek afsluiten met een heerlijk etentje.

  

  

  

  

  16-8-2017


Fietstocht van de speeltuin.
Vandaag organiseerd De Speeltuinvereniging Holl-veld weer haar jaarlijkse fietstocht en zoals gebruikelijk fietsen Jans en ik daar ook aan mee. We vertrekken om 10 uur met een stralend zonnetje en fietsen via het Zuideropgaande naar het Jufferspad pakken dan een klein stukje M Kuilerweg en fietsen via het Ockenspad en de Kerkhoflaan naar Nieuwlande en fietsen via het Melkpadtie naar 't Woeste, de naam zegt het al dit is een woest en ruig gebied maar prachtig om te fietsen. Via het Zwinderense kanaal gaan we via een prachtige route naar Zwinderen en vervolgens naar Gees maar even voor Gees volgen we een sintelpad van enkele km's waar aan de Wittemenweg bij De Hoge Stoep op de kruising van het H Greebepad een koffiestop is ingericht welke reikelijk is voorzien van koffie thee en diverse frisdranken.

  

Na een heerlijke rustpauze en koffie met gevulde koek beklimmen we ons stalen ros weer en gaan langs een prachtig fietspad richting Anne de Vrieshoek, we fietsen richting Mantinge maar even voor Mantige nemen we het fietspad door het Mantingerveld een prachtige omgeving met plassen en uitgestrekte heidevelden. Op het Maningerveld strekken we nog even de benen en genieten van een meegenomen drankje en een hapje. Na deze stop fietsen we via de Haarweg naar Tiendeveen en verder naar Noordscheschut waar Annie aanbied om ons te trakteren op een softijs dus we vlijen ons heerlijk neer op het terras van snackbar Royal en we genieten van deze tractatie. Zo rond 3 uur melden we ons weer af bij de speeltuin in Hollandscheveld.

  

  

  


10-8-2017

Naar Gré en Stinus Kor
We kennen mekaar al 60 jaar hebben elkaar op een zondagmiddag ontmoet in Hoogeveen. Stinus en Gré zijn van geboorte groningers maar ze hadden een kruidenierswinkeltje gekocht aan Het Haagje van de fam- Veldman en bouwden daar later nog een cafétaria achter en in de weekenden speelde Gré acordeon op bruiloften en partijen samen met een drummer uit Hoogeveen en zo gebeurde het dus dat toen wij trouwden in 1961 Gré de muziek verzorgde. Een aantal jaren later konden ze hun winkel goed verkopen aan de gemeente en zijn een nieuwe zaak begonnen in Stadskanaal maar wij waren ze inmiddels uit het oog verloren en kregen na 25 jaar weer contact toen we ze terugvonden in Appingedam waar ze Hotel Café Restaurant De Koppelpaarden runden. Nadien bleef het weer lang stil maar toen we 50 jaar getrouwd waren ben ik weer op zoek gegaan en vond ze terug woonachtig in een mooie bungalou in Zuidbroek.


Nadien is het contact wat steviger geworden en hebben we wat vaker contact, ze wonen momenteel in een aanleunwoning in wzc Voor Anker in Hoogezand op maar een steenworp afstand van mijn jongste zoon Bert. En zo gebeurde het dus dat kortgeleden Gré mij belde en mij uitnodigde  om eens een dag te komen om eens bij te praten wat dus vandaag gebeurd is. We hebben samen gegeten en gedronken en heel veel gepraat en muziek gemaakt want ze maken samen nog elke dag muziek. Gré pakt één keer in de week de acordeon en gaat naar boven op een afdeling met dementerende ouderen en speelt dan tientallen versjes uit de oude doos die de ouderen op hun beurt uit volle borst meezingen. Om zeven uur ben ik na een hartelijk afscheid weer naar Elim gereden met de belofte dat we dit nog wel eens overdoen.

   3-8-2017

Een drukke fietsweek
Ja dit was echt een drukke fietsweek, hadden we deze week de Hollandscheveldsche avond4daagse met weer prachtige routes, maar op Woensdag was de boerderijenfietstocht in Zuidwolde nou dan maar één avond niet meefietsen en kiezen voor Zuidwolde want dat was een dagtocht met veel bezienswaardigheden onderweg. Vanaf 9 uur kon je starten maar wij moesten eerst nog van Holl-veld komen dus bij de start stond onze teller al op 12 km, het weer was goed dus de stemming zat er goed in en onze tocht ging via Nijstad naar Hoogeveen en via het steenbergerpark en de kinholtsweg naar de eerste stempelpost bij het natuurgebied De Oude Kene. Na een hapje en een drankje fietsen we via de Vijfhoek over de Kalenberg dan voert onze tocht via het Commissaris Cramerpad naar Echten zo rond 12 uur kunnen we hier gebruikmaken van een eenvoudige maar smakelijke luns in de buitenlucht, en je kon staan en zitten bv op een pak stro een omgekeerde emmer of een boomstam, en dan te bedenken dat hier in een vrij korte tijd 1250 mensen voorbijschuiven maar het liep allemaal gesmeerd.

   

   

Na de luns verlaten we echten en fietsen richting Koekange op de namlokatie is een stempelpost en krijgen we uitleg over hun activiteiten we passeren de Berlijnse muur en fietsen via de Hoge Linthorst richting de Ossesluis ook brengen we een bezoek aan het infocentrum't Ende van het Drentse Landschap na dit bezoek fietsen we via de Stapelerweg en de Bloemberg richting Fort, vanaf Fort gaan we via de Bazuinerweg richting Zuidwolde en melden ons af bij Den Kaat.Hier worden we ontvangen met vrolijke muziek en een koel drankje, na nog wat napraten fietsen we de laatste 12 km naar Holl-veld waar we ons tegoed doen aan een flinke portie patat met een frikandel speciaal van de snackbar Royal, en met de teller op 68 km vinden wij het voldoende.

   

   

  

   

   

   

 


13-7-2017

Feestelijke ouderavond
Aan het einde van het schooljaar als groep 8 de school gaat verlaten wordt er een feestelijke ouderavond georganiseerd, dit jaar werd er een musical (De Monsterhit) opgevoerd door de groepen 5t/m8 onder de bezielende leiding van meester Guus. De kinderen hadden hun tekst goed ingestudeerd en kwamen dan ook zeer beslagen ten ijs er werd dan ook herhaaldelijk gelachen, ik denk zelfs dat er jonge spelers tussen zitten die straks nog wel eens een aanwinst voor T.O.G kunnen zijn, ik heb mij dan ook laten vertellen dat er enkele waarnemers van de bekende Elimse toneelgroep in de zaal zaten.
8-7-2017

55 jaar getrouwd
Dinsdag de 4e juli was het 55 jaar geleden dat mijn oudste zus Jennie en Roelof Thalen trouwden en dit hebben ze samen gevierd met kinderen broers en zussen in Restaurant De Molenhoeve in Echten. Het was een prachtige dag en zo rond vijf uur toen we samen kwamen leende het weer zich uitstekend om op het gezellige terras eerst te genieten van een heerlijk koel drankje en natuurlijk alvast wat bij te kletsen en binnen werden de voorbereidingen getroffen voor een heerlijk diner. Om zes uur konden we aanschuiven aan een prachtig gedekte tafel en waar ons de lekkerste gerechten voorgeschoteld werden, na het hoofdgerecht konden we nog genieten van een heerlijk ijsgerecht wat je na eigen inzicht kon versieren. Om ongeveer acht uur hebben we het diner afgesloten met een kop koffie en zo rond half negen hebben we weer afscheid genomen.

           


1-7-2017

Mijn verjaardag
Ik ben geboren op 1 juli 1935 dus het is vandaag mijn 82e verjaardag en toch voel ik mij nog niet zo oud. Ik heb mijn verjaardag gevierd samen met mijn kinderen en kleinkinderen en ben inmiddels ook overgrootvader geworden, jammer genoeg heeft mijn vrouw dit niet meer mogen meemaken want die is een jaar en drie maanden geleden overleden. Ik ben geboren op de Reinder van Oostenswijk in een oud huisje wat al lang geleden is afgebroken en was de tweede van 8 kinderen De jaren dertig van de vorige eeuw waren slechte jaren mijn ouders moesten hard werken voor een karig loon maar waren wel in de gelukkige omstandigheid dat ze hun eigen groenten verbouwden ze fokten een varken voor de slacht en een aantal kippen zorgden voor de nodige eieren, we moesten ons drinkwater uit de wijk halen en voor de verwarming werd er turf gestookt en de verlichting bestond uit een petroleumlamp.


Het waren cricischjaren de N.S.B Nationaal Socialistische Beweging is in opmars en haalt bij de staten verkiezingen 8% v d stemmen dankzij een agressive campagne van Mussert, de NSB is vooral populair onder ontevreden boeren de kleine middenstand en de gegoede burgerij. Ook is er in 1935 een kabinetscrisis maar niet veel later wordt een derde kabinet Colijn gevormd bijna gelijk aan het tweede kabinet zelfs de dwarsliggende partij zorgt voor ministers.   Het is ook de eerste keer dat Colijn als politicus zich via het witte doek richt tot zijn volk. Het jaar 1935 lijkt rustiger dan voorgaande jaren maar in Duitsland gaan de nazi's gewoon door met het nemen van racistische maatregelen en in September 1935 treden in Duitsland de Neurburger naziwetten in werking. Zo moeten bv de joden zich onthouden van het politieke leven in Duitsland, en ook worden huwelijken en geslachtsverkeer tussen joden en niet joden verboden, en dat het in Duitsland de verkeerde kant opging had de wereld al in 1935 kunnen zien als bv Hitler de herbewapening van Duitsland aankondigt terwijl na de eerste wereldoorlog alle partijen waren overeengekomen dat Duitsland onder geen beding zich mocht herbewapenen. En met zijn besluit de dienstplicht opnieuw in te voeren en de oorlogsindustrie aan het werk te zetten verraste Hitler de vroegere geallieerden Frankrijk en Engeland. Ook is 1935 het geboortjaar van Elvis Presley en Ted de Braak, enkele hits uit 1935 zijn bv Hallo Bandoeng  Twee ogen zo blauw en Daar bij die molen van Bert van Dongen.

   


22-6--2017
Een mooie dagtocht
Gisteren hebben we een prachtige dagtocht gemaakt georganiseerd door Dorpscentrum 't Anker in Hollandscheveld en natuurlijk zoals gewoonlijk met Schepers Tours uit Westerhaar en dit keer eens niet met Bert aan het stuur maar deze keer was het Harm, maar Harm viel ook goed bij de Hollandschevelders in de smaak. Om half negen zijn we vertrokken uit Hollandscheveld en via een mooie route zijn we naar Beetsterzwaag gereden. In restaurant 't Snackbearske werden we hartelijk ontvangen met koffie en gebak en na de koffiestop zijn we met een gids in de bus vertrokken voor een tourtocht door het prachtige Friese land rond Beetsterzwaag. Onze gids Henk de Boer van de stichting lanterfanten kent de streek als zijn broekzak en wist ons dan ook leuke anecdotes te vertellen, na de tourtocht weer terug in Beetsterzwaag konden we genieten van een heerlijke luns met een keur aan brood en beleg in Restaurant 't Snackbearske.

  

Na de luns stond er een trip naar Leeuwarden op het programma met aan boord een Troubadour die tijdens de rit zorgde voor een muzikale noot en zijn programma bevatte dan ook meestal de wat oudere liedjes maar aangezien de meeste buspassagiers ook niet meer de jongsten waren viel dit goed in de smaak. Aangekomen in Leeuwarden hebben we met onze troubadour voorop een wandeling gemaakt naar het Friese beerenburg museum van de fa Boomsma hier waren we te gast in het proeflokaal waar we mochten proeven van diverse soorten lekkere likeurtjes, maar wel alles met mate natuurlijk want de grachten in Leeuwarden zijn ook diep. Verder hadden we nog enige tijd over voor een terrasje waar we onder het genot van een koel pilsje hebben genoten van twee straatmuzikanten die op deze manier een aardig centje bijverdienen.

  

  

Om ongeveer half vijf zijn we uit Leeuwarden vertrokken richting Westerbork waar zo rond zes uur in restaurant 'De Ar'  een heerlijk diner voor ons klaar stond waar we heerlijk hebben genoten van een keur aan gerechten. Om omstreeks negen uur heeft Harm ons na iedereen een wel thuis te wensen moe maar voldaan weer in Hollandschveld afgezet. Albert en je team bedankt voor deze prachtige dag.

  

  

  


10-6-2017

Feest in Zalk
Tini en Wim Lowijs uit Oldebroek waren 9 juni 50 jaar getrouwd, en nou hoor ik je dus zeggen: wat heb jij dan met Tini en Wim om een uitnodiging voor dat feest te krijgen en dat ga ik je dus nu vertellen. Tini is een dochter van Albert Tigelaar dus een zus van Marie van Jans Kats, maar mijn vrouw en ik waren al 55 jaar bevriend met Jans en Marie en kwamen dus regelmatig bij mekaar over de vloer. In januari 2016 overleed Marie maar mijn vrouw Arendje was toen ook al ernstig ziek en 2 maand later in Maart 2016 overleed mijn vrouw. Na enige maanden hebben Jans en ik weer contact met elkaar opgenomen en met mooi weer gingen we samen nog al eens fietsen en sindsdien komen we weer regelmatig bij elkaar een kopje koffie drinken. Op Jans zijn verjaardag heb ik dus kennis gemaakt met Tini en Hans met de belofte om ook eens naar Oldebroek te gaan, wat we dus al enkele keren gedaan en hebben ook ervaren dat Wim lekker kan koken, en mede hierdoor kwam dus de uitnodiging om samen op hun 50 jarig huwelijksfeest te komen. Het feest werd gevierd in Restaurant "De Oase" in Zalk dit is een prachtig dorp aan de IJssel tussen Zwolle en Kampen ook bekent door het kruidenvrouwtje Klazien uut Zalk. Om 4 uur werden we verwelkomt met koffie en gebak en rond 6 uur konden we genieten van een voortreffelijk koud en gevolgd door een warm buffet met als toetje een heerlijk ijsbuffet. Omstreeks half 9 zijn we na een hartelijk afscheid weer vertrokken uit Zalk en zo rond half tien waren we weer terug in Elim. Tini en Wim alsnog bedankt het was een prachtig feest.

  

  

  

  


5-6-2017

Fietstocht vv Hollandscheveld
Vandaag samen met Jans een prachtige fietstocht gemaakt van ongeveer 40 km georganiseerd door vv Hollandscheveld. Om 10 uur zijn we onder prachtige weersomstandigheden gestart bij de kantine aan de Schoonhovenweg, de tocht ging door de prachtige bossen rond Elim in de richting Geesbrug, na 12 km passeerden we het prachtige bungalowpark Het Zuiderveld waar we bij Meta en Willie een koffiestop ingelast hebben. Na de koffie zijn we via een prachtige route over de Hoge Stoep richting de Mepperdennen gefietst na nog een aantal km's arriveerden we bij de Anne de Vrieshoek waar we konden genieten van koffie en diverse belegde broodjes. Hier stond vroeger een boswachterswoning waar Anne de Vries enige tijd gewoond heeft.  Anne de Vries was de schrijver van diverse Drentse boeken zoals  Bartje en Bartje zoekt het geluk, na deze stop voerde onze route door het prachtige Mantingerveld waar vroeger door onze voorouders landbouwgrond van gemaakt is en wat nu weer teruggeven is aan de natuur,  via Tiendeveen fietsen we  weer terug naar Hollandscheveld waar we onder het genot van een drankje op het terras van de kantine nog even nagepraat hebben over deze prachtige tocht.

   

   

   

   

 25-5-2017

Fietsen op hemelvaartdag
Op Hemelvaartsdag hebben we samen een mooie fietstocht gemaakt georganiseerd door de suportersvereniging van de vv Elim, het was een tocht van ruim 40 km die via De Krim en Ane richting Gramsbergen ging vandaar reden we richting Hardenberg, net voor je Hardenberg binnenkomt sla je rechts af en fiets je via een brug over de Vecht richting Collendoorn in dit prachtige gebied was er een stand ingericht waar we konden genieten van koffie fris en fruit, na de koffiestop voerde onze tocht via Oud Lutten en De Krim weer richting Elim waar we onder het genot van een drankje en een hapje nog even nagepraat hebben over deze prachtige tocht en zo kwam er weer een einde aan deze prachtige Hemelvaartsdag.

   

   

13-5-2017

Bij de Cowboys.
Het afgelopen weekend was bij schietvereniging de vrijheid aan de achteromsedijk in Hoogeveen weer het jaarlijkse cowboygebeuren en aangezien kleinzoon Willy ook een cowboyfan is kan natuurlijk Opa niet weigeren om ook even te kijken waar de kleinkinderen zich zoal mee bezighouden. Het was Zaterdagmiddag prachtig weer dus togen Jans en ik op de fiets naar Hoogeveen om de Cowboys te verrassen. Wat zijn er dan toch nog veel mensen uit binnen en buitenland die het luxe leven voor één weekend inruilen voor het harde bestaan in het wilde westen, maar het is natuurlijk ook bere gezellig als 's avonds de vuurpotten en het kampvuur brand en de koelkast rijkelijk gevuld is met gerstenat en her en der een gitaar tokkelt, ik heb in elk geval begrepen dat de jongens zich het weekend super vermaakt hebben want onder die stoere kleding van berevellen gaan soms mooie meiden schuil en daar hebben de jonge cowboys ook echt wel oog voor.


      

       

      

8-5-2017

Langs de trekgaten.
Als je een fiets hebt met een beetje hulp ben je toch sneller bereid om er even op uit te trekken, zo ook Zaterdagmiddag het was niet echt voorjaarsweer maar toch goed genoeg om er even tussenuit te gaan. Via de Carstensdijk ben ik het Kremersdijkje opgefietst en dan op de eerste kruising linksaf de Albartsweg op richting Kerkenveld, en aan de linkerkant ligt nog één van de oude trekgaten van vroeger zoals je kunt zien een prachtig gebied om te fotograferen, volgens oude geschriften zijn de trekgaten in het begin van 1800 ontstaan, doordat het land te laag was kon het veen niet meer gegraven worden maar werd uit het water getrokken en gedroogd en later werd er turf van gestoken dit gebeurde soms tot een diepte van meer dan 6 meter, volgens het boek van Hero Moorlag (Levend Morgenland) wist niemand te vertellen hoe diep deze trekgaten zijn en hoe groot ze zich ondergronds voortzetten, in mijn jeugd zo rond 1940/50 lagen er aan de oostkant van het Zuideropgaande ook nog trekgaten en wij mochten daar nooit dicht in de buurt komen want men beweerde toen al dat de trekgaten verschrikkelijk diep waren, maar dit stukje natuur is nog bewaard gebleven en laten we hopen dat één of andere boer het niet dicht stort.

.

   

   

   


4-5-2017

Koersbal bij de wok.
Sinds enkele maanden maak ik deel uit van de koersbalclub in Elim. We zijn ongeveer met een groep van 16 personen (60+) die elke maandagmiddag bij elkaar komen in Dorpscentrum 't Vonder in Elim om een balletje te rollen en natuurlijk gezellig samen koffie/thee drinken. Koersbal is echt een sport voor ouderen alhoewel jongeren het ook best zouden kunnen beoefenen. De bal moet je op de juiste manier rollen want in een koersbal zit lood verwerkt en daardoor ligt het zwaartepunt niet in het midden vandaar dat de bal niet recht vooruit rolt maar een bepaalde koers volgt. Maar er is ook tijd voor ontspanning want één keer per jaar gaan we samen er opuit om samen ergen lekker te eten, en gisteravond was het weer zover we zijn samen om half zes bij de Wiekswal vertrokken richting Pesse waar we genoten hebben van een heerlijk chinees buffet.

      


Na de Pasen.
Zo de paasdagen zijn weer achter de rug en het was ook niet echt het weer op er opuit te trekken, nee dan maar lekker thuis met een drankje en een pan hard gekookte eieren weer echt ouderwets pasen. En de Dinsdag begon weer net als elke week, Mart komt schoonmaken en samen drinken we koffie, en aangezien we maandag geen koersbal hadden hebben we dat dus op dinsdagmiddag gespeeld en zo was die dag ook weer om.

   

Woensdagmiddag ben ik samen met Jans naar een toneeluitvoering geweest in het jeugdcentrum in Hollandscheveld georganiseerd door de stichting ouderenwerk, er werd een prachtig toneelstuk opgevoerd door de resiteervereniging DVV en voor slechts €.7- entree waarbij inbegrepen: koffie met cake een hapje en een drankje, later weer thuis heeft Jans nog een lekker patatje gebakken en een lekkere kroket.

   

Donderdag op Koningsdag was het onze bedoeling om met de fietstocht van de CV Elim mee te doen maar de beide oudjes durfden gezien de weersomstandigheden het niet aan, wat later bleek mee te vallen, wel ben ik 's morgens na de koffie nog even naar het buurthuis in Nieuw Moscou gegaan waar het bestuur een vrijmarkt had georganiseerd en die hadden over publiek echt niet te klagen, maar ja wat doe je eingelijk op zo'n markt het enige wat mijn belanstelling trof was het pannekoeken bakken en deze vonden dan ook gretig aftrek, drie vrijwillige dames hadden dan ook moeite om de borden gevuld te houden en de pannekoeken met spek waren dan ook overheerlijk, en dan te bedenken dat je voor twee dikke spekpannekoeken maar één euro betaalde.

   

22-4-2017

Oude motoren.
Vanmorgen al vroeg op weg naar Gees want daar is vandaag voor het tiende jaar een groot motorgebeuren van antieke motoren, die maakten vanuit Gees een toertocht door ons mooie Drenthe. Zo'n negentig eigenaren van oude motoren uit Duitsland Belgié Engeland en natuurlijk Nederland deden aan deze tourtocht mee. Dit zijn niet zomaar motoren die je met een druk op de knop start, nee het zijn allemaal motoren die ouder dan honderd jaar zijn, de oudste motor was van 1897 waarvan er nog maar een paar op de wereld zijn en die je aan de praat moet krijgen met een aansteker. Het was dan ook een geweldig spektakel als je ziet hoeveel moeite de berijder moet doen om de motor aan de loop te krijgen en het zijn meestal ook oudere berijders van deze antieke motoren, maar het is een lust voor het oog dit te zien.

      

Rond elf uur toen de motoren vertrokken waren ben ik via natuurgebied De hoge stoep naar bungaloupark Het Zuidenveld gegaan om bij Meta en Willie een kop koffie te drinken en dan is het ook zo maar weer twaalf uur, maar aangezien er voor de namiddag een bezoek aan Dalerpeel op het programma stond voor een tentoonstelling van oude foto's kwam Meta met het idee om dan gelijk maar een hapje mee te eten dan kun je straks vanhier zo naar Dalerpeel gaan nou dat was dus een prachtig idee en om ruim twee uur was ik dus aanwezig in Dorpshuis De Breiberg voor een prachtige tetoonstelling van oude foto's.

         

En aangezien ik vroeger in de vijftiger jaren nogal veel omging met de jeugd uit Dalerpeel zie je op de foto's toch noch veel herkenningspunten en bekende gezichten, ik trof zelfs een foto aan uit 1957 waar we bij café Bakker naar dansles gingen. Het was een keurig ingerichte tentoonstelling met gratis koffie/thee en lekkere hapjes en aan bellangstelling had de organisatie ook niet te klagen.

017      

Paasdagen
Zo de paasdagen zijn weer voorbij en het weer was niet om over naar huis te schrijven dat wil dus zeggen dat het echt koud was met 's nachts nog onder het vriespunt, maar acht met de verwarming lekker aan en een pan hard gekookte eieren dan is het voorlopig wel vol te houden. Eerste paasdag zijn Willy en Fakie en hun drie dochters bij mij geweest Stefan was afwezig want die moest werken bij het pretpark in Slagharen. Tweede paasdag zijn Meta en Willie bij mij wezen koffiedrinken en natuurlijk een ei hoort erbij. En Bert en Anita hadden loge's uit Finland en die zijn samen naar de keukenhof geweest, want ja als je als Fin in Nederland komt moet je de Nederlandse tulpen gezien hebben want dat is bij terugkomst het eerste wat hun familie vraagt. Want ik denk dat in Finland alle bloemen wit zijn van de sneeuw, en zo zijn ook deze dagen weer voorbij.

   


13-4-2017

Op kraamvisite
Vandaag ben ik samen met mijn dochter Meta op kraamvisite geweest bij mijn kleindochter Sylvana en haar vriend Roy in Groningen die er dus samen voor hebben gezorgd dat ik de status van Overgrootvader heb bereikt en als je er dan goed over nadenkt wat het betekent overgrootvader, ja en een overgrootvader is toch een stokoude man maar zo voelt het ook helemaal niet. Sylvana en Roy zijn de trotse ouders van een prachtige zoon die al helder de wereld inkijkt. Ik zie er nu al naar uit dat het kleine mannetje over een paar jaar trots over Elim stapt en dan trots aan zijn vriendjes op school verteld, ik ben bij mijn overgrootvader in Elim geweest en we hebben samen pannekoeken gebakken. En Cliff wil natuurlijk ook zien waar zijn opa geboren en opgegroeid is want hij weet natuurlijk niet anders dan dat zijn opa in Sappemeer woond. En als Cliff wat groter is mag hij misschien wel een keer met zijn opa op de motor naar Elim.  Hopelijk mag ik dat nog meemaken.   

   

8-4-2017

Drentse taal
Vandage was het weer de veurjaorsbijeenkomst van het huus van de taol in Beilen, een paar keer per jaor koomt de taolschultes en de keurnoten uut Drenthe bij mekaar um samen te praoten aover oonze mooie Drentse taol, want wij wilt er alles an doen um te proberen dat oons mooie dialect tot in lengte vanjaoren blif bestaon, dit doet wij ok deur mede van het Drents veurlezen in meert op alle basisschoelen in Drente en dat dit waardeerd wordt bliekt wel uut het feit dat steeds meer schoelen zich anmelt want de schoele waor veurlezen wordt krig elke leerling een mooi boekwarkie (wiesneuze) mit drentse verhaalties gedichten een puzzel en een mooie kleurplaate en dit jaor bint er 25000 drukt en op enkele tientallen nao bint ze allemaole uutdeelt.Zo tegen de middag gaot wij samen an de luns mit lekkere broodties een fijne komme soep en natuurlijk een aoverheerlijke krokette dit alles klaormaakt deur de dames van 't gemeentehuus van Beilen waor 't huus van de Taol onderbracht is.

               

Henny van der Haar met wie ik mitreed in de auto kun vanwege de kermis niet op de markt parkeren dus had ze de auto iets verder wegzet en toen wij terugliepen naor de auto dwars aover de markt kreeg ik de schrik van mien leven, want wie is daor an 't wark bij de drijmeule ja echt waor mijn kleinzeune uut Sappemeer, hij reup mij al! hé opa of koom ie ok bij mij op de karmis wij hebt nog eem gezellig saam praot.   


15-3-2017

Verkiezingen
Vandaag is het weer de dag voor de verkiezingen van de Tweede kamer en aangezien ik uit een rood nest kom is mij dat met de paplepel ingegeven, maar mijn partij de PvdA staat slecht in de peilingen momenteel 39 zetels en als de voorspellingen uitkomen zakken ze tot onder de 10 zetels. Mijn naaste buurman Rieks we kennen elkaar bijna ons hele leven en ook een verwoed aanhanger van de PvdA zag het ook niet zitten. Rieks zijn vrouw Jo had te kennen gegeven dat ze niet laat naar bed ging dus heb ik Rieks het voorstel gedaan, kom maar bij mij dan kijken we samen naar de uitslagen onder het genot van een borreltje, maar naarmate er meer uitslagen binnenkwamen smaakte de borrel steeds slechter en zo rond 12 uur hebben we maar besloten ons bed op te zoeken want de uitslag was inderdaad dramatisch, maar eens komen ze terug.

     

8-3-2017

Huus van de Taol
Zaoterdag was het 10 jaor leden dat het Huus v d Taol ontstaon is, een heleboel mensen hielden zich natuurlijk wel bezig met de Drentse taal mar nou wordt er echt hard an warkt um zoveul as meugelijk is het drents levendig te holden bij oonze kiender en kleinkiender en dat lukt wel aordeg. Zo is er het projekt veurlezen op schoel in meert want de meertmaond is de Drentemaond en as ie dan ziet hoeveul belangstelling daor veur is nou dan denk ik dat het Drents nog wel een toekomst hef, zo krig elk kiend van de schoele waor veurlezen wordt een mooi tiedschrift waor allerlei Drentse verhaalties puzzels en gedichten in staot en dat er van dat tiedschrift dit jaor 25000 van drukt bint en dat ze bijna allemaole uutgeven bint dat wil wel wat zeggen toch.

't Huus van de Taal is sinds 1 jaor gehuusvest in een gedeelte van 't Gemeentehuus in Beilen ze hebt daor een prachtige lokatie met volop gratis parkeerruumte, zaoterdagmorgen was er een optreden van het radioprogramma Hemmeltied en naomiddag was er een vast programma met sprekers waoronder natuurlijk de directeur van 'thuus vd Taal Jan Germs mar ok waren er verschillende prominente Drenten zoals de ankomende burgemeister van Emmen Eric van Oosterhout die ok niet te beroerd was um eem mit mij op de foto te gaon, mar ok kun ie luustern naor gedichten en verhalen en ie kunt vrij rondsnuffelen in de bibliotheek mit honderden drentse boeken, en de broene bonen mit spek waarn heel lekker en ok nog goedkoop.            


3-3-2017

Kamerlid Harm Brouwer in Elim
Dinsdagmiddag heb ik bezoek gehad van Harm Brouwer uit Eelderwolde, Harm zit voor de PvdA in de tweede kamer en is speciaal op zoek naar de wat oudere mensen in de provincie Drenthe met een levensverhaal en dan vooral mensen uit de dorpen. En zo kwam dus Harm Brouwer via het partijbestuur van Hoogeveen terecht bij twee doorwinterde inwoners van Elim nl de buurmannen Rieks Metselaar en Stoffer Kikkert allebij al ruim de 80 gepasseerd en die samen wel een boek over Elim kunnen schrijven. Om precies half twee kwam Harm voorrijden in zijn opvallende vw kever en aangezien Rieks het eerste uur nog niet aanwezig kon zijn kon ik dus mijn hele levensverhaal kwijt, om 3 uur we zaten net te genieten van een bakje heerlijke koffie kwam Rieks via de achterdeur binnenwandelen en sloot zich aan bij het gesprek, na de koffie zijn we ons wat bezig gaan houden met de hedendaagse politiek en dan vooral de zorg  de aow en het huurbeleid. Het was een heerlijk ongedwongen gesprek en Harm is ook een man die goed kan luisteren. Om half vijf heeft Harm weer afscheid genomen en is in zijn prachtige kever weer richting Eelderwolde gegaan, binnenkort kun je al deze verhalen lezen op de site van Harm Brouwer maar wel even geduld tot na de verkiezingen. www.harmbrouwer.jimdo.com

   


23-2-2017

Ben Steneker in 't Anker
Zaterdagavond ben ik samen met Jans Kats naar Dorpscentrum 't Anker geweest voor een prachtig optreden van Ben Steneker en zijn dochter Carmen. Wat heeft deze man die de 82 jaar al gepasseerd is nog een energie, ze noemen hem ook wel de Willie Nelson van de lage landen. Toch is er hier in Nederland weinig belangstelling voor de countrymuziek vandaar dat Ben ook veel door Amerika reist en Ierland is ook één van zijn favorite landen, maar in Hollandscheveld was de zaal vol met een enthousiast publiek.

         3       


8-2-2017

Dagje lelystad met de trein.
Samen met Femmie en Walter had ik afgesproken dat we een dagje met de trein naar Lelystad zouden gaan voor een bezoek aan onze schoonzus Gé, de spoorwegen bieden regelmatig treinkaartjes aan voor een aantrekkelijke prijs. We hadden afgesproken dat ik naar Hardenberg zou komen en dan samen vanaf station Hardenberg met de trein naar Lelystad, maar het weer werkte niet mee het had 's nachts gevroren en gesneeuwd dus was het niet aanlokkelijk om met de auto naar Hardenberg te gaan, maar hiervoor had Femmie wel een oplossing ze zei we hebben toch winterbanden nou dan komen we toch gewoon bij jou en stappen in Hoogeveen in de trein, dus zo gezegd zo gedaan we parkeren de auto op het parkeerterrein en dan loop je zo het perron op, maar de trein vertekt van het andere spoor dus nog even door het tunneltje naar de andere kant en laat de trein maar komen. Walter vraagt zo tussen neus en lippen door: Waar moet je hier inchecken? dat moet je aan de overkant doen bij de ingang van het station, lichte paniek want de trein kan elk moment komen, Dus Walter in de sprint door het tunneltje naar de overkant (gelukkig dat hij noal veel aan sport doet) om in te checken en wij zien de trein al aankomen, de trein stopt iedereen stapt er in behalve wij dan de deuren staan nog open en ja hoor daar komt Walter met een noodgang en de tong op het derde knoopsgat uit het tunneltje rennen, Femmie en ik staan bij de open deur te wachten en ja hoor we zijn binnen de deuren gaan dicht en de trein vertekt hé hé we kunnen opgelucht ademhalen.

  

Verder verloopt alles voorspoedig ook het overstappen in Zwolle geeft geen problemen en het is dan ook een mooie treinreis door het wijdse landschap via Kampen en Dronten en zo rond 11 uur arriveren wij op station Lelystad nog even uitchecken en op naar Gé die vanuit haar huiskamer de trein binnen kan zien lopen. Maar er moeten nog wel een paar foto's gemaakt worden, dus als jullie uitchecken maak ik wel een paar mooie foto's, maar ik moet ook nog uitchecken en welk poortje kies ik dan ik houd mijn kaartje ergens voor en een piep en ja daar gaat een poortje open en weer dicht en ja toch weer open en snel er doorglippen, poe wat een gedoe.   Maar een vriedelijke conductrice spreekt mij aan over wat ik eingelijk niet goed deed, maar als ik mij verontschuldig en haar vertel dat in mijn 81 jaar dit de eerste keer is dat ik dit meemaak en ook nog een foto moest maken voor facebook bied ze mij vriendelijk aan om nog een foto van ons drieen te maken en dan eindelijk op naar Gé want die staat al voor het raam naar ons uit te kijken. We hebben heel gezellig bijgekletst onder het genot van een hapje en een drankje met later nog een flink bord goed gevulde soep en broodjes.    Om half 7 zijn we vanuit Lelystad weer vertrokken richting Hoogeveen en om ruim 8 uur waren we weer in Elim. 

           6-2-2017

Dagje naar Bert.
Zondag was het 49 jaar geleden dat in een oud huisje aan de Carstensdijk Bert is geboren, Bert is ons derde kind en was tevens ons laatste kind dus bij gezondheid en welzijn ziet Bert volgend jaar Abraham. Om half elf ben ik in de auto gestapt en richting Sappemeer gereden waar ik zo rond half twaalf aankwam en zo tegen vier uur ben ik weer richting Elim gegaan want als je wat ouder wordt is bij daglicht rijden toch lekkerder.

    29-1-2017

De nieuwe camera
Vorige week nog wat mooie winterse foto's gemaakt met mijn nieuwe camera welke ik kort geleden van Amber en Thomas heb gekregen, maar aangezien mijn computer de nieuwe camera niet herkende moest ik mij beraden om wat nu te doen. Bij de vorige eigenaar van de camera (Nicole) advies gevraagd en die adviseerde mij om een kaartlezer te kopen, dus maar eens wat rondsnuffelen op internet en voor de beste deal kon ik volgens mij terecht bij Bol.Com dus 10 x gecontroleerd van heb ik de goede wel en ja hoor bestellen maar direct geld overmaken en de andere morgen tegen 12 uur ringg uw kaartlezer. Snel uitpakken en uitproberen natuurlijk, maar eerst even de installatie lezen en die meld tot mijn verbazing: u sluit de 9 pins stekker aan op het moederbord? even verder lezen blijkt toch dat ik de verkeerde kaarlezer ontvangen heb ik kreeg nl een interne kaartlezer ipv een usb kaartlezer, maar er zat wel een usb poort aan dus wie weet. Ja goede raad is duur en waar vraag je het? Doch in het doosje zat een pakbon met de naam en het tel- nummer van de toeleverancier nl Computer-wereld in Cuijk dus wat let mij die bel ik toch gewoon want immers niet geschoten is altijd mis. Ik krijg een hele vriendelijke jongeman aan de lijn die een luisterend oor heeft en waar ik mijn hele verhaal kwijt kan en die weet mij dus te vertellen dat ze me de verkeerde kaartlezer gestuurd hebben deze kaartlezer is nl voor inbouw. Maar op mijn vraag? hebt u dan wel de kaartlezer die ik zoek, jazeker u stuurt uw kaartlezer maar terug en wij zorgen wel dat het goed komt! hé hé  dank je wel super. Tien minuten later ringg.. telefoon en als ik opneem is het de vriendelijke jongeman van Computer-Wereld uit Cuijk met een ander voorstel! Ik heb er over nagedacht en pak het pakketje met de goede kaartlezer nu in en doe het op de post en morgenvroeg wordt het pakketje bij je bezorgd en je hoefd verder niks te ondernemen of terug te sturen want dat geeft allemaal maar werk en rompslomp en wij wensen u veel plezier met de nieuwe kaartlezer en inderdaad de andere morgen om 12 uur de bezorger met een pakketje voor mij dus snel openen en uitproberen en het is de goede kaartlezer en het werkt super.

Dus hierbij wil ik die vriendelijke meneer van Computer-Wereld uit Cuijk hartelijk danken en van mij krijgt hij natuurlijk de warme douche van het lekkerste water uit Elim.


24-1-2017

Celine vandaag 16 jaar
Lieve Celine vandaag ben je 16 jaar en daarmee wil ik je hartelijk feliciteren want getroffen door een flike griep kan ik dat niet persoonlijk doen. Je hebt nu een prachtige leeftijd kijk eens om je heen want er gaat een wereld voor je open.


Kijk niet teveel achterom want het jaar waarin je geboren bent was wel een rampjaar, dat begon al met die verschrikkelijke brand in café het hemelltje in Volendam waarbij 14 jonge mensen om het leven kwamen en tientallen ernstige brandwonden opliepen. Ook Herman Brood zag het in dat jaar niet meer zitten en pleegde zelfmoord door van het Hilton hotel af te springen en dan natuurlijk die verschrikkelijke aanslag op de Twin Touwers in New York waar terroristen met twee vliegtuigen de gebouwen invliegen, maar dit is dus 16 jaar geleden en blijf dus vooruit kijken want het leven heeft nog veel leuke dingen te bieden, dus Celine blijf van het leven genieten want de tijd gaat sneller dan je denkt.

         


11-1-2017
Vandaag is hij 18 jaar.
Ja de tijd gaat snel en wat kan er in een jaar veel veranderen kon ik vorig jaar nog schrijven over onze kleinzoon dit jaar moet ik tot mijn grote verdriet mijn kleinzoon schrijven en moest ik dus alleen naar de verjaardag van Stefan, je wilt er niet graag aan toegeven maar het is wel de loop van het leven. Maar Stefan je bent nu 18 jaar dat wil dus zeggen dat je meerderjarig en dus volwassen bent en een hele boel rechten krijgt, zo mag je bv nu stemmen  je mag autorijden (eerst wel je rijbewijs halen) je mag zelfstandig een woning kopen of huren en je mag ook een eigen bedrijf starten en zo zie je maar als je 18 bent gaat er een wereld voor je open, maar kijk uit met alles wat je doet en dan wens ik je alle succes van de wereld.

         


3-1-2017
Het nieuwe jaar.
Het nieuwe jaar is al weer enkele dagen oud en ik ben dan ook blij dat deze drukke dagen weer voorbij zijn en het leven weer zijn gewone gang kan gaan, nou ja wat is gewoon na al wat er in 2016 gebeurt is zoals het overlijden van mijn lieve vrouw, dan wordt het leven nooit weer gewoon. Maar je moet de draad toch weer enigzins oppakken en hierbij wordt ik dan ook enorm gesteund door mijn lieve kinderen en kleinkinderen.

   

Zo heb ik dus eerste kerstdag bij Fakie en Willy doorgebracht en tweede kerstdag zijn Meta en Willie bij mij geweest en die kwamen ook niet met lege handen want die hadden voor mij een pittig pakket meegebracht met een pittige worst en een pittig drankje Oud en nieuw heb ik bij Bert en Anita gevierd, oudjaarsdag ben ik al vroeg in de middag naar Meta gegaan om eerst nog even proeven van de heerlijke oliebollen die Meta aan het bakken was, en heerlijk waren ze maar ik had ook niet anders verwacht.

             

Maar de verrassing kwam uit onverwachtse hoek mijn kleindochter Amber en haar vriend Thomas hadden een cadeau voor mij en wat bleek: Amber en Thomas boden mij een prachtige fotocamera aan, een Olympus -500 digitale  spiegelreflexcamera.   Ooit had ik eens te kennen gegeven dat ik nog eens rondkeek naar een spiegelreflexcamera en aangezien de moeder van Thomas een actieve amateurfotograaf is en beschikt over diverse camera's hebben Amber en Thomas voor een vriendenprijsje een hele leuke camera kunnen bemachtigen waar ik dan ook heel blij mee ben en ik hoop dan ook om in het nieuwe jaar met deze camera er opuit te gaan en jullie het resultaat kan tonen in de vorm van mooie foto's.

25-12-2016
Eerste Kerstdag
Als je alleen bent dan worden de kerstdagen wel éénzamer maar daar heb ik nog niet over te klagen want de Zaterdagavond voor kerst ben ik naar Jans Kats geweest en eerste kerstdag ben ik uitgenodigd door Willy en Fakie voor het kerstdiner.


   


Dat begon 's morgens al met het ontbijt waar ik dus eingelijk helemaal niet op gerekend had, maar ik heb genoten van diverse soorten lekkere broodjes en na de koffie ben ik nog even weggegaan om toch nog even thuis te zijn en tussendoor ben ik ook nog even naar de begraafplaats geweest voor een bezoek naar het graf van mijn lieve vrouw die dit jammer genoeg niet meer mee mocht maken. Om twee uur ben ik weer naar Fakie gegaan waar we eerst samen iets hebben gedronken en tegen vier uur hebben we een heerlijke chineese maaltijd gehaald waar we met zijn allen heerlijk van hebben genoten.

   

Na de koffie was het tijd voor de cadeautjes wat ze met sinterklaas niet hebben gedaan, nou iedereen kwam rijkelijk aan zijn trekken en ze hadden ook mij niet vergeten want het mooiste cadeau dat ik kreeg van Stefan en Chayenne was een fotoboek over de hele levensloop van mij en Arendje waar ik zeer blij mee ben. Eigenlijk viel het mij niet op dat ze wel wat vaak kwamen om foto s te kijken omdat ze zogenaamd een werkstuk over het leven van Opa moesten maken, met zijn tweetjes hebben ze hier veel vrije uurtjes ingestoken maar het resultaat mag gezien worden ik ben hier dan ook erg blij mee. nadat alle cadeautjes uitgepakt waren hebben we nog wat nagepraat en ben dan ook heel tevreden huiswaarts gegaan. Fakie en Willy en de anderen ook allemaal hartelijk bedankt het was een mooie dag.

   

      


14-12-2016
Mijn zoon is 52 jaar.
Ja vandaag 14 December is het 52 jaar geleden dat Fakie werd geboren, het was ook koud weer alhoewel het niet zo hard vroor als toen Meta is geboren en Fakie was ook niet de gemakkelijkste met de geboorte dus dit gebeurde dan ook in het ziekenhuis in Hoogeveen. Het was een flinke gezonde baby en na enkele dagen mocht Arendje met de baby dan ook weer naar huis, maar eenmaal thuis was Fakie niet gemakkelijk en hij heeft ons met zijn huilbuien dan ook diverse nachten wakker gehouden en als je 's morgens om 6 uur weer moet opstaan is dat echt geen pretje, maar goed na 52 jaar is hij daar wel overheen gegroeid en zo niet dan moet Willy daar maar mee redden.


Even terug naar de verjaardag van Meta want op haar verjaardag in 1975 waren we in de ban van een treinkaping en deze kaping eindigde op de 11e verjaardag van Fakie. Ik heb het al verteld bij deze kaping vielen 3 doden. Op Zondagmorgen 14 December gaven de kapers zich over ook al mede het koude vriesweer werden 23 passagiers vrijgelaten. De lichamen van de dood geschoten gegijzelden werden uit de trein gegooid en bleven daar enkele dagen liggen. De kapers werden later veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf, op één na zaten alle kapers hun straf uit, één van de kapers pleegde in 1978 zelfmoord in de gevangenis. 

    


2-12-2016
Mijn Jarige dochter.
Het was op 2 December in 1962 en een koude winteravond want de winter was net ingevallen toen onze eerste zich aankondigde het bed stond al in de kamer want in de slaapkamer vroor het bijna net zo hard binnen als buiten, dus nog maar eens een extra schepje kolen op het vuur want het aardgas was nog niet ontdekt en het zou best nog wel eens een lange nacht kunnen worden, maar achteraf gezien viel dat mee want om een uur of tien kwam dokter Brouwer en die besloot om te blijven en om kwart over elf lag er een prachtige dochter bij ma in bed en dat is dus al weer 54 jaar geleden.


   

Op de dertiende verjaardag van Meta werd Nederland opgeschrikt door een treinkaping bij Wijster. Een aantal Molukkers besloten om de trein stil te zetten om hun eisen voor een vrij Ambon kracht bij te zetten, aanvankelijk dacht men dit zo op te lossen maar niets bleek minder waar want de machinist Hans Braam werd doodgeschoten en uit de trein gegooid en toen bleek dat de Nederlandse overheid hun wensen niet snel genoeg inwilligde besloten ze om Rob de Groot ook maar dood te schieten maar die wist uit de trein te springen maar de kapers schoten nog wel op hem maar hij hield zich dood en dat was zijn geluk want na tien minuten kon hij wegrennen en was vrij even later werd dienstplichtig soldaat Leo Buiter nog doodgeschoten, dit waren bange dagen. (op 14 December meer)

   

 

 


29-11-2016
Drentsche taal
Verlopen zaoterdag hebt wij weer onze jaorlijkse bijeenkomst had van Taolschultes en Keurnoten dat bint dus de vertegenwoordigers van de Drentse taal uut heel de provinsie Drenthe en wij waarn dan ok mit een hiele koppel in het gemeentehuus van Beilen waor ok het Huus v d Taal heur onderkomen hef. De koffie stunt klaor toen as wij binnen kwamen want ik was samen mit Henk van de Weide van Hollandschveld en um 10 uur opende  Jan Germs as Directeur van het Huus van de Taal de vergadering.

   

En as speciale gast was er Marc van Oostendorp hij is onderzuker op het Meertens Instituut in Amsterdam en hoogleraar an de Universiteit van Leiden en die hebt jaoren geleden alle dialecten en olde varssies deur het hiele land opneumen en met een klein beetie kennes kui dat ok allemaole weer opzuuken. Zo kun ie b.v een gesprek heuren wat in de jaoren '80 is opneumen waorin Opa Kikkert verteld aover vrógger toen hij nog jong was en wat as ik ok zo biezunder vun dat waarn 30 varssies van Janna van oom Aoldert Kikkert van de Braamberg, disse varssies zung ze dan op verjaordagen en bruiloften soms ok samen mit heur zuster.
En natuurlijk was Anne Doornbos mit zien Drentse gedichten ok anwezeg en niet te vergeten bekend van radio Drenthe Herma Stroetinga dit bint echte veurtrekkers van de Drentse taal.

    

   

Na het formele gedeelte hebt wij nog genoten van een heerlijke luns in de kantine van het gemeenthuus van Beilen mit lekkere broodjes een goed gevulde komme soep en natuurlijk een barre lekkere krokette en rond één uure bint wij weer op huus an gaone.


19-11-2016

Vrijwilligersavond 't Vonder
Gisteravond hadden we weer onze jaarlijkse gezellige vrijwilligersavond voor die mensen die zich jaar na jaar vrijwillig inzetten voor hun Dorp en dit vond natuurlijk plaats in Dorpscentrum 't Vonder in Elim. Ik ben na bijna 30 jaar als voorzitter en vrijwilliger gestopt en ook Rieks doet een stapje terug als vrijwilliger ook die was vanaf de oprichting in 1985 al vrijwilliger en als je dan de 80 gepasseerd ben moet je het wat rustiger aan gaan doen.

   

Voorzitter Dirk Benjamins had dan ook lovende woorden voor ons als jarenlange inzet. Maar daar bleef het niet alleen bij ook werd ons een prachtig cadeau aangeboden in de vorm van een spiegel met inscriptie en prachtige foto's echt heel mooi en ook nog van mijn vrouw die ook jarenlang vrijwilliger is geweest maar die dit jammer genoeg niet meer mocht meemaken het was zeer ontroerend.

   

Dit cadeau zal dan ook een prominent plekje in de woonkamer krijgen na deze ceremonie konden we nog genieten van een heerlijk chinees buffet en natuurlijk gepaard met een lekker drankje, het was weer als vanouds een hele gezellige avond.

   


18-11-2016
Een stamppottocht
Gisteren heb ik samen met Roelof en Jennie en Tante Berta een gezellige dagtocht gemaakt we zijn om 9 uur op station Meppel in een bus van Gebo Tours gestapt en in de richting Holten gereden waar we zo rond 10 uur in restaurant het Bonte Paard werden verwacht waar de koffie met gebak voor ons klaar stond en na de koffie hebben we een mooie tocht over de Holterberg gemaakt want ook in de herfst is de natuur op de veluwe prachtig mooi.

  

Om 12.30 uur werden we in restaurant Kerkemeyer in Borculo verwacht voor een goed verzorgde stamppotmaaltijd met onbeperkt verschillende soorten stamppot eten met spek en worst en natuurlijk nog een lekker toetje van ijs en vruchten na.

   

Om half drie werden we verwacht bij kaasboerderij weenink in Lievelde voor een uitgebreide excursie, hier kun je achter een grote glazen want zien hoe de koeien binnen komen hun plekje opzoeken en door een robot worden gemolken en dan weer vertrekken, de machine reinigt zichzelf en de volgend koe is aan de beurt.
En onder het genot van een kopje koffie met heerlijke krentewegge kun je via een film het hele proces van kaasmaken volgen. Om 4 uur zijn we weer vertrokken richting Meppel waar we zo rond half 6 aankwamen en vandaar zijn we met eigen auto weer vertrokken richting Lutten waar we bij tante Berta nog een kopje koffie gedronken hebben en om 9 uur was ik na een goed geslaagde dag weer in Elim. 

   

12-11-2016

Bij harm en Roelof.

Zaterdagavond ben ik samen met Jans naar een gezellige avond geweest in Dorpscentrum 't Anker in Hollandseveld. Jans had al vroegtijdig kaarten besteld voor een optreden van het alom bekende Drentse duo Harm en Roelof nou dit staat garant voor een avond lachen. De zaal was uitverkocht, want Harm en Roelof in Hollandseveld dat wil toch iedereen die van drentse humor houd zien en humor dat hebben ze, want ze spelen al meer dan 30 jaar samen nou dan kun je er vanuit gaan dat die twee elkaar wel kennen, na afloop zijn we naar huis gegaan en hebben bij Jans thuis nog wat gedronken en Jans heeft voor ons bijden nog een lekker hapje gemaakt en zo was het weer een heel geslaagde Zaterdagavond.

    


10-10-2016
Afsluiting ouderen4daagse.

Samen met Alice ben ik vanmiddag naar de gezellige afsluiting van de ouderen4daagse geweest. Dit wordt georganiseerd door de Stichting Actief samenleven waarvan Cor Velting en zijn vrouw Fenna de drijvende krachten zijn.

 

Het Alfa College in Hoogeveen stelde hun ontmoetingsruimte gratis beschikbaar en de hapjes en drankjes werden verzorgd door de leerlingen van de afdeling horeca van deze school.

   

 

25-9-2016
Onze jarigen
Gisteren was mijn schoondochter Anita jarig dus direkt na de middag ben ik afgereist naar Sappemeer waar ik dus zo rond 2 uur arriveerde, samen hebben we eerst een kopje koffie gedronken. Sylvana kwam vanwege haar werkzaamheden wat later en die was ook alleen want haar vriend Roy zat met griep thuis, tijdens het gesprek kreeg ik van Sylvana een mooie kaart en toen ik die geopend had zag ik niet direkt de betekenis er van in maar wat bleek het was namenlijk een scan van een baby en hiermee vertelde Sylvana mij dus dat ik mij moest voorbereiden dat ik overgrootvader wordt en dat is natuurlijk prachtig alleen is het geweldig jammer dat mijn lieve vrouwtje dit niet heeft mogen meemaken want dat was zo mooi geweest.     

  


18-9-2016
Kikkertreunie 2016
Het derde weekend in september is sinds jaar en dag het weekend waarin de kikkertjes hun reunie houden en dit jaar was gekozen voor Rotterdam waar we onze intrek namen in het van de Valk hotel naast diergaarde Blijdorp. Om 8 uur ben ik samen met Jennie en Roelof uit Hoogeveen vertrokken en om 10 uur waren we op de plaats van bestemming. Voor mij was het een emotioneel weekend omdat dit voorjaar mijn lieve vrouw is overleden en je natuurlijk hier steeds weer aan herinnert wordt. Om half 10 werden we hartelijk welkom geheten door onze nieuwe voorzitter Winny die met een moment stilte mijn vrouw herdacht en memoreerde dat we toch wel trouwe deelnemers van de reunie waren want op één uitzondering na bezoeken we sinds 1986 de reunies overal te lande dat is dus al 30 jaar.

   

We werden hartelijk ontvangen met koffie en gebak wan het was dit jaar ook 65 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht, dit gebeurde op 1 september 1951  door Willem - Nicolaas Kikkert. We waren te gast in Hotel van der Valk dat pal naast Diergaarde Blijdorp ligt en wij hadden dan ook vrijkaarten voor een bezoek aan de dierentuin en tevens werd er in één van de restaurantjes een luns voor ons verzorgd. Het was prachtig weer en we konden dan ook optimaal van de dieren genieten die zich dan ook van alle kanten lieten bewonderen.

   

Om 6 uur was er een zaal voor ons gereserveert waar we konden aanschuiven voor een koud en warm buffet waar we dan ook enorm van hebben genoten, en na het buffet was deze zaal voor ons beschikbaar waar we onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk konden bijkletsen ook hebben we een paar kwisjes gedaan met leuke prijsjes. Zo rond 11 uur was iedereen er ook wel weer aan toe om zijn bed op te zoeken want dat slenteren door de dierentuin was best vermoeiend en voor de Zondag stond ons ook nog weer een drukke dag te wachten met een rondvaart door de haven van Rotterdam.

   

Om 7 uur Zondagmorgen ging de wekker af want de afspraak was dat we om 8 uur zouden ontbijten en na het ontbijt was er een zaaltje voor ons gereserveert voor onze tweejaarlijkse ledenvergadering, alles verliep heel vlotjes en de aanwezige leden waren dan ook zeer verheugd dat het nieuwe bestuur haar zaakjes goed op orde had want ze melden ook nog het heugelijke nieuws dat het ledental flink in de lift zit en dit jaar was toegenomen met 20 nieuwe leden en ook het bezoekersaantal van de reunie was flink gestegen, en het mooie is natuurlijkdat er ook weer jonge mensen op de reunie komen dus er id duidelijk hoop voor de toekomst.

   

Om 12 uur arriveerde er een bus voor het restaurant die ons naar de haven vervoerde om in te schepen op het Salonschip "De Zuiderzee" voor een tocht van 3 uur door de haven van Rotterdam met tevens een uitgebreide luns aan boord. Er is ontzettend veel bedrijvigheid in de haven en wij hebben dan ook enorm genoten van deze boottocht en natuurlijk veel mooie foto's gemaakt. Na de boottocht zijn we gezamenlijk met de bus terug naar het hotel gegaan waar we onder het genot van een kopje koffie afscheid genomen hebben. Om 4 uur zijn we uit Rotterdam vertrokken voor een rit van 200 km naar Hoogeveen, maar even voor Hoogeveen bij De Wijk hebben we een stop gemaakt om bij Wegrestaurant "De Raket" de inwendige mens wat te versterken wat dan ook weer prima gelukt is want we hebben genoten van een heerlijk diner met prettige bediening en een betaalbare prijs.     Alle overige foto's staan binnenkort in het fotoalbum.
15-9-2016
Een mooie dachtocht.
Samen met Jennie en Roelof en Tante Bertha hebben we vandaag een prachtige dachtocht gemaakt door de weerribben en Wieden. We zijn met eigen vervoer naar kalenberg gegaan waar we om 10 uur aan boord van de luxe salonboot "De Vrijstate II" werden verwacht, de meeste mensen waren al aan boord maar de plaatsen waren allemaal gereserveerd en aangezien de boot niet helemaal vol was hadden wij met zijn vieren een 6 persoons tafel tot onze beschikking. De start was dus in Kalenberg dat is het hart van de Weerribben.

   

Het is een prachtig natuurgebied en het weer was ook bijzonder mooi en je passeerd dorpjes met schilderachtige namen zoals Wetering Scheerwolde en Nederland, tussentijds werd er koffie geserveerd met een Blokzijlse brok en dan schuift het dorpje Muggenbeet aan je voorbij, nou dat dorp doet zijn naam echt geen eer aan want we zijn niet één keer door een mug gestokken. We zetten koers naar het prachtige oude Zuiderzee stadje Blokzijl met zijn prachtige oude gerestaureerde sluizen en prachtige haven en prachtige restaurants zoals bv "Kaatje bij de sluis" Hier hebben we de gelegenheid om een uurtje rond te kijken en van al het moois te genieten.

   

Om één uur worden we weer aan boord verwacht want dan staat er een luns voor ons klaar die bestaat uit heerlijk gevulde soep met broodjes en koffie of thee naar keuze, na de luns blijven Jennie en Tante Bertha op het achterdek en Roelof en ik gaan naar het bovendek om heerlijk van de zon te genieten en natuurlijk ook van een lekker koel pilsje in de tussentijd zijn we weer vertrokken uit Blokzijl en gaan via Jonen over het Giethoornschemeer richting Giethoorn we passeren het dorpje Dwarsgracht en laten ook Giethoorn weer achter ons en stomen op in de richting Steenwijk welke wij op een steenworp afstand passeren.

   

We varen nu in de richting Ossenzijl en de bediening is druk bezig de voorbereidingen te treffen voor een koud en warm buffet maar dan is het inmiddels ook 4 uur geworden als het buffet wordt geopend, zeer geordend schuifelen de aanwezigen van tafel na tafel langs de heerlijke gerechten waar naar later blijkt iedereen van heeft genoten. Toch moet je regelmatig nog even naar buiten kijken om ook van de mooie natuur te genieten want de boot vaart natuurlijk gewoon door. Het is inmiddels half 6 geweest en de boot zit al op zijn laatste stuk richting Kalenberg als er voor de laatste keer nog koffie geserveerd wordt, na de koffie om 6 uur meren we af in Kalenberg en kunnen we terugzien op een prachtige dachtocht met een heel gezellig publiek en een prettige bediening.

   

 31-8-2016
Seniorendag
Jans en ik zijn op 31 Augustus naar de seniorendag in Schoonoord geweest zo rond 10 uur waren we in Schoonoord bij het openluchtmuseum Ellert en Brammert op het terrein stond een grote tent met 700 zitplaatsen welke bijna allemaal bezet waren, het geheel werd georganiseerd door de firma Mobivit uit Schoonoord die alles met een groot aantal vrijwilligers goed onder controle hadden, zo reden ze met een duoscootmobiel van het parkeerterrein naar de tent voor mensen die wat slecht ter been waren want het waren wel allemaal 55 plussers, de oudste gast telde de respektabele leeftijd van 102 jaar.

    

    

Om half elf was de opening door Burgemeester Bert bouwman uit Coevorden, en als eerste traden voor ons op "De Schaopendansers" uit Exlo. Om 12 uur konden we genieten van een heerlijk 3 gangen diner verzorgd door cateringsbedrijf Egbert Jan uit Beilen die met zijn medewerkers kans zag om binnen het uur iedereen van eten te voorzien.

Het voorgerecht bestond uit een heerlijke Huzarensalade gevolgd door het hoofdgerecht Hollandse hachee met rode kool en gekookte aardappelen en als nagerecht konden we genieten van Een romige mouse met kruidkoek aardbeiengelei en slagroom. Na het diner traden voor ons op Het Amusementskoor uit Hoogeveen die ons verrasten op een mengeling van diverse meezingers.

    

Tussendoor werden we rijkelijk voorzien van diverse soorten drankjes en lekkere hapjes, ook een groepje van Drente Plat liet de aanwezigen genieten van diverse Drentse liedjes en sketsjes waarbij de lachspieren weer goed loskwamen.                Om 4 uur was al weer het einde aangebroken van deze prachtige dag maar tijdens zijn afscheidswoord liet de woordvoerder van Mobivit wel doorschemeren dat dit zeker weer een vervolg krijgt, en dat voor een prijs van 25 euro all-in.

    

 

28-8-2016

Naar het vliegveld
Vanmiddag nog even op de trappers voor een tochtje naar  vliegveld Hoogeveen voor het evenement Wings en Weels het plan was om voormiddag al te gaan maar een bui hield mij toch wat langer thuis en nou had ik wel met de auto kunnen gaan maar als het niet nodig is ga ik de kleinere afstanden liever per fiets. Het was best een leuk evenement met allerlei soorten vliegtuigen van groot naar klein maar ook zeer klein vertoonden hun kunstjes. Het is heel leuk om te zien en je kunt lekker op het terras zitten met een drankje en een hapje en je ontmoet weer andere mensen waar je een praatje mee gaat maken, het was best gezellig.  

    


27-8-2016

Jaarmarkt Hollandscheveld
Vandaag samen met Henny vd Haar de kraam verzorgt van Het Huus v d Taal om onze Moedertaal te promoten en er zoveel mogelijk mensen er van overtuigen dat we samen onze mooie Drentsche taal in ere houden. Het was de hele dag gezellig druk op de markt en we hadden aan belangstelling dan ook niet te klagen, maar ook de kadoartikelen met leuke Drentse opschriften vonden gretig aftrek. het is natuurlijk leuk als je met zijn tweeen staat dan is er altijd de mogelijkheid dat er één even weg kan om wat rond te snuffelen of een kop koffie halen, tussendoor kwam Alja nog even met een lekker broodje en wat extra stickers want let maar eens op je ziet steeds meer voordeuren met de sticker. "Hier kuj Drents praoten"

    

     

    


18-8-2016

Weer op de fiets
Ja mensen we hebben er zin in, Jans kwam met het idee dat er nog een prachtige fietstocht vanuit Nieuweroord was dus maar even besloten om daar ook aan mee te doen. We zijn vanmorgen op de fiets naar Nieuweroord gegaan en daar zijn we gestart voor een 50km tocht georganiseerd door de feestvereniging Nieuweroord. Om 10 uur zijn we vertrokken vanuit Nieuweroord langs de Middenraai richting Nieuw Balinge en van daaruit richting Meppen langs het natuurgbied rond het Mekelermeer. Tussen Meppen en Aalden bij de Anne de Vries hoek was een pauzeplaats met drinken en spelletjes.

In Aalden kom je langs een prachtige molen en dan kies je richting Oosterhesselen even voorbij De Klenke fiets je door een prachtig natuurgebied waar je alleen het geluid van de vogels hoord  verderop kom je weer in het dorp Oosterhesselen waar je dwars doorheen rijd richting Gees, hier houden we nog even een pauze om te genieten van een heerlijke beker ijs bij de onovertroffen ijssallon "Talenti" het kost wel wat maar dan heb je ook wat.


Vanaf Gees fietsen we door een prachtig natuurgebied richting Zwinderen en dan via Geesbrug langs de Coevorderstraatweg over een vrij nieuw prachtig aangelegd fietspad weer terug richting Nieuweroord waar we ons om half vier afmelden. Maar we moeten natuurlijk ook nog weer op de fiets terug naar Hollandscheveld en eenmaal terug bij het huis van Jans hadden we toch ruim 60 km op de teller staan en daar hebben we eerst van een lekker koel pilsje genoten en later nog iets lekkers opgehaald uit de cafétaria in Hollandscheveld, We kunnen terugzien op een fijne dag met prachtig weer.

    17-8-2016

Fietstocht speeltuin Hv
Vandaag heb ik samen met Jans Kats een prachtige fietstocht gemaakt georganiseert door de speeltuinvereniging Holl-veld.


15-8-2016

Kleintjes worden groot.
Ja ja dit kleine meisje mijn jongste kleindochter dus is al weer 2 jaar dat was een verrassing en ik denk dat dit de jongste kleindochter ook blijft maar ja je weet maar nooit want een ongeluk zit in een klein  ........Ik denk dat er nu meer aan de volgende generatie gewerkt moet worden.5-8-2016
Ja Ja al weer 11
Ja echt waar vandaag is Carmen al weer 11 jaar ze doet het soms wel voorkomen alsof ze ouder is maar wij weten natuurlijk wel beter. Want het was in het jaar dat er een klein onschuldig musje door de frieslandhallen fladderde, ja dacht het musje ruimte genoeg natuurlijk maar het was wel net op die dag dat er 4 miljoen dominostenen rechtop stonden en dan is een klein zuchtje wind natuurlijk voldoende om een dominoeffect te veroorzaken, maar toen er 23000 stenen omlagen was er een boze man met een groot geweer die het kleine musje ........  erg hé.

Maar wat natuurlijk ook erg is als er een orkaan over je stad raast en bijna de hele stad onder water zet, en dat gebeurde ook in jou geboortejaar in New Orleans waar 2000 mensen verdronken ook dat is erg, maar Carmen dat is allemaal al weer 11 jaar geleden dus nu gaan we je verjaardag vieren.

        

 


31-7-2016
De boerderijenfietstocht
Woensdag de 27e juli heb ik samen met Jans een prachtige fietstocht gemaakt in Zuidwolde dit is de boerderijenfietstocht van ruim 40 km die elk jaar wordt gehouden en waar onderweg diverse boerderijen open zijn voor een bezichtiging of een versnapering. De start is bij café Den Caat in Zuidwolde en vanaf 9 uur kon men starten. Wij zijn om 9 uur vertrokken van Holl-veld en via een mooie route door Klein Zwitserland hadden wij er de eerste 13 km al opzitten toen we in Zuidwolde aankwamen maar men kon starten tot 12 uur dat was natuurlijk ook wel nodig want zo tegen de 1400 deelnemers verschenen aan de start. Direct al bij de start ontmoeten wij Gerard en Jo een zuster van Jans en wij zijn dan ook de hele dag gezamenlijk opgefietst.

    

Even buiten Zuidwolde aan de weg naar Fort hebben we als eerst een bezoek gebracht aan het bedrijf van óerboer' Maarten Jansen met zijn dikke meststieren en zijn Hongaarse wolvarkens nou en dat het echte varkens zijn dat blijkt wel want ze liggen niks liever dan de hele dag in de modder. Eenmaal in Balkbrug hebben we een bezoek gebracht aan de tbs-kliniek Veldzicht hier hebben we op het terras van de werkboerderij genoten van een heerlijke luns, we kwamen eerst nog al in een lange rij wachtenden te staan maar mede dank zij de goede organisatie konden we nogal vrij snel genieten van heerlijke broodjes met met diverse dranken naar keuze.

    

Na de luns zijn we richting Dedemsvaart gefietst en toen weer zoetjesaan richting Zuidwolde, onderweg nog even een stop bij mechanisatiebedrijf van de familie John Pierik en het weer was prachtig en de natuur onderweg is ook prachtig, ook nog even een kijkje genomen met natuurlijk een verfrissing bij de veehouderij van de familie Steert in Noord Stegeren en ook de uilenburcht van het Drents Landschap in Rabbinge was tevens opengesteld. Zo rond 3 uur waren we weer terug in Zuidwolde waar we onder het genot van een drankje en een leuk muziekje nog even nagezeten hebben en toen hebben we de weg terug naar Holl-veld maar weer gekozen want we moesten natuurlijk nog wel 13 km terugfietsen, het was een leuke dag met aan het eind van de dag toch 70 km op de teller.

    


 


21-7-2016
Een mooie dagtocht.
Vrijdag de 21e Juli zijn we een dagje uit geweest met Paulusma Reizen, samen met Jennie en Roelof en Tante Bertha uit lutten zijn we om half negen vertrokken vanaf hotel Hoogeveen. Maar Roelof was om zeven uur al vertrokken om eerst Tante Bertha uit Lutten op te halen en dan via Elim mij meenemen en in Hoogeveen nog even zus Jennie oppikken en zo stonden we dan om kwart over acht bij de opstapplaats waar om precies half negen de bus arriveerde, wij waren dan ook de laatste opstapplaats en konden vertrekken richting Zutphen.

    

In Zutphen aan de ijsselkade lag het cruiseschip de 'Nirvana' van rederij Celjo reeds op ons te wachten en wij konden dan ook snel een plaatsje vinden op het prachtige schip en de trossen waren nog maar amper los of de koffie met een keur aan gebak werd al geserveerd. Vanaf Zutphen vaarden we over de IJssel via Brummen en Bronkhorst hier passer je nog die leuke kleine veerpontjes die via een kabel overvaren, via Dieren gingen we naar Doesburg hier verlaat je de IJssel en via een sluis die ons 4 meter hogerop bracht kwamen we op de oude IJssel we passeerden Laag Keppel en zo rond 3 uur arriveerden we in Doetingem waar we nog even gelegenheid kregen om de benen te strekken want de bussen waren inmiddels ook al gearriveerd en om 4 uur zijn we met de bus via een mooie route weer vertrokken naar Terwolde waar zo rond 5 uur een heerlijk diner voor ons klaar stond.

    

In restaurant KriebelZ konden we eerst genieten van een heerlijk koel drankje en niet veel later werd de soep al opgediend, niet veel later werd het hoofdgerecht opgediend met heerlijk vlees en diverse soorten groente en ook het nagerecht heeft zich goed laten smaken. Om 7 uur zijn we weer in de bus gestapt met bestemming Hoogeveen waar we om 9 uur arriveerden. Vanaf Hoogeveen hebben we eerst Tante Bertha naar huis gebracht in Lutten waar we nog even een kop koffie hebben gedronken om vervolgens naar Elim te rijden waar ik thuis werd afgezet en vervolgens konden Jennie en Roelof weer naar hun eindbestemming in Hoogeveen, het was weer een prachtige dag met mooi weer waar iedereen van heeft genoten.

    

    


12-7-2016
Willy 19 jaar
Ja gisteren was het al weer 19 jaar geleden dat Wlly Langenberg aan de Dorpsstraat in Elim werd geboren en omdat Opa Willem is en Pa Willie is werd Willy meestal voor het gemak kleine Willy genoemd maar die vlieger gaat niet meer op want ik denk dat hij thuis wel de grootste is, trots staat hij dan ook op de foto geflankeerd door zijn beide Opa's. Het is een flinke sterke kerel geworden die regelmatig met zijn pa meegaat om te helpen bij een zware klus, want Willy weet wel van aanpakken maar dat heeft hij dan ook niet van een vreemde.


10-7-2016
Met Jans naar Hijken
Jans had met zijn zus en zwager uit Hijken afgesproken dat we met zijn beiden op de fiets naar Hijken zouden gaan en vandaag was het dan zover. Ik ben eerst van Elim naar Hollandscheveld gefietst waar Jans de koffie klaar had en na de koffie om 10 uur zijn we onder mooie weersomstandigheden vertrokken via Noordscheschut richting Tiendedeveen vandaar langs het Linthorsthomankanaal door een prachtig natuurlijk gebied via Wijster  en Holte met zo nu en dan even van de fiets naar Beilen. Na enkele kilometers door de bebouwde kom van Beilen volg je de weg naar Eursing en dan is het maar een klein aantal kilometers meer naar Hijken waar we om ruim 12 uur arriveerden en Anja de koffie klaar had. Na eerst genoten te hebben van een heerlijke kop koffie waar we natuurlijk wel aan toe waren hebben we genoten van het aantal weerhuisjes van de zwager van Jans maar niet zonder ook een weerstation te kopen, want Jans zijn zwager heeft een webwinkel in weerhuisjes en weerstations van klein naar groot en welke hun weg vinden over de hele wereld.   ( www.weerhuisje.nl ) 

Na nog genoten te hebben van een heerlijk bord soep en broodjes zijn we om half vier weer op de fiets gestapt om via een andere route langs het Oranjekanaal richting Brunsting en Lhee weer richting Pesse te fietsen in Spier bij de kios van staatsbosbeheer hebben we een tussenstop gemaakt en nog even van een ijsje genoten om via pesse en de Boerveense plassen naar Stuifzand te fietsen en via Noordscheschut is het natuurlijk maar een klein stukje naar Hollandscheveld waar we om half zes arriveerden, na nog even nagepraat te hebben onder het genot van een kop koffie heb ik het laatste sukje naar Elim er nog even aangeplakt maar toen stond er inmiddels ook 73 km op de teller en ben je toch blij dat je eens even achterover kunt zitten met de benen op de tafel.


9-7-2016
Bij Gré en Stinus Cor.
Het wasvanmorgen prachtig weer en ik had het voornemen om eens een dagje naar Bert en Anita in Sappemeer te gaan. Ik heb eerst nog wat boodschappen in het dorp gedaan en om kwart voor 10 ben ik vertrokken naar Sappemeer waar ik al voor 11 uur arriveerde. Anita is herstellende van een hernia en stapje voor stapje gaat het weer wat beter. Na de koffie hebben we wat in de omgeving rondgereden en toen kwam Anita op het idee om eens een bezoek te brengen aan het bejaardencentrum 'Voor Anker' in Hoogezand, hier wonen na veel omzwervingen het echtpaar Gré en Stinus Cor. Begin jaren '60 woonden ze aan het Haagje in Hoogeveen op de hoek Het Haagje-Schoklandstraat ze hadden hier een klein kruidenierswinkeltje met daarachter een cafétaria  (Schokland) en in de weekenden verzorgden ze de muziek op bruiloften en partijen. Stinus was drummer en Gré speelde accordeon en ze zongen ook samen. Op 10 Mei 1961 hebben ze de muziek op onze bruiloft verzorgt in Café Fieten aan het Zuideropgaande. later zijn we ze uit het oog verloren en na 25 jaar vonden we ze terug in Appingedam waar ze Hotel Café Restaurant De Koppelpaarden runden. Ook hebben ze nog enkele jaren in Zuidbroek gewoond maar nu hebben ze hun stekkie in "Voor Anker"gevonden. En dat het echte muziekliefhebbers zijn blijkt wel, want ondanks hun leeftijd kruipt Stinus nog regelmatig achter het drumstel welke een vaste plaats heeft in de woonkamer en Gré pakt nog regelmatig de accordeon waarvan ze er nog meerdere heeft. Het was een heel gezellig gesprek en we zijn nog lang niet uitgepraat met herinneringen ophalen dus zullen we dit zeker herhalen.4-7-2016
Bij de Muzikant.
Gisteravond samen met Meta en Willie genoten van een heerlijk etentje bij restaurant De Muzikant in Hoogeveen dit naar aanleiding van de droeve gebeurtenis die we meegemaakt hebben werd ons dit aangeboden door Ferdinant en Simone Hup eigenaren van het restaurant, als pleister op een grote wonde. De naam De Muzikant zegt het al: Hier hebben alle gerechten een artiestennaam wat een beetje de smaak van de artiest weergeeft.         Als voorgerecht had ik een mosterdsoep met de toepasselijke naam 'Queen' de koning onder de soepen. En als hoofdgerecht heb ik gekozen voor Normaal dit wordt beschreven als oerend hard het lekkerst! dit zijn malse varkenshaas stukjes aan een spies met satésaus, en als nagerecht hebben Meta en ik ons laten verleiden door   Bonnie st Clair dit is een grote coup vanille en boerenjongensijs met advocaat, chocoladesaus en slagroom.       Voor diegenen die een keer lekker uit eten willen voor een schappelijke prijs is dit een aanrader.29-6-2016
De bustocht.
Vandaag hebben we een gezellige bustocht gemaakt georganiseerd door het Ouderenwerk Hollandscheveld samen met Jans ben ik rond 8 uur opgestapt bij de Hervormde kerk in Hollandscheveld. Bert Schepers van Scheperstours uit Westerhaar was onze chaffeur dus eingelijk was succes al verzekerd. Via Hardenberg ging de route richting Zutphen waar we zo rond 10 uur in de buurt van Doesbug hebben genoten van koffie met appelgebak, hierna zijn we de omgeving wat gaan verkennen en hebben een bezoek gebracht aan het Dickens Museum in Bronkhorst dit is de kleinste stad van Nederland. Na een fantastische luns met natuurlijk een heerlijke kroket zijn we een rondrit gaan maken door het land van Hummelo en Kepler bekend van Benny Joling en de lekkere chips natuurlijk.

 

Ook hebben we een bezoek gebracht aan het dorpje Tolkamer waar de Rijn ons land binnenstroomd, vroeger op school leerden we dat de Rijn bij Lobith ons land binnenstroomd maar dat is toch echt niet waar hoor want wij hebben het zelf kunnen constateren. Vanuit Tolkamer hebben we een prachtige route gereden door het grensgebied van Nederland-Duitsland over de Spijkerdijk waar de grens midden op de weg ligt en dat is ook duidelijk herkenbaar aan het soort huizen maar ook aan de nutsvoorzieningen zo is bv links van de weg alle leidingen en kabel ondergronds terwijl rechts van de weg het electriche net nog bovengronds is met lantaarnpalen zoals bij ons 50 jaar geleden, na een prachtige tocht met een ter plaatse deskundige gids zijn we teruggereden naar ons restaurant waar we om 5 uur konden aanschuiven voor een heerlijk koud en warm buffet.


Om 7 uur zijn we weer vertrokken uit Doetichem waar we zo rond 9 uur arriveerden en waar we op hartelijke wijze weer afscheid genomen hebben van Bert Schepers. 26-6-2016
Fietsen met HODO.

Gisteren samen met Jans Kats en natuurlijk veel anderen een gezellige fietstocht gereden georganiseerd door de vriendenkring HODO ik ben eerst van Elim naar Hollandscheveld gereden (6,5 km). De start was vanaf 9 uur vanuit de kantine aan de Kerkhoflaan en voerde ons over een afstand van ruim 50 km via Nieuwlande naar Zwinderen waar de eerste controlepost was, hier werden we getrakteerd op fruit en drinken.                                            


We vervolgen onze tocht via Gees naar Oosterhesselen en via Benneveld gaan we langs een prachtige route naar Aalden voor de volgende stempelpost in "Het wapen van Aalden" hier werden we getrakteerd op een fikse bui maar ach als je achter een forse uitsmijter en een pilsje zit dan mag het ook best even regenen. Na de bui en de uitsmijter zijn we richting Meppen gefietst hier volg je een prachtig fietspad door de staatsbossen richting Geesbrug, bij bungalouwpark Het Zuiderveld zijn we nog even gestopt om bij Meta een kopje koffie te drinken, na weer wat bijgekomen te zijn hebben we onze reis vervolgd naar Hollandschveld waar we ons rond 4 uur afgemeld hebben maar het was voor die dag ook genoeg onder het genot van een pilsje hebben we nog even nagepraat, bij Jans thuis hebben we nog een bord lekkere bonensoep genuttigd en zo rond half zeven ben ik via de Kerhoflaan naar Elim gefietst en toen stond de teller op 68 km de lat lag hoog maar ik had de pijp ook uit.


 


18-6-2016
Naar de classic TT
Gisteren samen met mijn Zwager Walter nog eens weer een echte TT dag beleefd zoals het in de jaren '60 in Assen was. Hier rijden nog de motoren ook uit die jaren alleen de coreurs zijn van deze tijd maar die kunnen nog geweldig met die oude machines overweg, hier rijden nog de merken van vroeger uit mijn jeugd rond zoals de Norton Dominator uit 1956 de BSA Goldstar van hetzelfde bouwjaar maar ook de Jawa de NSU Max de Maico en niet te vergeten de Matchless G50 uit 1962 een machine die nog geweldige prestaties levert maar toch waren ook de Honda's de Suzuki's en de Kawasaki's rijk vertegenwoordigd. Het was een geweldig mototspektakel daar in de buurtschap Ane-Anerveen bij Gramsbergen en het bijzondere is dat het ook nog helemaal gratis is. Je parkeerd je auto vlak achter de piste (ook gratis) en je hebt vrije toegang in de piste waar je op je gemak de motoren kunt bekijken je kunt praten met de coreurs je kunt ze aanraken je kunt met ze op de foto, maar ook doen hier de zijspannen nog aan mee een bijzondere machine om te bekijken en te zie in wat voor kleine ruimte de bakkenist zich beweegt, na afloop hebben we samen nog wat gedronken in een gezellig restaurant aan het kanaal in Gramsbergen weer terug naar Hardenberg waar ik samen met Femmie en Walter genoten hebben van een chinees buffet.
En dankzij Walter en Femmie was dit een zeer geslaagde zaterdagmiddag/avond. 12-6-2016
Gezellige BQ bij Jennie.
Zondamiddag hebben we ter ere van de 70e verjaardag van Jennie een gezellige BQ gehad aan het Beukersdijkje. In eerste instantie dachten we dat het niet door zou gaan maar later bleek het weer toch nog wel mee te vallen en de carbonades en speklappen smaakten er niet minder lekker om. Later op de middag begon het iets te regenen maar een goede parasol doet wonderen.
9-6-2016
Hoera ik heb hem.
Als je door omstandigheden en tegenwerkingen van het CBR enkele malen zakt, wat ook nog klauwen met geld gekost heeft en je gaat dan naar een rijschoolhouder die je echt leert rijden is het wel een pak van je hart als je de blijde boodschap krijgt van "je bent geslaagd" Als je tientallen lessen neemt en iemand naast je zit die enkel maar oog heeft voor haar telefoon en je maar wat laat aanmodderen, en ten einde raad stap je over naar een rijschoolhouder die er voor streeft om je een rijbewijs te laten halen en als je dan moet afrijden ben je eerst wel bang voor de uitslag maar dan het verlossende bericht krijgt dat je bent geslaagd is dat een hele opluchting, maar Willy je hebt hem dus wees er zuinig op en je mag nu alleen met jou eigen golf de weg op, wij wensen je veel veilige kilometers.3-6-2016

Cowboytje spelen.

In het weekend van 3 t/m 5 juni was er weer het jaarlijkse westernevenement op een terrein bij schietvereniging De Vrijheid aan de Achteromsedijk in Hoogeveen. Dit terrein ligt aan de rand van het vliegveld en is dat weekend helemaal bezet met tenten caravans en allerlei soorten kraampjes en natuurlijk eten en drinken. Mijn kleinzoon Willy cowboy in hart en nieren is met enkele vrienden het hele weekend aanwezig, pa heeft een mooie caravan voor hun gekocht en ze zijn dan ook het hele weekend verkleed als cowboys aanwezig. Overdag is het rustig dan liggen de meeste cowboys van het mooie weer te genieten, maar de gezelligheid begint 's avonds als het donker begint te worden dan gaan de stormlataarns aan en de vuurpotten en natuurlijk de b q's en niet te vergeten het bier en bij de klanken van de oude cowboyliedjes is het dan ook stik gezellig, je staat er dan ook versteld van hoeveel mensen hier een geweldig weekend beleven.26-5-2016
Willie Langenberg jarig
Het is al weer 54 jaar geleden dat Willie Langenberg op de Jufferswijk werd geboren met rondom één en al natuur zijn Pa en Ma wonen nog op de Jufferswijk en Willie inmiddels al weer 31 jaar getrouwd met Meta wonen al weer jaren in een prachtig natuurgebied in het Geeserveld, zoon Willy jr is nog thuis en Amber woond sinds enkele weken met haar vriend Thomas aan de Dorpsstraat. Met de hele familie hebben we zijn verjaardag gevierd in hun prachtig onderhouden stekkie aan de Wittemenweg.


25-5-2016
Carmen op schoolkamp.
Vanmorgen om 10 uur zijn onder vrij goede weersomstandigheden de groepen 7 en 8 van de Openbare Lagere school Vogelvlucht vertrokken voor hun jaarlijkse schoolkamp. Dit jaar was de bstemming een kampeerboerderij in het Drentse Meppen en de afstand van 20 km werd per fiets afgelegd, veel ouders hadden dan ook de moeite genomen om even naar het schoolplein te komen om hun zoon of dochter uit te zwaaien of zoals ik als Opa van Carmen om een paar mooie foto's te maken.22-5-2016
Fietsen met Jans
Jans Kats benaderde mij of ik zin had om samen met hem een fietstocht georganiseerd door Dorpscentrum 't Anker te maken en aangezien wij vroeger toen onze vrouwen nog leefden regelmatig bij elkaar op visite kwamen lag dit een beetje voor de hand. Dus de afspraak gemaakt om zondagmorgen eerst bij Jans een kopje koffie te drinken om daarna samen de 40 km tocht te fietsen. De start was om één uur bij 't Anker en met wat versnaperingen in de fietstas arriveerden wij om 10 voor één bij 't Anker. De weersvoorspellin was niet best maar het leek nog best redelijk fietsweer maar éénmaal bij 't Anker aangekomen was er geen mens te zien, alhoewel er zat wel een aankondiging op de deur dat in verband met de te verwachten weersomstandigheden de fietstocht was verzet naar volgende week Zondag, ja en daar sta je dan met broodjes en droge worst in de fietstas en een drup aan de neus (maar niet van de regen) dus wat ga je doen? nou toen hebben we maar besloten om op eigen houtje een fietstocht te maken. We zijn via de Krakeelse dijk richting Hoogeveen gefietst en toen via Siberié richting Stuifzand dan kom je door het stroomdal van het Oude Diep, dit is een prachtig natuurgebied waar het heerlijk fietsen is en ook in de richting van de Vam is een prachtig natuurgebied gerealliseerd via Drijber en langs het Linthorsthomankanaal zijn we richting Tiendeveen gefietst, zo rond 3 uur waren we bijna bij Tiendeveen en toen begon het iets te regenen, bij de brug aan de Haarweg hebben we even geschuild maar een half uurtje later was het weer weer redelijk en zijn we met opgewekte moed weer richting Hollandscheveld gefietst, éénmaal weer bij Jans thuis hebben we de inwendige mens wat versterkt met een hapje en een drankje en zo rond 7 uur ben ik via de Kerkhoflaan naar Elim gefietst en ondanks dat het een slechte dag zou worden had ik toch nog 40 km gefietst.
21-5-2016
Naar de rommelmarkt.
Het was vanmorgen een prachtige Zaterdagmorgen met een lekker temperatuurtje je best wel lekker weer om er eens even opuit te gaan, ik wist dat er bij de kerk in Nieuwlande een grote rommelmarkt was dus op de fiets richting Nieuwlande, nou dat dachten dus meer mensen want honderden mensen waren mij reeds voor gegaan en er werd dan ook goed zaken gedaan. Het fijne van zo'n rommelmarkt is dat je nog al eens diverse menen spreekt, zo ontmoete ik hier twee goede kennissen uit het Noord-Hollandse Opperdoes, meestal ga ik uit nieuwsgierigheid en voor een drankje en een hapje zoals deze keer bruine bonen met spek, Maar tijdens het rondsnuffelen viel mijn oog op een borrelglaasje met een ziveren voetje de verkoper vertelde er bij, is van een oud mannetje geweest en heeft bijna altijd in de kast gestaan dus er is weinig uit gedronken en dan voor 50 cent laat je zo'n glaasje toch niet staan. Ik ga het uitproberen. (proost)

20-5-2016
De 22e trouwdag
Ja het is vandaag al weer 22 jaar geleden dat Bert en Anita elkaar het jawoord gaven in het toen nog prachtige gemeentehuis van Dwingelo ja sindsdien is er veel veranderd, de gemeente Dwingelo bestaat niet meer en is door de herindeling opgegaan in een grotere gemeente en het oude gemeentehuis staat er nog wel maar zal wel een andere bestemming gekregen hebben. En als het allemaal nu zoveel beter geworden is dat is voor ons niet te merken, maar Bert en Anita hebben zich al jaren in het Groningerland gesetteld en die komen enkel nog naar Drenthe voor vakantie of familiebezoek want ze kunnen Drenthe niet echt missen.9-4-2016
Keurnotendag.
Vandaag was het weer de jaarlijkse bijeenkomst van de taalschultes en de keurnoten van het huus van de taol. Elke gemeente in de provincie hef een taalschute zeg mar een ambasadeur van de Drentsche taal en die taalschulte hef weer een aantal assistenten dat bint dan de keurnoten die de Taolschulte bijstaat um de Drentsche taal te promoten en ik vertegenwoordige dus Elim. Het huus van de taol is vorig jaar verhuust naar een gedeelte van het Gemeentehuus in Beilen een prachtige plek waor as ze mit heur hiele spul goed uut de voeten kunt want nou komp de bibliotheek mit zien prachtige collectie Drentsche boeken ok veul beter tot zien recht.23-3-2016
21e verjaardag met zwarte rand.
Ja dat was geen leuke 21e verjaardag voor Amber, zij had zich dat heel anders voorgesteld want een week daarvoor kreeg haar Oma Arendje een zware beroerte en nog net op de 22e Maart 's avonds om half twaalf overleed mijn lieve vrouw en dus ook de Oma van Amber. Mijn vrouw leed al bijna 15 jaar aan de ziekte van Parkinson maar dat was altijd nog beheersbaar maar het laatste half jaar is haar toestand snel verergerd ze kwam vaak ten val want het lopen werd steeds moeilijker tot op die fatale avond toen Helga en ik haar naar bed wilden maken en voor bed in elkaar zakte waarna Helga meteen 112 belde die er ook zeer snel waren en Arendje naar het ziekenhuis brachten. Arendje is in coma geraakt en wij hebben dan ook geen woorden meer van haar gehad. We hebben een week lang dag en nacht in het ziekenhuis geweest, en vandaar dat de verjaardag van Amber helemaal op de achtergrond is geraakt.


ik plaats nog wel een paar foto's van Amber.


10-3-2016

Er even tussenuit
Gistermiddag een paar boodschapjes gedaan en een flinke wandeling rond schoonhoven en natuurlijk foto's maken. Dit alles werd mij mogelijk gemaakt door Icare die één keer per week op Donderdagmiddag iemant stuurt die een paar uur Arendje gezelschap houd en indien nodig ook verzorgd, dit doen ze ook mede om mij een beetje van mijn taak te verlichten en er eens even tussenuit kan om toch een beetje van de natuur te genieten en dat is dus best gelukt getuige onderstaande foto's.  


5-2-2016

De Kikkertvlag wappert
Ja en dat is niet zonder reden want het is vandaag 48 jaar geleden dat Bert werd geboren, maar niet in Sappemeer nee nee Bert werd in het prachtige Drentsche dorp Elim geboren waar hij naar school geweest is en waar hij zijn jeugd doorgebracht heeft.


Maar heimelijk is hij ook wel een beetje jaloers op zijn geboortedorp, want elim is deze week eens weer goed op de kaart gezet vanwege het bezoek van onze Koning.Ja zonder dat bijna niemand het wist kwam Koning Willem Alexander de parkeerplaats bij de sportvelden oprijden met zijn gevolg en bij de korfbalvereniging schoof hij gewoon aan voor een kopje koffie, dus een hele belevenis.24-1-2016
Al weer 15 jaar.
Ja Celine is vandaag al weer 15 jaar maar de maand waarin ze werd geboren was wel een roerige maand het begon met de bekende Herman Brood die zelfmoord pleegde door in Amsterdam van het dak van het Hilton Hotel te springen, de President van Congo werd bij een vuurgevecht in zijn paleis doodgeschoten en in de Stille Oceaan bij de Galapagos eilanden liep de olietanker Jessica aan de grond. De stranden van deze unieke eilanden werden ernstig vervuilt, deze eilanden liggen op een afstand van 1000 km van de westkust van zuid Amerika.11-1-2016
Vandaag is hij 17 jaar
En er gebeurde nogal wat in 1999, het voornaamste voor ons was natuurlijk dat op 11 Januari onze kleinzoon Stefan werd geboren hij werd vernoemd naar zijn bijde opa's  Stef(fer-J)an. Maar ook dat twee mannen een Zwitser en een Brit als eersten rond de wereld vlogen in een luchtballon een afstand van 42000 km en dit deden ze in 19 dagen dat is dus 2210 km per dag en dat is toch ruim 92 km per uur en dat in een luchtballon. Het maakt natuurlijk nog wel uit welke kant je op gaat.
1-1-2016

Het nieuwe jaar 2016
En zo is het jaar weer omgevlogen, op oudjaarmiddag zijn we met zijn tweetjes even naar Meta geweest, die was zoals gebruikelijk aan het oliebollen bakken en wat is er nou lekkerder dan zo'n heerlijke oliebol zo uit de pan? niks toch! tussentijd nog even naar huis en 's avonds weer terug naar Meta en Willie om het oude jaar uit te zitten,


Meta bracht ons terug naar huis dus dat zat wel goed het was een gezellige avond met lekkere hapjes en veel vuurwerk en zo rond een uur of één heeft Meta ons terug naar huis gebracht, ma was er ook aan toe.Dan is de nacht al niet zo lang meer want op nieuwjaarsmorgen komt de hele familie nog even langs, en na de nodige koffie en voor degene die al weer zin hadden een pilsje dan sla je al weer een mooi gat in de dag. ach en als dan iedereen weer naar huis is en de rust is teruggekeerd is ook wel weer lekker. Het is nu zo ongeveer 8 uur hier en daar hoor je nog een knal straks gaan we samen nog een kopje koffie drinken en dan denk ik dat we het vanavond maar niet te laat maken.
29-12-2015
Kiekkiesdag
Vandaag was het oude foto's kijken in het kringhuus van de Historische vereniging in Hoogeveen en ook werd er aan de mensen gevraagd als je komt en je hebt nog oude schoolfoto's neem ze mee dan maken wij er een afdruk van. En vanwege het feit dat wij in 2008 een reunie van onze oude school van het Zuideropgaande gehad hebben had ik nog een aantal oude klassefoto's liggen waar ik niet meer naar omkeek dus waar zijn ze dan beter op hun plaats, bij mij onder in een la of voor bezichtiging in het kringhuus, vandaar dat ik daar een kijkje heb genomen.14-12-2015

Al weer 51 jaar.
Ja vandaag is het al weer 51 jaar geleden dat onze zoon Fakie werd geboren, het was op een koude winterdag aan de Carstensdijk en dokter Brouwer sr zou dat varkentje wel even wassen want ach dat was voor de dokter gesneden koek want hij had immers bijna heel Elim ter wereld geholpen. Maar dat liep toch even anders want Fakie liet zich niet zomaar bij de kop pakken en nadat Fakie halstarrig bleef tegenwerken besloot de dokter om Ma naar het ziekenhuis te sturen waar dokter van Veen hier wel een oplossing voor had. Eenmaal in het ziekenhuisbed toverde van Veen een heel schep mesje tevoorschijn en met een grote snee in de buik kwam Fakie ongeschonden tevoorschijn en dat is vandaag dus 51 jaar geleden.


3-12-2015
Onze oudste dochter.
Gisteren was het al weer 53 jaar geleden dat aan het begin van één van de strengste winters van de vorige eeuw onze dochter Meta werd geboren. Met het bed in de keuken en de kolenkachel op volle toeren moest je proberen de boel warm te houden, want in de enige slaapkamer die wij toen hadden was het niet te harden. Met een halfsteens muurtje en een plafont waar het hout tegen de dakpannen zat en waar de dekens vastgevroren zaten aan de achterkant van het ledikant maar ondanks alles is het een flinke lieve meid geworden die nu wij wat ouder worden en wel eens een beetje hulp nodig hebben altijd voor ons klaar staat. Meta we hopen dat we nog lang met elkaar mogen genieten van het leven.
8-11-2015
Grootscheeps
Gisteren een bezoek gebracht aan Grootscheeps dit is een 2 jarige tentoonstelling in de bibliotheek in Hoogeveen die het Hoogeveen van vroeger in beeld brengt waar de scheepvaart en alles wat met water te maken had hoogtij vierde want hoogeveen was in het begin van de vorige eeuw één van de grootste  binnenvaarthavens van Nederland en telde maar liefst elf scheepswerven maar na de tweede wereldoorlog waren er nog twee overgebleven nl Rijnvis aan Alteveer en Scholten op de hoek Het Haagje -Kanaalweg. Het was een prachtige tentoonstelling met veel beeldmateriaal verzameld door Albert Wolting en oude schippersknechten met mooie verhalen, de oudste verhalenverteller was de 98 jarige Jan Fernhout die veel gebeurtenissen zich nog helder kon herinneren.


De 88 jarige Meneer Booij uit Hoogeveen vertelde over het schip dat zijn vader in 1924 had laten bouwen op de werf van Rijnvis en ze noemden het schip naar de Burgemeester van Hoogeveen 'Burgemeester Bouwman' maar het schip werd door de Duitsers gevorderd en na de oorlog kreeg de familie Booij het schip verwaarloost terug, maar aangezien Burgemeester Bouwman in de oorlog van de verkeerde partij was wilde de familie de naam van het schip veranderen maar dat kost veel tijd en geld.


Maar uiteindelijk kreeg men toestemming en werd het schip herdoopt onder de naam "m/s Drenthe" maar toeval bestaat dus want in 1956 werkte ik als schippersknecht bij Jan Veldman op m/s Drenthe dus hoog tijd om eens even met de heer Booij te babbelen en die vertelde mij dat Jan Veldman zijn halfbroer was en later het schip van zijn vader had overgenomen.


 

 


27-10-2015
De prijsuitreiking.
Het was dus vandaag de prijsuitreiking van de fotowedstrijd georganiseerd door de Hoogeveense ondernemers vereniging. Van de ruim 100 inzendingen waren er 10 genomineerd die meedongen naar de hoofdprijs en deze bestond uit een weekend met 4 personen in een bungalow op een park in Simpelveld. De trekking vond plaats aan de hoofdstraat en werd vericht door Wethouder Eric Giethoorn. De foto gemaakt op IJsland door Hike Alberts uit Hoogeveen  werd gekozen tot mooiste foto en de andere negen kregen hun gemaakte foto op groot formaat mee naar huis, ik beschouw het als een hele eer als je tot de genomineerden behoort met een foto zo dicht in de buurt terwijl alle andere foto's gemaakt zijn in het buitenland maar volgend jaar zullen we nog een beetje beter ons best doen.26-10-2015
Al 18 jaar
Wat een geweldige dag Bryan, vandaag ben je al weer 18 jaar en wat krijg je dan een mogelijkheden in de schoot geworpen: je mag stemmen (links) je mag autorijden (rechts) je mag roken, slecht voor je gezondheid maar je geboortejaar was ook een bijzonder jaar want bijna was je er niet geweest want in 1997  mist de komeet Hale-Bopp op een haar na de aarde want deze komeet scheert op een afstand van 196 miljoen km rakelings langs de aarde dus dat was op het nippertje, maar het leuke is dan weer dat tijdens een internetverkiezing van de mooiste plaatsnaam van nederland het groninger plaatsje Doodstil als mooiste wordt gekozen.14-10-2015

Weer een jarige

Vandaag is ze jarig ja vandaag is ze nog maar 46 jaar jong: Willy Stubbe in 1969 geboren in Hoogezand als dochter van Jan Stubbe en Geertje maar samen met Willy werd haar zus Gerry geboren Willy is nu al weer bijna 19 jaar getrouwd met Fakie Kikkert en samen hebben ze 4 schatten van kinderen 3 dochters en een zoon, hierbij dus onze felicitaties.

In hetzelfde jaar dus ook in 1969 werd er in Hoogezand op de scheepswerf Voorwaarts een prachtig cruiseschip te water gelaten De Prinses Christina dit luxe schip kan 150 passagiers herbergen en heeft jarenlang als cruiseschip op de Rijn dienst gedaan. Maar aangezien het Winschoterdiep niet zo breed is worden deze schepen zijdelings te water gelaten, ze vallen als het ware in het water en dit gebeurd heden ten dage nog zo, het is daarom heel spectaculear om te zien.

5-10-2015
Gezellig samenzijn.
Maandagmiddag hebben we met een gezellig samenzijn in het Alfa College de ouderen4daagse afgesloten. Cor Velting van de stichting Actief Samenleven had de direktie van het Alfa College bereid gevonden om hun zaal en de leerlingen van de afdeling horeca beschikbaar te stellen voor een feestelijke afsluiting van de ouderen4daagse. Deze ouderwets gezellige middag werd opgeluisterd door het duo Karst met meezingers en liedjes uit de oude doos ook werden er via een groot beeldscherm foto's vertoond van alle wensen die tijdens de ouderen4daagse in vervulling zijn gegaan zoals ballonvaren rondvluchten een dagje dierenpark of een dagje dolfinarium.

 

Via de Stichting Icare worden de mensen benaderd omdat het meestal de zwakkeren uit de samenleving zijn die al onder behandeling staan en meestal zelf dit niet meer kunnen ondernemen en er is altijd één van de verzorgsters in de buurt om hulp te bieden, deze middag werd dan ook afgesloten met koffie met gebak drankjes naar keuze en heerlijke hapjes uit de keuken van het Alfa College bij deze willen wij dan ook iederéén bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben.


4-10-2015
Ma is 79 jaar.
Zondag 4 October was het al weer 79 jaar geleden dat Arendje Doldersum in een klein boerderijtje op de Brandlichtswijk als oudste dochter van Fake Doldersum en Aaltje van de Weide werd geboren. Met familie vrienden en bekenden hebben we er een klein feestje van gemaakt. Ze staat nog steeds met bijde benen op de grond alhoewel ze soms zoals de Zaterdag voor haar verjaardag nog een rondvlucht boven Elim gemaakt heeft.3-10-2015
Een rondvlucht
Als je ouder wordt komen ook de gebreken dat heeft zijn nadelen maar er zijn ook leuke dingen bij, Zo komt er bij ons elke morgen een lieftallige dame over de vloer die mijn vrouw helpt bij die dingen waar ze zelfstandig moeite mee heeft, Een van die lieftallige dames mocht van de stichting Actief Samenleven wensen uitdelen en zo hebben mijn vrouw en ik gekozen voor een rondvlucht boven Hoogeveen en omgeving en dit hebben wij dus Zaterdagmorgen vanaf het Vliegveld Hoogeveen gedaan. Maar voorafgaand aan de vlucht konden we eerst genieten van koffie met gebak.


Met Jan Bouwmeester aan de stuurknuppel en ons lieve nichtje Alice bij mijn vrouw op de achterbank hebben we eerst een rondje over Hoogeveen gevlogen en alle dorpen in de omgeving maar over Elim natuurlijk wel een rondje extra vandaar dat ik een aantal prachtige foto's heb kunnen maken.


Op een enkel wolkje na was het redelijk mooi weer en wij hebben dan ook ten volle genoten van deze prachtige rondvlucht, toen we weer met bijde benen op de grond stonden werd ons in het restaurant een heerlijke luns aangeboden dit alles mogelijk gemaakt door de Stichting Actief Samenleven die dit organiseren voor de kwetsbaren in de samenleving.

En dan is het weer voorbij en ben je weer in je eigen huisje maar je kunt wel terugzien op een heel geslaagde dag.


25-9-2015
Hoera ik ben geslaagd.
En net vers van de pers hoorden we het heugelijke fijt dat onze oudste kleindochter Sylvana uit Sappemeer voor haar rijbewijs geslaagd is nou dat is toch geweldig nieuws want nu mag je helemaal alleen in Pappa's golf de weg op en wij feliciteren je met je rijbewijs en wensen je nog vele veilige kilometers en de weg naar Elim is niet moeilijk.25-9-2015
Onze jarigen.
Dit is weer een druk weekje wat betreft de verjaardagen, Dinsdag de 22e was mijn jongste broer jarig onze Bé al weer 70 jaar dus dat hebben we 's avonds samen gevierd, Donderdag ging de reis naar Sappemeer want onze schoondochter Anita was jarig daar zijn we dus Donderdagmiddag naar toe geweest en onze schoonzuster Riekie uit Hoogeveen was gisteren ook jarig maar dat vieren we vanavond, dus je snapt wel druk druk druk. ik zal dan zo spoedig mogelijk nog een paar foto's plaatsen.20-9-2015
Kikkertreunie.
Dit weekend was weer zoals gebruikelijk onze Kikkertreunie ergens in Nederland ons bestuur had dit jaar gekozen voor de stad Hoorn en zijn prachtige omgeving.Zo rond half elf  kwam het hotel in zicht want dit super hotel met zijn 14 verdiepingen steekt hoog boven de stad uit en zie je dan ook al van verre staan. We werden hartelijk ontvangen door onze nieuwe voorzitter (eindelijk weer een kikkert) die alles goed onder controle had.

Nadat we genoten hadden van een lekkere bak koffie was het tijd om de stad te verkennen daarvoor hadden we shutlebusjes die rondom open waren dus echt genieten van de prachtige oude gebouwen uit de gouden tijd toen Hoorn nog een havenstad aan de Zuiderzee was.

Halverwege de toer hebben we een bezoek gebracht aan het museum waar ontzettend veel van vroeger bewaard is gebleven echt een lust om te zien, het museum is ondergebracht in de voormalige gevangenis die enkele jaren geleden gesloten is, de getraliede ramen zijn nog de stille getuigen.

We hebben hier ook van een heerlijke luns genoten en na het bezoek aan het museum hebben we onze toertocht met de shutlebusjes weer hervat voor het tweede deel van de stadstoer welke weer eindigde bij ons hotel waar nog even de mogelijkheid was voor het nuttigen van een drankje en om 7 uur konden we genieten van een heerlijk buffet.

Zondagmorgen al weer vrij vroeg opstaan want vanaf 8 uur kon je genieten van een heerlijk ontbijtbuffet met allerlei lekkere dingen waar je thuis niet aan denkt maar hier van geniet. Zo rond 10 uur vertrekken we voor een prachtige tocht met een luxe touringcar door de beemster, onze chaffeur kende dit gebied als zijn broekzak en raakte dan ook niet uitgepraat over al het moois wat je om je heen ziet.

In het dorpje Oterleek hebben we bij Brasserie Bianca genoten van een heerlijke luns en deze plek leende zich ook uitstekend voor het maken van de familiefoto ook hebben we hier nog even een bezoek gebracht een druivenkweker en wijnmakerij, zo rond 4 uur waren we weer terug in Hoorn waar we weer afscheid genomen hebben.5-9-2015
Ik ben 21 jaar
Ja echt vandaag ben ik 21 jaar en dat mag iedereen die dit leest natuurlijk weten en dat zal ik vieren ook.


Ja Sylvana nu ben je een volwassene. We noemen iemand een volwassene als die zelfstandig, dus zonder hulp van anderen kan handelen men hanteerd dan het begrip meerderjarige maar dit is een rekbare definitie want niet iedere volwassene kan zich op elk moment en in elke situatie redden. Iemand die geen fietsband kan plakken zal de hulp in moeten roepen van een fietsenmaker maar het besluit om dat te doen kan wel zelfstandig worden genomen. 


Het begrip volwassenheid is verder onder te verdelen onder de vroege volwassenheid van midden 20 tot begin 40. De middenvolwassenheid van begin 40 tot midden 60 en verder de late volwassenheid vanaf midden 60 maar Sylvana ik zou mij aan bovenstaande theorie niet teveel storen en lekker mijn eigen levendje leiden wij wensen je in elk geval nog een lang en gelukkig leven en feliciteren je met deze mijlpaal.


4-9-2015

Familiedag

Gisteren was het weer onze gebruikelijke familiedag van de familie Doldersum die we een paar keer per jaar organiseren om de familieband in stand te houden. Deze keer was de beurt aan Gijs en Marie die ons om 3 uur hartelijk ontvingen en de koffie stond dus klaar.


 

Na de koffie was het tijd voor een drankje om een beetje in de stemming te komen en na het borrelte zijn we samen naar de Schutstraat gewandeld waar bij een Chinees restaurant een heerlijke rijsttafel voor ons werd bereid, het was voortreffelijk verzorgt en we hebben ons niet onbetuigd gelaten en geweldig genoten van alles wat ons voorgeschoteld werd.


28-8-2015

Lekker fietsen.
Gisteren had Icare een reisje georganiseerd voor haar clienten naar het Rijks Museum in Amsterdam en vandaar dat mijn vrouw bijgestaan door mijn dochter al om acht uur van huis vertrokken en ook onze lieve nichtje Alice ging mee voor de eventuele verzorging en dat gaf mij de gelegenheid om er eens op de fiets op uit te trekken. Na de koffie zo rond half elf ben ik weggefietst richting De Krim vandaar ben ik via de parallelweg richting Coevorden gefietst halfweg De Krim Coevorden buigt de parallelweg af en wordt het Nieuwe Dijk dit is een prachtig gebied richting De Vossebeld en via de Veenschapsweg kwam ik aan het kanaal Zwinderen Coevorden.


Het is toch jammer dat dit kanaal met zijn nostalgische sluizen niet open is voor de recreatievaart, bij één van die sluizen heb ik een ruime middagpauze ingelast om van mijn meegenomen broodjes en drinken te genieten het zou dan ook prachtig zijn als er in die tussentijd een tiental plezierboten paseerden maar nee de sluis blijft dicht.


Na mijn heerlijke rustpauze heb ik een klein stukje boerdijk genomen om dan via een prachtig fietspad door het Woeste te fietsen richting Dalerpeel en het grappige is dat ik via landerijen fietste waar ik als jongen van 17 jaar achter de ploeg liep om het land te ploegen dat is dus 63 jaar geleden via de Steigerwijk heb ik nog een paar mooie foto's gemaakt van het natuurgebied aan de Scheerseveldweg en via een ommetje over Nieuwlande ben ik via onze prachtige fietspaden weer niet moe maar wel voldaan weer naar huis gefietst.
15-8-2015
Ik tel ook mee.
Ja vanaf vandaag tel ik ook mee want mijn eerste jaar is om.


Ik ben dus Caithlyn Kikkert ik ben de jongste kleindochter van mijn Oma en Opa Kikkert en vandaag ben ik dus één jaar en aangezien ik zelf nog niet kan schrijven maakt mijn Opa wel een verhaaltje voor me en later als ik naar school ga en een beetje kan lezen en schrijven bedank ik mijn Opa wel. Want ach zo'n eerste verjaardag ja ik was er natuurlijk wel bij maar ik weet toch niet dat ik dat kaarsje uit moet blazen nou ja er is altijd wel iemand in de buurt die een beetje meeblaast dus eind goed al goed.


5-8-2015
Al weer 10 jaar


Ja onze op één na jongste kleindochter Carmen is vandaag al weer 10 jaar want toen ze net negen was kreeg ze er nog een zusje bij waar ze natuurlijk verschrikkelijk blij mee is, en aangezien ze zo lekker dichtbij woont komt ze geregeld een keer aanwippen en wat duurt het dan komt Carmen met haar kleine zusje aan de hand bij Opa en Oma en dan kan ze haar kleine zusje vertellen waar de koekjes en de snoepjes staan, maar vanavond dan komen we bij jou en dan maken we er een mooi feestje van.

4-8-2015
Amber gaat parachutespringen

De bijde Oma's van Amber zitten met het zweet in de handen af te wachten wat er zoal gaat gebeuren want hun kleindochter Amber heeft van haar vriend Thomas en zijn familie een kadobon voor een parachutesprong gekregen en dat zal dus vandaag zondag de 2e Augustus gebeuren.

 

Het is een stralende Zondagmorgen met een strakke blauwe hemel als Amber zich klaarmaakt voor haar parachutesprong, de dame waarmee Amber samen springt gespt haar parachute om en samen met een paar anderen vertrekken ze naar het vliegtuig dat al op hen staat te wachten.

 

Het vliegtuig steigt op en klimt naar een hoogte van 1500 meter waar de eersten er uitspringen dan klimt het vliegtuig hogerop naar een hoogte van 3000 meter voor ons met het blote oog niet meer te zien en dan worden de voorbereidingen getroffen om te springen, ja daar zit je dan op 3000 meter hoogte met je benen al buiten het vliegtuig en dan denk je natuurlijk, zou zij achter mij zich wel goed aan mij vastgegespt hebben maar ja veel tijd om na te denken is er niet want je krijgt een zetje en tuimelt naar buiten de eerste 1000 meter in een vrije val en dan voel je dat je gaat zweven een heerlijk gevoel is dat.


En binnen enkele minuten sta je na een geslaagde landing weer met de beide benen op de grond en kun je je geliefden weer in de armen sluiten.


20-7-2015
De hondsdagen.
Tussen 20 juli en 20 augustus zitten we in de periode van de hondsdagen, dit zijn vaak warme broerige dagen maar soms ook met flinke onweersbuien.De hondsdagen hebben niets met onze honden te maken maar ze hebben te maken met het sterrenbeeld de grote hond, de ster sirius van dit sterrenbeeld is in deze periode vanaf de aaerde tijdelijk niet te zien omdat deze ster tegelijk met de zon opkomt. Pas na 25 augustus is deze ster weer te zien en dat is meteen ook het einde van de hondsdagen. Vroeger wist men toen we nog geen koelkast hadden dat etenswaren tijdens de hondsdagen sneller bederft men was dan ook extra voorzichtig met het nuttigen van eten.16-7-2015
Op mien fietsie.
Vanmorgen was Arendje met Femmie Fieten naar Femmie U Winkel voor haar regelmatige koffievisite en dat gaf mij mooi de gelegenheid om eens even een stukje weg te fietsen. Vanaf Elim ben ik richting De Krim gefietst en daar trof ik meteen al aan de Drentse weg een 10 tal grote zakken boordevol ja zeg het maar? welke aso dumpt nou zoiets aan de openbare weg, ik heb er een foto van gemaakt en ben doorgefietst richting kikkersveld vandaar kom je op de Scheerseveldweg richting de steigerwijk en dat is toch een prachtig natuurgebied waar je doorheen rijd eigelijk had ik daar de hele dag wel willen blijven maar ik had beloofd om 12 uur thuis te zijn dus dan doe je dat.11-7-201
Eindelijk 18
Ja daar kijkt elke jongen naar uit 18 jaar want dan gaat er immers een wereld voor je open je mag roken je mag bier drinken je mag autorijden als je tenminste in het bezit bent van dat roze pasje, een auto is niet zo moeilijk daar zorgt pa wel voor en dat is nou net de kloe de auto staat er.


En dat roze pasje wordt hard aan gewerkt maar ja je moet ook een beetje geluk hebben in elk geval een pilsje drinken met je neefjes is ook best leuk en dan mag je toch geen autorijden. Wat is het nog geleden dat dezelfde neefjes achter een kopje chocomelk zaten en nu zitten ze aan de fles, maar Willy vanuit Elim willen Opa en Oma je hartelijk feliciteren en doe je best voor je rijbewijs wij wensen je alle succes van de wereld.4-7-2015
Mijn verjaardag
Gisteravond hebben we met de kinderen kleinkinderen en verdere familie mijn verjaardag gevierd in Dorpscentrum 't Vonder. Als je zoals wij in een ouderenwoning woond is de ruimte beperkt en wij hebben nogal een grote familie dus is 't Vonder een perfecte lokatie. Meta heeft ons thuis geholpen met het voorbereiden van de salades en de hapjes hebben we laten verzorgen door Linda van De Casteleyn wat er ook weer keurig uitzag.


En voor de liefhebbers hadden we voldoende bier koel staan wat er natuurlijk gretig in ging met dit warme weer. Stefan had voor mij een aantal oude foto's uit de jaren '60 toen onze kinderen nog klein waren bewerkt in de computer welke wij via een beamer op de muur projecteerden wat natuurlijk ook voor de kleinkinderen prachtig was als je dan je ouders als kind ziet spelen. En het is natuurlijk prachtig als je alle kinderen en kleinkinderen bij mekaar onder één dak hebt, het was een gezellige avond en wil iederéén hartelijk bedanken voor hun komst.1-7-2015
Ik ben 80 jaar
Geboren op 1 Juli 1935 dus vandaag vier ik met kinderen en kleinkinderen het heugelijke fijt dat ik in een uitstekende gezondheid mijn tachtigste verjaardag vier soms kan ik het zelf ook nog niet geloven maar dan kijk ik stiekem even in het trouwboekje en dan weet ik weer dat het wel zo is.


maar aangezien dat we in een niet al te groot huis wonen hebben op de dag zelf de kinderen en de kleinkinderen even wezen feliciteren en aan het eind van de dag zijn de oude buren uit de van Elvenstraat even een borreltje wezen drinken. En als bijzonderheid was Gé uit Lelystad met haar zoon René tegen elf uur bij ons en is om vier uur weer vertrokken naar Hoogeveen.
Voor de broers en zussen vieren we het Vrijdagavond in 't Vonder.30-6-2015
Bijn tachtig
Als je als parkinson trainingsgroep elke week samen koffie drink en dit al meerdere jaren en als dan 30 Juni de laatste traning voor de vakantie is en een dag later wordt je 80 jaar dan is toch wel het meest voor de hand liggende dat je je lotgenoten en de verzorgenden trakteert op een lekkere gevulde koek van de warme bakker, en dat viel er met smaak in.24-6-2015
Mien oltste zuster
Ja mien oltste zuster Jennie is vandaage 78 jaor en daormit wille wij heur vanuut Elim hartelijk filseteren want zij is in Elim bijna net zo bekend as in 't Hoogeveene, ze giet graag op reis en holt ok van lekker eten nou ai dan mit zien beiden nog goed kunt dan mut ie toch ok van het leven genieten.20-6-2015
Nieuwe aardappels
We hebben er al dagen naar uitgekeken maar eindelijk is het dan zover, ze zijn er weer en dan bedoel ik de pareltjes van Otto uut de Poepershoek door het koude voorjaar zijn ze nie zo dik als andere jaren maar ze zullen er niet minder lekker om smaken. En dan het schoonmaken dat is al een belevenis op zich, een nieuwe toiletborstel bij Johan gehaald in de boormachine en in een poep en een scheet zijn ze blank en glad.


16-6-2015
Komt er nog één
Hij kwam 0.2 van een punt tekort en daarom kreeg Bryan een tweede ronde en hij had wel in de gaten dat je deze kans moet benutten en dat heeft hij dan ook gedaan Bryan klasse hartelijk gefeliciteerd van ons.12-6-2015
De geslaagden.
De week van de examens is weer aangebroken dus is bij de middelbare scholieren de spanning hoog. We hebben 3 kleinzonen die dit jaar ook de strijd aangingen en met 2 is het met glans gelukt Stefan en Willy hadden een goede cijferlijst met ruim voldoende hierbij dan ook onze felicitaties en Bryan kwam 0.2 van een punt tekort het is bijn niks maar ja ergens trekken ze de lijn, maar Bryan krijgt een herkansing en met een beetje goede wil is het toch mogelijk dit kleine verschil weg te werken, Bryan doe je best wij wensen je vanuit Elim succes en wijsheid natuurlijk.11-6-2015
Sylvana komt.
Komt onze kleindochter Sylvana uit Sappemeer zo maar even bij Opa en Oma in Elim op de thee, nou ja zomaar! ze had van tevoren wel even gebeld of ik haar van de trein wilde halen en om kwart over twee waren we gelijktijdig op het station, tegen 6 uur is ze met een vriend meegereden naar Hoogeveen en vandaar weer naar Groningen. Was heel leuk Sylvana mag je best een keer vaker doen.4-6-2015
TV spot spelen met lego.
Tijdens de oping Zaterdag van Doe Museum Prinsbernhardhoeve waren ze ook op zoek naar een Opa die samen met de kleinkinderen met lego aan het spelen was, maar ach ik stond niet vooraan te trappelen en toen aan het einde van de middag Bert mij overhaalde om het toch maar te doen bleek helaas ze waren al voorzien dus niet getreurd.


Maandagmiddag belde Bert of ik nog zin had in de TV spot want de opa had afgezegd in verband met plankenkoorts en nu wilden ze graag dat ik alsnog kwam dus ik heb ja gezegd en moest Woensdag om 12 uur in Zuidlaren zijn.
Ik was wel aan de vroege kant want er moesten eerst nog foto's gemaakt worden van de zandsculpturen maar in de tussentijd kon ik vrij rondlopen en werd voorzien van een drankje en een hapje en toen het dan eindelijk zover was moest het ook nog medere keren overgedaan worden want cameramensen zijn niet gauw tevreden maar eind goed al goed.
Dus houd de reclame van RTV Drenthe in de gaten.2-6-2015.
Samen vieren
Mijn zwager Walter was 20 Mei jarig nog maar 66 jaar maar mijn zus Femmie is 4 Juni jarig ook nog maar 66 jaar maar samen zijn ze wel 132 jaar dus reden genoeg voor een leuk feestje en was er dan ook.


Femmie had lekkere hapjes gemaakt twee soorten soep en diverse broodjes dus samen hebben we er een gezellige middag van gemaakt en zo rond 8 uur zijn we weer huiswaarts gegaan, Femmie en Walter bedankt voor de gezellige middag het was weer top.


1-6-2015
Opening Prins Bernhardhoeve.
Zaterdagmiddag is onder grote belanstelling het Doe Museum in de geheel vernieuwde Prins Bernhardhoeve geopend door één van de direkteuren Marion Edzes die zeer vereerd was door zoveel belangstellenden.


De zandsculpturen die door een aardbeving nogal beschadigd waren zijn geheel hersteld en zien er weer prachtig uit. Maar er is meer te zien dan enkel die prachtige beelden van zand.


Er hangen schitterende landschappen van Margot Brekelmans en er is zelfs de gelegenheid om zelf een schilderij te maken de verf is zelfs gratis.


Er staan prachtige lego kunstwerken in vitrines en kinderen kunnen naar hartelust met lego spelen. Zelfs bij de ouderen jeuken soms de handen.

Maar er zijn ook wonderlijke kunstwerken in de vorm van honden en regelmatig zijn er zandstrooikunstenaars bezig die fijn gekleurd zand door hun vingers laten glijden om prachtige afbeeldingen te maken.


Ook is er een gedeelte waar kinderen ongestoord op trekkertjes of fietsjes of ander rollend materiaal kunnen rijden en tussendoor kun je nog van een lekker hapje of drankje genieten er is te veel om op te noemen en daarom is een bezoek aan het Doemuseum Prinsbernhardhoeve meer dan waard.

 

26-5-2015 
Willie Langenberg jarig
Vandaag is het al weer 53 jaar geleden dat bij een keuterboertje op de Jufferswijk de derde zoon werd geboren ja en wat doe je dan? de beide grootvaders waren al benoemd en om de stamboom in ere te houden  ga je hem naar jezelf noemen en maak je er een Willem van (willie) en opgroeien aan de Jufferswijk is natuurlijk prachtig in zo'n bosrijk gebied dat is ook veel mooier dan naar school gaan en Willie maakte hier nog al eens misbruik van hij kende dan de weg in het bos ook veel beter dan de weg naar school maar ach later heeft hij dat weer ruimschoots goed gemaakt alhoewel hij woont samen met Meta en de kinderen nog steeds in een bosrijk gebied en geniet nog steeds van alles dat groeit en bloeit in de natuur.


 

21-5-2015

Familiedag

Gistermiddag hebben we samen met de broers en zussen van de familie   Doldersum een gezellige middag georganiseerd dit keer was het de beurt van Wout en Riekie in Coevorden om hier voor te zorgen nou dat kun je best aan Riekie overlaten want ze had een keur aan lekkere hapjes en een heerlijke pan soep. Gijs en Marie waren zo vriendelijk om over Elim te komen en ons mee te nemen dan kon ik dus des te meer van mijn bb tje genieten, Wout en Riekie bedankt het was top.
 


20-5-2015
Al weer 21 jaar getrouwd.

Ja het is nog maar negen dagen geleden dat wij die prachtige Kikkertvlag streken maar in Sappemeer zijn vandaag Anita en Bert Kikkert 21 jaar getrouwd  dus best een reden om die prachtige vlag weer uit te steken want elk lid van de Kikkertfamilie bezit natuurlijk zo'n prachtige vlag  en mocht dat niet zo zijn, het bestuur van de vereniging heeft er nog een aantal op voorraad. En het lijkt ook nog een prachtige dag te worden voor zover ik mij kan herinneren een beetje vergelijkbaar  met de 20e Mei 21 jaar geleden.     Maar dan ga je je ook realiseren dat je toch ouder wordt want zo komen ze nog thuis met de boodschap, wij gaan trouwen en dan besef je dat het al weer 21 jaar geleden is ja beste mensen de tijd gaat hard.11-5-2015
Moederdag
Ja de vlag is weer gestreken en Moederdag is weer voorbij en natuurlijk onze 54e trouwdag dus op naar 55 jaar en dat was dus ook de reden dat onze prachtige vlag van de familie Kikkert wapperde, want zeg nou eerlijk als je als familie nog een eigen vlag hebt is echt wel uitzonderlijk en daar zijn we dan ook best trots op en zo was het de 10e Mei bij ons dubbel feest want Moeder is ook weer geweldig verwent door de kinderen en de kleinkinderen en een beetje door Pa.10-5-2015
Onze trouwdag.


Ja vandaag is het onze trouwdag het is vandaag dan ook al weer 54 jaar geleden dat Arendje en ik in het gemeentehuis van Hoogeveen onder het toeziend oog van wederzijdse ouders en nog een aantal toeschouwers elkaar eeuwige trouw beloofden en die belofte staat nog steeds, de foto's bewijzen het en we hopen het samen nog jaren vol te houden.


20-4-2015
De Cascaderun
Ja je moet het maar in de benen hebben om zo'n prestatie neer te zetten, Vrijdag een sponsorloop voor S C Elim in een half uur 6.6 km lopen dan Zaterdagmorgen nog een stevige voetbalwedstrijd waarvoor hij zich ook volop inzet en dan Zondag de Cascaderun van 10 mijl.


Stefan had mij gevraagd? Opa kom je ook kijken nou dat weiger je natuurlijk niet want ik had mij voorgenomen een paar mooie foto's te maken maar dan komt er een streep door mijn plan want ik krijg een onbekende ontsteking en ben de Zaterdag er voor zo ziek als een hond.

Dus ik moest Stefan teleurstellen maar ik dacht zijn Pa heeft ook wel een fototoestel dus dan stuurt mij die de foto's wel, maar dan krijg ik tot mijn verbazing de boodschap van hij was al voorbij voordat wij er erg in hadden maar zo blijkt maar weer je kunt niet altijd iemand met een boodschap wegsturen. En zodoende heb ik bij gebrek aan beter een foto van vorig jaar moeten plaatsen. Maar ondertussen heeft Stefan de 10 mijl goed volbracht en hij heeft hem zelfs binnen de één uur en 30 minuten gelopen. Grote klasse Stefan wij zijn trots op je.12-4-2015
Drentse bijeenkomst.
Gistern bin ik als keurnoot voor de Drentse taol veur Elim samen mit Henk van de Weide uut Hollandscheveld naor Beilen west veur een bijeenkomst van Taolschultes en Keurnoten uut hiel Drenthe veur de drentse taal. In zaal Muller in Beilen waarn wij vanof half tiene welkom en stund de koffie veur oons klaor. Um precies tien ure hef Jan Germs as Direkteur van 't huus van de taol de vergadering lös edaone.
Het bliekt dat het veurlezen in het drents op de basisschoeln in de lift zit want steeds meer schoeln wilt in de meartmaond graag een drentse veurlezer op heur schoele hebben dus de drentse taol leeft nog wel.


Abel had weer een kwis in mekaar flanst um ies te kieken wat asse wij nog wel van Drenthe en zien gebruken wussen tussendeur hef een toneelgroep oons nog eem flink laoten lachen en um twaalf ure hebbe wij er een ende an maakt en hebt wij nog eem geneuten van een heerlijke broodmaaltied mit een lekkere krokette23-3-2015
Vandaag 20 jaar
Ja Opa de tijd gaat hard hoor ik Amber al zeggen, ik was bijna 60 jaar toen onze kleindochter Amber geboren werd en vandaag is Amber 20 jaar dus je snapt wel dat ik ook niet meer van de jongste opa's ben. We zijn zeer trots op haar en als we haar een tijdje niet gezien hebben lopen we voor een pisboodschapje even de plus binnen want daar tref je achter de kassa altijd een vrolijke opgewekte Amber.


Maar we kunnen ons ook een weekje laten opnemen in de Westerkim en dan laten we ons gewoon door Amber verzorgen dus je begrijpt het al we verzinnen altijd wel een mogelijkheid om Amber te spreken, maar bovenstaande is natuurlijk maar een grapje want wij hopen dat het leuke witte auto'tje met Amber achter het stuur de weg naar de Prieswijk nog vaak zal vinden,maar eerst komen we vanavond jou feliciteren.


12-3-2015
't Is Donderdagmiddag
Het is kold weer en wij bint mit zien beiden in huus nou noe is dat niet zo verwonderlijk meer as de kiender allemaole trouwd bint, en wij wollen er eingelijk wel ies eem uut dus zegge wij tegen mekaar: waor zulle wij vanmiddag ie eem hen gaon, nou zeg mien vrouwe laot wij mar ies naor oonze Riekie in Coevern gaon dus ik starte de auto en wij toert naor Coevern mar mooi niet hen huus hé. Dus zegge wij tegen mekaar waor gaot wij noeu hen, nou zeg mie vrouwe laot wij dan mar eem naor Jannie en Henke gaon op Nieuwlande, dus via Daolerpeel naor Nieuwlande mar ik zegge al 't is wel aordig stille, achterdeure was lös keuken was lös wij hebt tegen mekaar zegt wij gaot weer weg, nou dan mar op huus an of.. wij kunt ok wel eem aover de Jufferswieke rieden dan gaot wij eem bij Willem en Annie an kiek en daor tröffen wij het geweldig, Willem en Annie waren slim bliede dat as wij zo mar ies effen an kwamen en toen as wij nao een paar borrelties weer naor huus gungen zeiden ze dan ok, dat mut ie gouw ies een keer weer doen.


4-3-2015
Nieuwe oefentherapie
Gisteren zijn we met de parkinsongroep in Weidesteyn met een nieuwe oefentherapie begonnen nl RGM dit is de Ronnie Gardiner Methode, dit is een oefenmethode voor de hersenen waarbij op het ritme van muziek oefeningen worden gedaan aan de hand van geprojecteerde symbolen. Het doel hiervan is om de hersenen zodanig te activeren dat deze in optimale conditie komen, en in geval van aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel waar mogelijk zorgen voor (gedeeltelijk) herstel van de verstoorde functies. Bovendien wordt onder invloed van het gebruik van muziek, de dopamine-aanmaak gestimuleerd.


De mogelijke effecten van de RGM methode zijn: verbetering van het concentratievermogen, verbetering van de motorische vaardigheden, verbetering van het geheugen, verbetering van de lichaamsballans, verbetering van zowel het spraak als leesvermogen en toename van het zelfvertrouwen en ook de stemming wordt beter, de deelnemers worden echt vrolijk van deze oefeningen.5-2-2015

Al weer 47 jaar.

Ja zo blaas je 2 kaarsjes uit en zo staan er 47 voor je neus zo zie je maar weer dat de tijd toch wel hard gaat. En dat was ook een jaar dat we nog winter hadden want op 13 Januari was het in Dedemsvaart maar liefst 24 graden onder nul maar een dag later zet de dooi in met 10 graden boven nul dus was het geen lange winter.

 

Maar er is één troost in 1968 wordt voor het eerst de Fabeltjeskrant uitgezonden en na tussentijds weggeweest te zijn kwam de Fabeltjeskrant weer terug en werd zelfs in 2005 verkozen tot het beste kinderprogramma aller tijden, ja wie is er niet groot mee geworden.


4-2-2015
Thuishulp
Vanmorgen het keukentafelgesprek gehad hoe het nu verder moet met de thuishulp. Toevallig las ik even voorafgaande aan het gesprek dat TSN thuishulp honderden mensen gaat ontslaan vanwege bezuinigingen. Er zijn zelfs een aantal gemeenten (gelukkig niet de onze) die de eenvoudigste vorm van thuishulp helemaal afschaffen die moeten het zelf betalen.Gemeenten bezuinigen meer dan ze hoeven ze mogen het geld bv ook wel aan lantaarnpalen besteden. Ik moet wij hebben een goeg gesprek gehad van bijna 2 uur en gezien onze situatie is mij met de hand op het hart belooft dat het in geen geval minder wordt. Het was een hele begripvolle man die echt oog voor de situatie had waar ik alle vertrouwen in heb, maar ja de Wethouder heeft het laatste woord.


24-1-2015
Vandaag is ze 14 jaar.
Ja het is vandaag al weer 14 jaar geleden dat ze in een salonwagen aan de Gosem Engelsstraat werd geboren. Celine fietst elke dag met plezier naar Hoogeveen naar school en in haar vrije tijd verwent ze haar kleine zusje maar Celine is ook druk met de handballerij want Zondags kun je haar vaak treffen in de sporthal in Hoogeveen waar ze voor kwiek speelt. Celine geniet van je jeugd en je sport en wij wensen je alle geluk toe.15-1-2015

De acht nichten.

Vroeger was het de gewoonste zaak van de wereld dat als je kinderen kreeg deze naar de wederzijdse ouders vernoemd werden, deed je dit niet dan kon je aan sommige grootouders dit goed merken want het kind dat hun naam droeg had meestal een streepje voor. Het eerste kind werd meestal vernoemd naar vaderszijde en bij het tweede kind was het moederszijde. Als je een groot gezin had zoals bv mijn Opa en Opoe Jan Kikkert en Jentje die hadden maar liefst 11 kinderen nou dan was het zeker dat er nogal wat neefjes en nichtjes met dezelfde naam rondliepen. Van de 11 kinderen van Opa en Opoe bleef er één kinderloos en één kreeg maar één zoon dus bleven er negen over die allemaal één of meer meisjes kregen dat wil dus zeggen dat Opoe Jentje Kikkert negen keer vernoemd werd, ze kreeg dus negen kleinkinderen die allemaal de naam Jentje droegen waarvan er één op jonge leeftijd in de jaren '50 is overleden. Momenteel zijn er nog acht Jentjes in de leeftijd tussen de 70 en 80 jaar die in goede gezondheid zijn.


Het merendeel van de Jentjes woont in en om Hoogeveen verder woont er nog één in Ane één in Balkbrug en de eenigste die wat verder uit de buurt woont is in Heerenveen maar ach dat is ook wel te overbruggen. En zo hebben deze acht Jentjes besloten om een paar keer per jaar bij elkaar te komen om de familiegeschiedenis bij te praten en dat lukt prima.10-1-2015
Nieuwjaarsvisite
Gisteravond was het weer onze gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst van de Familie Kikkert. Zolang het mogelijk is komen we elk jaar met broers en zussen op de 2e Zaterdag in Januari bij elkaar om elkaar een goed jaar te wensen maar naarmate je ouder wordt merk je dat de groep toch kleiner wordt. Zo hebben we in 2013 door een ernstige ziekte afscheid moeten nemen van broer Jan en in 2014 was dit tot ons groot verdriet van broer Karst desondanks was het weer een gezellig samenzijn en hebben we weer heerlijk bijgekletst, en volgend jaar is Jennie en Roelof weer aan de beurt.


11-1-2015
Al weer16 jaar
Mijn Moeder zij het vroeger al: hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat toen wilden wij het niet geloven want het ging ons nooit snel genoeg maar nu we wat ouder zijn denken we nog wel eens aan die woorden

Ja wat is het nog geleden zaten we met zijn allen op een familiedag in de Sprookjeshof in Zuidlaren en toen hij zijn zwemdiploma A haalde jonge jonge wat was hij daar trots op en toch al weer jaren geleden.


Toen hij wat ouder werd wilde hij uitvinder worden, hij demonstreerde zelfs een apperaat om op afstand de schakelaar uit te zetten maar zo tussentijds ontdekte hij dat een balletje trappen ook wel leuk was.

Toen hij 15 was ging hij hardlopen altijd goed voor de conditie, hij presteerde het zelfs om vorig jaar de Cascaderun (5mijl) suksesvol te beeindigen en dit jaar is hij weer van de partij maar dan gaat hij natuurlijk wel een stapje verder en neemt hij de 10 mijl voor zijn rekening maar dat is wel even 16 km want hij is nu immers wel 16 jaar, maar zijn hart ligt wel in de voetballerij want daar raakt hij niet over uitgepraat. Stefan wij wensen je nog vele gelukkige en sportieve jaren.


10-1-2015
Een mooie brommer
Ja men zegt wel eens verschil moet er wezen nou dat is er ook wel, ik kocht 60 jaar geleden ook een brommer maar puur omdat ik bij een boer achter aan het Zwinderse kanaal werkte, maar mijn brommer bestond uit een oude fiets waar je aan de voorkant een klein REX motortje aan hing een benzinetankje aan het stuur en klaar was je brommer maar wat was je er gelukkig mee. Bryan mijn kleinzoon heeft zijn rijbewijs gehaald maar hij mag de eerste negen maanden nog niet zonder begeleiding rijden ja en Pa heeft ook geen zin om elke dag met Bryan op stap te gaan, dus wat doe je dan...ja dan koop je met een beetje hulp van Pa toch een stoere brommer hoef je tenminste niet elke dag naar groningen te fietsen.
8-1-2015
De Familie Doldersum
Gistermiddag/avond hebben wij als Broers en Zussen van mijn vrouw zijn kant nl de familie Doldersum een gezellig samenzijn gehad bij Fakelien in Dedemsvaart en onder het genot van een drankje en een hapje is er weer heel wat afgekletst, Jammer genoeg kon Dries vanwege de griep niet aanwezig zijn. We hebben weer gezellig bijgepraaten het mooie vond ik dat ze voor mij geen extra cola hoefden te kopen want Gijs en Marie uit Hoogeveen waren bereid om even via Elim te rijden en ons mee te nemen super toch. Gijs en Marie nog bedankt hé.1-1-2015
Jaaroverzicht 2014
En zo hebben we het jaar 2014 weer met veel geknal achter ons gelaten. Het was een jaar met veel leuke dingen maar ook de verdrietige dingen bleven ons niet gespaard. Het begon in maart met het eerste feestje toen Meta 12.5 jaar in dienst was bij Restaurant De Raket.

Maar het dieptepunt was dan wel op 23 April toen mijn broer Karst na een ernstige ziekte voor ons veel te snel kwam te overlijden. Met Karst had ik een hele hechte band en dit was dan ook een harde klap.In begin Juli hebben we samen met Jennie en Roelof een prachtige week doorgebracht in een hotel in Het  Sauerland.En tot onze verwondering werden we op 15 Augustus nog verblijd met een kleindochter wat dus toch wel een beetje onverwachts was.Onze kleinzoon Bryan uit Sappemeer is in Oktober 17 jaar geworden en was al enkele maanden met autorijles bezig en Maandag 22 December was dus de dag dat hij examen mocht doen en wat denk je... geslaagd dus is Bert niet meer alleen baas over de golf, alhoewel tot zijn 18e moet hij wel onder begeleiding rijden maar hij kan in elk geval mooi oefenen want toen ze Nieuwjaarsdag op visite kwamen zat Bert op de bijrijdersstoel.Op 14 December ziet Fakie onze oudste zoon dus Abraham en dan begin je toch te merken dat je ouder wordt.En op 21 December was het al weer 30 jaar geleden dat Meta en Willie trouwden dit hebben ze samen met de wederzijdse ouders gevierd en samen van een heerlijk chinees buffet genoten.
Voor Bert en Anita was de Kerst weer minder leuk ongeveer een week voor Kerst is Anita geopereerd aan haar oog maar de pijn werd steeds heviger en een dag voor kerst werd ze opgenomen voor onderzoek en ze mocht dan ook pas tweede kerstdag tegen de avond weer naar huis dus was het voor Bert en Anita een eenzame kerst.


En dan is de laatste dag van het jaar al weer aangebroken en worden er traditiegetrouw oliebollen gebakken,de laatste paar jaar doe ik dat zelf niet meer en laat het graag aan de kinderen over maar het is wel leuk om 's middags even van de oliebollen te proeven en ze smaakten ook dit jaar weer heerlijk.21-12-2014
30 jaar getrouwd.
Vandaag 21 December de kortste dag van het jaar is het precies 30 jaar geleden dat jullie de grote stap waagden om als echtpaar verder door het leven te gaan, en wat het weer betreft was het 30 jaar geleden niet veel anders in elk geval willen Pa en Ma jullie hartelijk feliciteren met dit heugelijke feit.

14-12-2014
Fakie ziet Abraham
Het was 14 December 1964 dus vandaag 50 jaar geleden werd Fakie geboren gelijk met hem werden ook Jeanette Prijs en Mary Krul geboren dit vond nog plaats in het oude ziekenhuis aan de schutstraat maar dat is al jaren afgebroken, maar er gebeurden in dat jaar meer opvallende dingen bv Faas Wilkes één van de beste nederlandse voetballers stopte met voetballen ook werd in dat jaar Nelson Mandela tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld maar wat te denken van de eerste computer die werd ook in 1964 door IBM op de markt gebracht, zo zie je maar wat kan er in een halve eeuw toch veel veranderen.2-12-2014
Meta is jarig.
Ja vandaag is ze jarig en vandaag is het 52 jaar geleden dat Meta in de koudste winter van de vorige eeuw ter wereld kwam maar met het bed in de keuken en de kolenhaard roodgloeiend wisten we het oude tochtige huisje aan de Carstensdijk een beetje warm te houden. Meta hartelijk gefeliciteerd want jij hebt het goed doorstaan. 

Wat herinnert u zich nog van de winter van 1963? Iedereen grofweg boven de 45 jaar die je deze vraag stelt komt met verhalen over de bevroren Noordzee, de sneeuwstormen, het bevroren IJsselmeer en natuurlijk de Elfstedentocht. De beelden van een heroïsch zegevierende Reinier Paping staan in ieders geheugen gegrift. In Andere Tijden een terugblik op deze strengste winter van de eeuw, die niet alleen maar sneeuw en ijspret bracht…

Hier reed men met de auto over het ijsselmeer

 

Het weer

 

De winter van 1962-63 was de koudste winter van de afgelopen eeuw. We moeten zelfs terug naar de winter van 1829-30 om een nog koudere winter tegen te komen. De winter van ‘63 kenmerkte zich door een extreme lange koude periode van 10 weken en begon op 22 december en duurde tot en met 3 maart. Ook daarvoor was het al koud geweest. Van 21 tot 23 november en in de eerste week van december had het al goed gevroren. De gemiddelde temperatuur is in de wintermaanden december, januari en februari is +2,2 C. Voor 1963 is dit –3,0 C. De laagste temperatuur is gemeten op 18 januari – de dag van de Elfstedentocht – in Joure en bedroeg –20,8 C. 
Behalve dat het een koude winter was, was het ook een hele zonnige; 50% meer zon dan gemiddeld. Niettemin bleef de sneeuw die op de Tweede Kerstdag was gevallen, liggen tot in maart. Die sneeuwval leidde in de week tussen Kerst en Nieuwjaar tot grote verkeersproblemen. Tal van wegen werden voor enkele dagen afgesloten, omdat het onbegonnen werk was door de harde wind om deze sneeuwvrij te maken.
30-11-2014
Huldiging jubilarissen
In 1974 ben ik toegetreden als lid van de FNV bouwbond afd- Elim-Hollandscheveld dat is dus dit jaar 40 jaar geleden. In 1974 is er door een aantal actieve bondsleden een ledenwerfactie in Elim gehouden waardoor er veel nieuwe leden werden ingeschreven maar dat heeft nu tot gevolg dat er ook veel leden uit Elim de bond 40 jaar trouw zijn gebleven en daarvoor werden ze nu gehuldigt en werden ze verrast met de gouden FNV speld. We waren Zaterdag jl uitgenodigt in het Buurthuis Wolfsbos waar de huldiging plaatsvond. Na het officiele gedeelte konden we genieten van een heerlijk drankje en een koud en warm buffet.


9-11-2014
De val van de Muur.
Vandaag is het 25 jaar geleden dat de Berlijnse muur open ging. In het kader van de koude oorlog werd er een grens getrokken door Duitsland en werd verdeeld in West en Oost Duitsland van 168 km lang waarvan de muur rond Berlijn al 45 km bedroeg. Deze muur is gebouwd in 1961 en in die periode zijn 138 vluchtenden om het leven gekomen.


De muur heeft veel verdriet veroorzaakt omdat families soms aan weerszijden van de muur woonden en van de ene op de andere dag niet meer bij elkaar konden komen vandaar dat er ook nog veel mensen een vluchtpoging ondernamen met grote kans te worden doodgeschoten.


In 1990 hebben wij een bezoek gebracht aan de muur en bij veel mensen liepen de emoties nog hoog op. Heden ten dage merk je weinig meer van de muur, op de stroken niemandsland zijn flatgebouwen verrezen en als herinnering voor het nageslacht zijn een paar stukjes van de muur blijven staan als monument.


9-11-2014
De Mantelzorger
Je wordt niet geboren als mantelzorger je kunt het ook niet leren maar het overkomt je in de loop der tijd. Als je iemand thuis hebt die je zo nu en dan een handje moet helpen en dat kan een kind een ouder of een partner zijn en die hulp wordt steeds intensiever dan ben je een mantelzorger en daar zijn er natuurlijk duizenden van in Nederland en zo wordt er één keer per jaar een dag georganiseerd voor de mantelzorgers en voor ons was dat dit jaar in het Alfacollege in Hoogeveen.

Vrijdag de 7e November werden we begroet door Edo Staut en hartelijk ontvangen met koffie en gebak bereid door leerlingen van het Alfacollege afd- horeca verder waren er allerlei leuke bezigheden en om 12 uur was er een heerlijke luns met diverse warme hapjes uit eigen keuken.


En als klap op de vuurpijl was er 's middags een optreden van het bekende drentstalige duo Harm en Roelof waarvan iedereen geweldig van heeft genoten, en het leuke is dat Harm en Roelof zo gewoon zijn ze hebben voor iedereen een praatje en een grapje al met al was het een prachtige dag.


2-11-2014
Een nieuwe auto.
Vanmiddag kwam Amber met haar vriend Thomas even langs om haar nieuwe auto aan Opa en Oma te laten zien, ja en wij kunnen niet anders zeggen dat het een prachtig auto'tje is. Automatisch ga je dan toch even terug denken van toen je zelf 20 jaar was dat was in 1956 toen kwam ik uit dienst en had natuurlijk geen cent te makken dus ik moest werk zoeken en er moest een vervoersmiddel komen dat werd dus een fiets, mijn vader wist nog een hele mooie tweedehands fiets te koop bij rijwielhandel Veenstra in Hoogeveen een union wat een prachtig karretje en wat was ik er blij mee bijna net zo blij als Amber met haar nieuwe auto.
26-10-2014
Er is er één jarig.
Ja vandaag is er weer één jarig en wel onze kleinzoon Bryan die met zijn ouders en grote zus al weer jaren in Sappemeer woont. Bryan is in Elim geboren op 26 Oktober 1997  hij is dus vandaag 17 jaar wat op zich een prachtige leeftijd is. Maar je kunt wel zien dat Bryan met de fles grootgebracht is want dat blijft je je hele leven achtervolgen.


Bryan komt nog graag in Elim en als Pa het een keer niet uitkomt om hem te brengen is hij ook niet te beroerd om op de fiets te komen. Bryan ik denk dat je het je  niet zult herinneren maar je Pa ongetwijfeld wel.. op 26 Oktober won Ajax van Feyenoord met 4-0 en een gedeelte van de wedstrijd kun je nog zien op You Tube best de moeite van het kijken waard.23-10-2014
Terug uit Finland.
Maandagavond is Bert vanuit Sappemeer even naar Bremen geweest, nou is Bremen niet naast de deur maar een Duitse auto voelt zich op de duitse autobaan best lekker dus dat schiet wel op. Anita was voor een week naar kennissen in Finland en aangezien Bert het liefst met bijde benen op de grond blijft koos die ervoor om alleen thuis te blijven.Maar ja als je op school geen acht op fins had kun je natuurlijk geen uren kletsen maar je ziet natuurlijk ontzettend veel, maar om er nou in een zomerjurk naar toe te gaan is niet aan te raden want in het noorden van Finland vriest het al 21 graden.

Gelukkig maar dat Ryanair wel verwarmde vliegtuigen heeft anders was het niet uit te houden. Anita is Maandagavond om 18.00 uur vertrokken van het vliegveld Tampere in Finland en om kwart voor 8 had ze weer vaste bodem onder de voeten in Bremen waar Bert verlangend naar haar uitkeek.


De andere dag zijn ze samen naar het hunnebeddencentrum en het boomkroonpad geweest en dat vond Bert al hoog genoeg zo door de toppen van de bomen.

 

 


21-10-2014
Zuidlaardermarkt.
De 3e Dinsdag in oktober is als vanouds de Zuidlaardermarkt, was het vorige week nog compleet zomer nu is het toch echt herfst en dat doet mij dan terugdenken aan vroeger toen we nog turf stookten en de huizen nog niet zo geisoleerd waren en nog geen dubbele beglazing hadden. In elk huis stond een fornuiskachel die had je nodig in de eerste plaats om het eten te koken en voor de verwarming natuurlijk.


Maar als dan de herfst begon werd het in die oude tochtige huizen te koud en dan werd er een kachel bijgeplaatst dat noemden ze de achterste kachel en de Zuidlaardermarkt was dan de leidraad van nu mag de achterste kachel weer gezet worden, deze kachel werd dan halverwege de woonkamer op een plaat gezet met een pijp naar boven langs de zolder naar de schoorsteen waar de fornuiskachel onder stond en dan was het 's avonds rond de achterste kachel heerlijk warm.


20-10-2014
Terug van vakantie.


Zaterdagnacht zijn Meta Willie en de kinderen teruggekomen van een heerlijke vakantie in Turkey. 8 dagen hebben ze genoten van zon zee en lekker eten in een voortreffelijk hotel in de Turkse badplaats Bodrum aan de Egeische zee.


Het is eerst natuurlijk moeilijk om je kleine viervoetertje achter te laten maar ach die had bij Pa en Ma in Elim een voortreffelijk logeeradres en met een dag was die dan ook helemaal gewend alhoewel dat het beestje toch weer ontzettend blij was dat haar baasjes terug waren en zoals gewoonlijk kwam Meta vanmorgen in gezelschap van haar hondje Lizzy even een kopje koffie drinken en dat was ook zeer naar de zin van het kleine viervoetertje.


14-10-2014
Vandaag is ze jarig.
Onze schoondochter Willy de vrouw dus van onze zoon Fakie is vandaag jarig nou ja vandaag zijn er natuurlijk meer jarig zoals Paul Witteman maar die is 68 jaar en vandaag is Margriet Eshuis ook jarig die is ook al weer 62 jaar maar Willy is nog een heel stuk jonger die is ongeveer 4......jaar nou ja voor jullie doet dat er ook niet toe ze is in 197... geboren in Hoogezand maar inmiddels al een echte Drent. Nou Willy hartelijk gefeliciteerd maak er met je gezin een mooie dag van en tot vanavond.5-10-2014
De verjaardag


Ja gisteren was het de verjaardag van mijn lieve vrouw, gisteren was het ook 22 jaar geleden dat er een Israelich vrachtvliegtuig op de Bijlmer in Amsterdam storte zoiets vergeet je eingelijk nooit meer als het net op de verjaardag van je vrouw gebeurt. We hadden gisteren de hele dag buren familie en vrienden over de vloer en de kleinkinderen bezetten de computer dus dan moet Opa maar een dag wachten en als tegen middernacht iedereen weer naar huis is dan gaan we moe maar voldaan naar bed.


30-9-2014

60 jaar getrouwd.
Ze worden zeldzaam maar ze zijn er nog en dan bedoel ik die mensen die door dik en dun elkaar trouw blijven mensen die 50 of zelfs langer getrouwd zijn en in dit geval bedoel ik Albert Nijmeijer en Alie Mulderij die gisteren notabene 60 jaar getrouwd waren. Albert en Alie zijn goede kennissen van ons vandaar dat we dus gistermiddag op hun receptie zijn geweest op de Schapenstreek in Ruinen.


Albert was even afwezig maar andere foto komt nog.

27-9-2014
Reunie Familie Snippe
Enkele leden van de Familie Snippe hebben de koppen bij elkaar gestoken en met het idéé naar voren gekomen om een reunie te organiseren van neven en nichten en aanhang van de Familie Snippe want je hoort het zo vaak, als de ouders niet meer leven zie je elkaar bijna nooit meer. Vandaar de oproep van Anneke en Adrie doen jullie mee, en daar hebben toch 55 personen gehoor aan gegeven en dan voor een eerste keer is echt niet slecht. Hier wordt natuurlijk over gepraat met andere broers en zussen dus misschien is een volgende keer de groep wel verdubbeld.


We werden rond 11 uur met koffie en cake ontvangen in Partycentrum Schoonhoven en het eerste uur ben je echt nodig om bij te praten want ja je wilt ze allemaal weer kennen. Om half één stond er een Drentse koffietafel voor ons klaar waar iederéén van heeft genoten, verder hebben we de tijd gevuld met een kwis en een film van oud Hoogeveen en tussendoor natuurlijk de verhaaltjes van vroeger en zo vloog de middag voorbij. Om half vijf was het einde van de reunie en met de belofte van dit moeten we vaker doen ging iederéén tevreden naar huis. 


24-9-2014
Onze jarigen
Wat kan een mens het toch druk hebben, is amper de feestweek achter de rug of we moeten de koffers weer pakken voor een gezellig Kikkertweekend in Zwolle, komen we Zondagavond terug gaan we Maandagavond naar broer Bé die zijn 69e verjaardag viert Dinsdag doen we het wat rustiger aan maar Woensdag is Schoonzuster Rieki jarig maar dezelfde dag is ook schoondochter Anita jarig dus dat is altijd weer kiezen, maar in elk geval vanaf deze kant allemaal hartelijk gefeliciteerd en ter afsluiting deze week hebben we Zaterdag een gezellige bijeenkomst in Restaurant Schoonhoven met de neven en nichten van de Snippe's kant.23-9-2014
Jaarlijkse Kikkertreunie.
Het 3e weekend in September is al sinds jaar en dag het weekend waarin wij als landelijke familievereniging kikkert ergens in het land onze reunie houden, dit jaar had het bestuur gekozen voor de regio Zwolle wij hebben dan ook onze intrek genomen in het prachtige nieuwe van der Valk hotel bij Zwolle. We werden Zaterdagmorgen om half elf met koffie en gebak ontvangen en je moet natuurlijk eerst weer bijkletsen want de meesten hebben elkaar een jaar niet gezien. Na de koffie wordt er een ledenvergadering gehouden want 3 van de vier bestuurleden traden af en waren niet herkiesbaar en het was dan ook de spannende vraag komt er een nieuw bestuur of betekend dit het einde van onze vereniging, maar gelukkig is er na veel wikken en wegen een nieuw 5 koppig bestuur bestuur aangetreden wat hopelijk een frisse wind laat waaien.

Hierboven de oude en de nieuwe voorzitter.


Rond 11 uur zijn we vertrokken naar Zwolle en aangezien het prachtig weer was kon je in de binnenstad lekker genieten van een koel drankje op een terrasje, in de tussentijd werd er bij brasserie Dunnink een heerlijke luns bereid welke iedereen zich goed liet smaken.Tegen vijf uur waren we terug in ons hotel en konden we onze koffers naar de kamer brengen. Het hotel beschikt over 178 luxe kamers en diverse vergaderzalen. Het zijn allemaal zeer ruime kamers met een grote badkamer voorzien van ligbad douche en wc.5-9-2014
Al weer 20 jaar
Ja vandaag is onze oudste kleindochter Sylvana al weer 20 jaar. Het is al weer 20 jaar geleden dat ze in Elim aan de Prieswijk geboren werd en ze woont inmiddels al weer jaren in Sappemeer dus de band met Elim wordt op den duur dus zwakker maar ach ze is bezig met haar autorijbewijs dus hopelijk komt ze volgend jaar in haar eigen auto'tje naar Elim. Sylvana doe dus maar goed je best en met een beetje wijsheid en een beetje geluk red je het wel.
1-9-2014
50 jaar getrouwd


Het is al weer even geleden want het was op 14 Augustus dat Dinie en Henk Prijs 50 jaar getrouwd waren en dat hebben we Zaterdag middag/avond 30 Augustus van 17.00 tot 21.00 uur samen gevierd op camping "Tussen de Wieken" in Hollandscheveld dit is nog een plek waar je op een gemoedelijke manier zoveel eten en drinken kunt als je lust, het was weer een prachtige ouderwetse avond waar je als oude buren weer veel oude kennissen ontmoet.


Dinie en Henk bedankt het was super.


23-8-2014
Een prachtige boottocht.
Ondanks dat het niet echt mooi weer was hebben we gisteren genoten van een prachtige boottocht door de Weerribben en de Wieden.


Samen met Femmie en Walter zijn we gistermorgen met de auto naar Blokzijl gereden waar we ons om 10 uur moesten inschepen voor een dagtocht per luxe partyboot van Rederij Jan Timmerman door de Weerribben en de Wieden.


Vanaf Blokzijl varen we via mooie dorpjes zoals Muggenbeet Scheerwolde en Wetering naar Ossenzijl, onderweg genieten we van een heerlijke plaatselijke lekkernij bij de koffie en natuurlijk van de prachtige natuur om ons heen. In Ossenzijl maken we een stop voor een bezoek aan het buitencentrum van Staatsbosbeheer over het ontstaan van het gebied. Rond de middag maken we gebruik van een heerlijke luns aan boord onderwijl varen we via Oldemarkt naar Steenwijk en dan via een mooie route naar Giethoorn, om ongeveer 4 uur wordt in Giethoorn de benodigheden voor een buffet aan boord gebracht en als we weer afvaren richting de Blauwe Hand wordt het buffet geopend en kunnen we genieten van een heerlijk koud en warm buffet, en de buien die er dan tussentijd vallen mogen de pret niet drukken. Om 6 uur meren we na een prachtige dagtocht weer af in Blokzijl en gaan we weer richting Elim waar we gezamenlijk nog een kopje koffie drinken. 16-8-2014
Een mooie Dochter
En dan is het zover ons 8e kleinkind meld zich aan, voor Willy en Fakie is dit het 4e kind en naar ze zeggen ook het laatste maar ja dat hebben ze negen jaar geleden ook al eens gezegd in elk geval iedereen is er reuze blij mee en het is een flinke gezonde dochter van ruim 7 pond die gistermiddag om kwart voor vier is geboren moeder en kind maken het dan ook prima alhoewel dat de bevalling wel plaatsvond in het ziekenhuis met behulp van een keizersnede.11-8-2014
Een barre fietstocht.
Toen Bryan en Erik vertrokken uit Sappemeer was het prachtig weer ze hadden beloofd op de fiets naar Opa en Oma in Elim te gaan om hier een nacht te slapen en de volgende dag weer terug maar ze wilden eerst nog even via Vries om Kevin het vriendje van Sylvana te feliciteren maar ach even een uurtje praten want de dag is nog lang dus zo tegen elven op de fiets richting Assen, maar als je de weg niet weet en er ook nog een omleiding is schept dat wel problemen en dan kom je in Westerbork en daar is toch zo'n leuke markt dan maar even lekker pauzeren, maar ze beseften pas dat ze er nog lang niet waren toen de lucht donkerder werd dus snel op de fiets richting Nieuw Balinge en toen was het gebeurt met het mooie weer maar om een lang verhaal kort te maken om 5 uur kwamen ze drijfnat in Elim aan dus snel de natte kleren uit even een warme douce en een flink bord tomatensoep doet dan natuurlijk wonderen, 's avonds hebben we onder het genot van een pilsje er een gezellige avond van gemaakt.

Maandagmorgen 10 uur ze roken de koffie dus waren ze snel beneden we hebben eerst samen koffie gedronken daarna zijn de beide jongens nog even naar de supermarkt geweest om nog wat lekkers in te slaan voor straks onderweg maar voordat ze weggingen heb ik voor elk nog een paar wentelteefjes in de pan gedaan want daar waren ze altijd al zo gek op, alles was weer zo goed als droog dus de bagage achter op de fiets en klaar maken voor vertrek en met een duidelijke fietsroute op zak hebben ze tegen half één afscheid genomen en hebben wij ze weer uitgezwaaid nou succes jongens want het zijn een paar kanjers die ook tegen de terugtocht niet opzagen maar ze hadden nu wel de wind gedeeltelijk in de rug en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel.


5-8-2014

Al weer 9 jaar.

Ja vandaag is onze nu nog jongste kleindochter al weer 9 jaar, hoelang ze onze jongste kleindochter nog is laat zich natuurlijk nog raden in elk geval Carmen geniet er nog van en laat je lekker verwennen, ach en je wilde altijd al met poppen spelen nou en wat is er dan mooier dan een echte pop. Zo zie je maar Carmen elk nadeel heb zijn voordeel, maar dat de tijd wel hard gaat zal ik je aan de hand van een paar foto's laten zien. Carmen geniet van deze mooie dag.


4-8-2014
Kleine Willy
Het bint 3 generaties Willem Langenberg, zo as wij zegt olde Willem van Annie Willie van Meta en heur zeune Willy mar dat is bij oons dan kleine Willy alhoewel?? mar in onze ogen blif het toch altiet nog kleine Willy, want wat ist nog leden dat hij vanof de taofel zien mening verkondigde mar dat is in snel tempo veranderd want Willy is al 17 jaor west en hef vandaage zien eerste rijles had en het zal mij niks verbazen dat ai een jaor wieder bint dat as Willie in zien eigen karregie rond tuft. Willy succes en doet goed oen beste.3-8-2014
Celine op vakantiekamp
Celine is een week naar een vakantiekamp geweest in Vierhouten op de Veluwe dit wordt elk jaar georganiseerd voor kinderen van FNV leden en is voor de leeftijdsgroep 12 en 13 jaar, naar schatting waren er ongeveer 400 jongeren die aan dit vakantiekamp meededen.

Het was voor een heleboel jongeren eerst wel afzien want ze waren helemaal van de digitale wereld afgesloten en je moest natuurlijk eten wat de pot schaft, maar als je die vuurproef eenmaal doorstaan hebt gaat er een wereld voor je open want je slaapt in een tent en alle aktiviteiten spelen zich in de natuur af en hierdoor leer je ook weer andere vriendjes en vriendinnetjes kennen.
Zaterdagmiddag hebben we haar weer van de bus gehaald op het station van Hoogeveen en ze zaten natuurlijk boordevol verhalen maar eerst moesten ze 's avonds vroeg naar bed om de slaap weer een beetje in te halen en dan komen de verhalen wel los.


29-7-2014
Samen barbequen
De weerssomstandigheden waren uitermate geschikt om samen een hamburger te braden alhoewel dat het soms wel wat extra heet was boven de barbeque maar dan smaakt een koel pilsje natuurlijk ook extra lekker, en zo hebben we dus gisteren samen met Willy en Fakie en de kinderen samen van een heerlijke barbeque genoten en voor de kinderen is het natuurlijk altijd een feest. Celine was er gister niet bij aanwezig die is namelijk een week naar een vakantiekamp in Vierhouten.


16-7-2014
Vakantie in het Sauerland
Het was Maandagmorgen 7 Juli vroeg uit de veren want onze bus die ons vervoerde naar het Sauerland vertrok om half zeven uit Nieuwleusen, zo rond half zes zijn we van huis gegaan om via Hoogeveen waar we Jennie en Roelof oppikten richting Nieuwleusen te gaan alwaar de bus klaar stond om ons te vervoeren naar onze overstapplaats bij Didam. Om half negen arriveerden we in Didam voor het overstappen in de juiste bus en terwijl onze koffers werden uitgeladen hadden wij even de gelegenheid voor een kop koffie met een broodje want om negen uur vertrok de bus richting Duitsland, met onderweg nog een kleine stop om de benen even te strekken arriveerden we om half één in het dorpje Bleiwasche in de omgeving van Bad Wunnenburg. Aan de rand van het dorp Bleiwasche ligt het prachtige Hotel Schloss Sophia.


Er werd op onze komst gerekent want er stond reeds een heerlijke luns voor ons klaar, na de luns gaan we onze kamers bekijken waar onze koffers reeds voor de deur stonden en na ons wat opgefrist te hebben is er ruim tijd om gezamenlijk met de bus even de prachtige omgeving te bekijken om 5 uur zijn we terug in het hotel waar een heerlijk koel drankje voor ons klaar staat, uiteraard gratis want dat is bij de prijs inbegrepen. Om 6 uur staat er een heerlijk diner voor ons klaar en na het diner is er nog gelegenheid om een wandeling door het dorp te maken weer terug in ons hotel worden we rijkelijk voorzien van hapjes en drankjes, en zo is de eerste dag weer omgevlogen en kruipen moe maar voldaan onder het Duitse dekbed.

Dinsdagmorgen 8 uur ontbijten gebakken eieren met spek en heerlijke broodjes we hebben immers vakantie, om 9 uur vertrekt de bus richting Paderborn-Detmold waar we eerst in Detmold een bezoek brengen aan Het Hermannsdenkmal maar boven aangekomen is Herman door de mist bijna onzichtbaar dus we dalen weer af en vervolgen onze reis richting Paderborn maar onderweg doemen er eenorme rotsen uit het landschap op, dit is het gebied van Die Externsteine dit zijn eenorme rotsen op een gebied van 127 ha hier gebruiken we onze meegenomen luns om daarna met de bus te vertrekken richting Paderborn waar we in het prachtige centrum ruim de gelegenheid hebben om te winkelen of lekker op een terrasje neer te strijken en zo rond 4 uur verzamelen we weer bij de bus en vertrekken we richting hotel waar wederom een heerlijk diner op ons staat te wachten, 's avonds kunnen we onder het genot van een drankje en een hapje genieten van een googelaar en een zanger en bij navraag bleek dat zanger Her Johan een echte Drent was.

De derde dag van onze vakantie beginnen we natuurlijk weer met een heerlijk ontbijt daarna vertrekken we om 9 uur met de bus via een mooie route naar Bad Arolsen en zo rond 10 uur arriveren we in het prachtige centrum van Bad Arolsen hier is volop gelegenheid om wat te shoppen in het leuke centrum. Tegen 12 uur vertrekken we richting Diemelsee waar we eerst de luns gebruiken bij het eethuis Jack Sparrow om daarna een rondvaart te maken op de Diemelsee maar tijdens de luns verslechterde het weer zodanig dat werd besloten om de boottocht uit te stellen en terug te gaan naar Bad Arolsen voor een bezoek aan het prachtige kasteel Schloss Arolsen het geboorthuis van Koningin Emma, de liefhebber kan hier echt uren doorbrengen. Om 5 uur arriveren wij weer in ons hotel waar we voor het diner nog even genieten van een heerlijk drankje en om 6 uur weer aan te schuiven voor een heerlijk diner, ook deze avond is Her Johan weer van de partij. 
Maar nieuwsgierig als ik ben kon ik het niet nalaten om even te informeren waar onze zanger Her Johan dan toch wel weg kwam, hij vertelde mij dat hij in Eext woonde, maar toen ik hem vertelde dat wij uit Elim kwamen antwoorde hij laconiek o.. uit het straatmakersdorp wat mij dus weer verbaasde, maar het bleek namelijk dat hij nogal wat Benjaminsen kende en toen vertelde hij mij dat hij bij stratenmakersbedrijf Stoffer Otten uit Geesbrug gewerkt had.

Het is Donderdagmorgen dus al weer dag 4 van onze vakantie, we hebben heerlijk geslapen en na een stevig ontbijt stappen we om 9 uur weer in de bus, vandaag gaan we richting Winterberg maar eerst brengen we een bezoek aan het hoogste punt van het Sauerland nl de Kahler Asten met een hoogte van 841 m maar het weer zat niet mee want boven aangekomen zat alles potdicht dus maar weer afdalen richting Winterberg en daar aangekomen scheen er een heerlijk zonnetje.Na de nodige tijd in het centrum van Winterberg doorgebracht te hebben werd het weer tijd voor de luns, in hotel Marleen een leuk klein hotelletje ook van de fam Swartjes werden we hartelijk welkom en werden we voorzien van een heerlijke luns, na de luns hebben we nog een bezoek gebracht aan een glasmuseum, en daarna hebben we ons via een gondel aan een kabelbaan naar hoger sfeeren laten brengen, gelukkig een dichte gondel even boven rondkijken een pilsje drinken en hup weer naar beneden want de middag is al weer bijna om en we mogen echt niet te laat zijn voor het diner. Na het diner wordt de avond ingevuld met een spelletje bingo onder het genot van een heerlijk drankje.

En dan voor het naar bed gaan nog even de koffers inpakken nog één nachtje slapen een laatste ontbijt een lunspakketje mee voor onderweg, de koffers worden naar de bus gebracht en na de sleutel ingeleverd te hebben stappen we in de bus.We rijden eerst richting Diemelsee want de uitgestelde rondvaart op de Diemelsee hebben we nog tegoeg het was dan ook prachtig weer voor een boottocht na de boottocht vertrekken we naar Brilon, dit is een prachtig oud stadje met een modern centrum en hier kunnen we dan ook best enkele uren vertoeven, rond twee uur vertrekken we richting Nederland waar we om half zes arriveren hier gebruiken we het afscheidsdiner en zo rond zeven uur vertrekken de bussen naar alle bestemmingen en dan is deze prachtige vakantie ten einde.3-7-2014
Mien verjaordag.
Zo mien verjaordag is weer achter de rogge en zij bint er allemaole weer west de buren de kiender en de kleinkiender, ja meensen de tachteg komp al mooi in zicht nog één jaor en dan is het zo wiet en ik deenke dat ze dan nog een groter feest verwacht want ja ie wordt uuteindelijk ok mar één keer tachteg jaor het kan best wezen dat as wij dan een grote tente in 't plantsoen zet, mar ach ik kan er ja nog een jaor aover naodeenken en dan ziet wij wel weer.


24-6-2014
Vandage is ze jaorig.
Ja vandage is mien oltste zuster 77 jaor, ja dat zul ie heur echt niet geven heur want zij geniet nog volop van het leven, ze gaot samen graag op vakantie mar ok daggies uut zo her en der naor toe daor bint ze altied wel veur in, en fietsen  ja zij macht barre graag fietsen en as ie dan zo'n ende fietst hebt dan mut ie toch ok argens wat eten, nou en lekker eten det ze ok barre graag. Nou Jennie vanuut Elim fielsiteere wij oeu mit oen 77e verjaordag en dat ai nog lange der van macht genieten, as ie vanaomd mar in huus blieft want dan koomt wij een borreltie halen.


23-6-2014
Ze zijn er weer
Ja hoor ze zijn er weer de pareltjes van Otto en ze zijn natuurlijk weer onwijs lekker je begrijpt natuurlijk wel wat ik bedoel hé, ik heb het hier over de nieuwe aardappels van Otto en Tinie uut de Poepershoek (3e Zandwijkje) het was ook al mede door de weersomstandigheden dat het een beetje later was dan andere jaren maar de aardappels waren er niet minder lekker om. Eerst koken en laten afkoelen daarna aan dunne schijfjes snijden en lekker lichtbruin bakken gebakken eitje erbij glaasje wijn en dan is het smullen geblazen.


14-6-2014
Foto's in de Wiekswal
Woensdagmorgen heb ik op verzoek van Femmie en Albert een serie oude foto's vertoond in de Wiekswal.Albert en Femmie zijn als vrijwilligers bezig om een aantal bewoners bezig te houden, dit begint dan met samen koffiedrinken en samen spelletjes te doen en deze morgen hadden ze mij gevraagd of ik een serie oude foto's van Elim wilde vertonen en aangezien ik in het bezit ben van een groot aantal oude foto's van Elim vond ik het best leuk om daar een aantal van te laten zien. Voor een groot aantal oudere mensen waren dit duidelijk herkenbare beelden en iederéén heeft hier dan ook van genoten.

3-6-2014
Familiedag Weidesteyn.
Aangezien mijn vrouw de ziekte van Parkinson heeft en voor deze ziekte nog steeds geen goed medicijn ontwikkeld is bezoeken wij al jaren één middag in de week de afdeling Fysiotherapie van verpleeghuis Weidesteyn want er is eingelijk nog maar één goed middel voor Parkinson en dat is bewegen want wanneer je niet beweegt verstijven je spieren veel sneller vandaar dat we inmiddels bijna zeven jaar met uitzondering van de schoolvakanties elke Dinsdagmiddag een bezoek brengen aan Weidesteyn. De patienten met hun mantelzorgers hebben een speciaal gereserveerde tafel waar koffie en thee geserveerd wordt en meestal worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en zo is het eerste half uurtje een prettig samenzijn om vier uur gaan de patienten naar therapie en de mantelzorgers ruimen de boel weer netjes op en kletsen verder nog wat bij.


Maar één keer per jaar organiseren Myranda en Lisa een familiedag, dan mag een ieder ook nog een familielid meenemen die ook samen met de hele groep koffie/thee drinken en dan ook mee mag doen met alle oefeningen en spelletjes die de patienten ook moeten doen en dat is voor gezonde mensen best nog wel eens moeilijk en ook kan men dan aan de lijve zien en ondervinden welke moeilijkheden parkinsonpatienten ondervinden in het dagelijks funktioneren maar het is ook elk jaar weer een gezellige dag waar iederéén naar uitkijkt.


25-5-2014
Naor 't Huus van de Taol.
Gistern was er lós huus bij 't huus van de taal in Beilen daor zit dus een club meensen die zich inzet um de Drentse taal leemtig te holn en het bliekt dan ok dat er steeds meer waarderung veur heur wark komp, want het was er gistern gloepens drok en het bint niet allenneg olde meensen die nog Drents praot mar ie ziet ok steeds meer jonge meensen die as belangstelling hebt veur het Drents, Jan Germs directeur van 't huus van de taol en Drents schriever presenteerde zien boek (ok in 't paradies bint zoere appels) het was prachteg weer en onder het genot van een draankie en een happie kun ie genieten van de verhaaln van drentse schrievers en dichters en ok waarn er diverse drentse zangers van de partij al mit al een prachtige en zeer geslaagde dag. 21-5-2014
Anita en Bert.
Gisteren de 20e Mei was het 20 jaar geleden dat Bert Kikkert en Anita Bakker in het oude Gemeentehuis van Dwingelo elkaar het jawoord gaven en dit was dus reden voor een klein feestje met lekker eten. We hebben 's middags thuis eerst genoten van een hapje en een drankje en 's avonds vanaf zes uur konden we genieten van een lopend buffet in het Stadsparkpaviljoen Ni Hao in het stadspark in Groningen prachtig gelegen aan een grote vijver waar het met dit weer heerlijk toeven was, we hebben van veel lekkere hapjes genoten want de keuze was overweldigend, rond acht uur hebben we weer afscheid genomen en zijn weer richting Elim gegaan.


11-5-2014

Moederdag

Een druilerige regenachtige Moederdag is weer voorbij en de foto's spreken natuurlijk voor zich.

10-5-2014
Onze trouwdag
Ja het is vandaag al weer 53 jaar geleden dat Arendje en Stoffer in het huwlijksbootje stapten, het was een vrij zonnige dag met wel een beetje wind maar een boot moet de wind in de zeilen hebben anders schiet het niet op. We trouwden al vroeg in de middag omdat we na de trouwplechtigheid nog een bezoek wilden brengen aan het sanatorium in Appelscha waar mijn Broer Jan verpleegd werd en voorlopig nog niet naar huis mocht en na Appelscha gingen we terug naar Café Fieten aan het Zuideropgaande waar de bruiloft gehouden werd. De muziek werd verzorgt door Gré en Stinus Kor uit Hoogeveen die een klein kruidenierswinkeltje aan het Haagje hadden. Kortgeleden hebben we Gré en Stinus nog een keer ontmoet, zij genieten nu van hun oude dag in Woonzorgcentrum Voor Anker in Hoogezand. Ons bootje is nog niet één keer lek geweest en we hopen dan ook alle klippen te omzeilen.

23-4-2014
Mijn Broer
Gistermorgen is op 73 jarige leeftijd thuis in Lelystad mijn broer Karst overleden. Karst is niet echt lang ziek geweest maar de laatste weken greep deze vreselijke ziekte zo snel om zich heen dat genezing onmogelijk was. Regelmatig kwamen mijn vrouw en ik bij Karst en Gé in Lelystad en als Karst en Gé in Drenthe waren dan kwamen ze toch naar Elim om een bakkie koffie te halen. Het waren echte natuurliefhebbers die bijna elke dag wel een wandeling door het prachtige natuurpark met zijn vele soorten dieren maakten. We zullen nog wel regelmatig een bezoek aan Lelystad brengen maar zo als het was wordt het nooit weer, we zullen Karst dan ook erg missen.

 

 

 

17-4-2014
De nieuwe aanwinst
Ja echt het wordt weer een aanwinst voor ons dorp als straks de winkel aan de Dorpsstraat weer open is waar voorheen het bloemenhuis in zat. Willie Langenberg heeft de winkel vanbinnen helemaal opgeknapt met een nieuw plafont nieuw gestucte muren en alles voorzien van een nieuw verfje en ook het tegelwerk in de wc is vernieuwd, de voorpui krijgt nog nieuwe dubbele beglazing, daarmee heeft straks de Dorpsstraat een mooie uitstraling.

13-4-2014
De cascaderun.
Dat onze kleinzoon Stefan uit een sportief nest komt is wel duidelijk en dat heeft hij vanmiddag ook maar weer eens getoond want hij heeft namelijk meegelopen in de Cascaderun, dat is een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd in en rond Hoogeveen over twee afstanden van 5 mijl en 10 mijl er waren zo'n 8000 deelnemers. Stefan had voor de eerste keer gekozen voor de 5 mijl maar op deze foto bijna aan het einde oogt hij nog heel ontspannen dus denken we dat het volgend jaar de 10 mijl wel wordt

2-4-2014
En dan is het voorjaar
Ja het is wel heel erg hard gegaan want ongemerkt is het weer zomer maar het is echt een voorrecht om in zo'n prachtig dorp te wonen, vanuit de woonkamer heb je het zicht op de prachtige bloesem van meerdere prunessen.

En als je dan je voordeur uitstapt voel je en ruik je de heerlijkste geuren van deze prachtige bomen alleen is het altijd weer jammer dat het maar zo kort duurt want over enkele dagen zie je de eerste bloemblaadjes al weer naar beneden dwarrelen, maar wij hebben er van genoten.

En je ziet het de paasbult groeit ook al weer flink, het streven is ook dit jaar weer om de grootste paasbult van Drenthe te maken en ik denk dat het best zal lukken want elke Zatedag is een grote groep vrijwilligers vanaf de vroege ochtend tot de late avond in touw om dit te verwezelijken. En Albert maakt nog even snel een foto van zijn hoop brandhoud want anders weet hij straks na pasen niet meer hoeveel er lag want ja er hoeft maar een klein vonkje over te springen want hout is en blijft brandbaar.

23-3-2014
Al weer 19 jaar.
Ja vandaag de 23e Maart is onze kleindochter Amber al weer 19 jaar, wij kunnen haar geboortedag ons als de dag van gisteren herinneren maar dan zie je hoe snel de jaren gaan, gisteravond heeft Amber met een stel vriendinnen en vrienden een feestje gevierd en vandaag komen de ouders van haar vriend Thomas, de Opa's en de Oma's enz.. Amber heeft inmiddels haar rijbewijs gehaald Pa wist nog wel een leuk auto'tje te staan , dus effe een bakkie halen bij schoonma in Balkbrug behoort ook tot de mogelijkheden maar ja door de drukte met school en werk schiet dat er nog wel eens bij in, ze is dan ook een zeer geziene verschijning achter de kassa bij de Plus in Elim maar Amber heeft ook een warm hart voor de zorg waar ze zeer gezien is.

 

21-3-2014
Drents Erfgoed.
In PCBS De Palm had men gisteravond een tentoonstelling in het kader van 60 jaar erfgoed in diverse lokalen waren tetoonstellingen ingericht met dingen van vroeger. Eén lokaal was speciaal ingericht voor een groep kinderen die tussendoor leuke muziek ten gehore brachten onder leiding van Mr Greidanus.

En voor de wat oudere bezoekers had Stoffer een leuke precentatie van oude foto's, en in het kader van Meertmaond-Drentemaond was de toelichting bij de foto's natuurlijk in het Drents want dat is ons grote erfgoed.

16-3-2014
Feest bij De Raket
Vandaag is het twaalf en een half jaar geleden dat Meta Langenberg bij wegrestaurant De Raket bij De Wijk in dienst kwam en dat wilden de eigenaren Ferdinant en Simone niet onopgemerkt voorbij laten gaan dus hadden ze een feestje met een drankje en een hapje georganiseerd en daarbij werd Meta nog een kado aangeboden met een waarde van €.200- en natuurlijk de nodige bloemen, ook van collega's werden diverse kado's aangeboden.Ondanks dat Meta eerst nog wel een beetje zenuwachtig was had ze dat al snel overwonnen en voelde zich weer helemaal thuis tussen al haar collega's, al met al een hele geslaagde middag.

 

11-3-2014
Drents veurlezen.
De Meertmaond is de streektaalmaond dat wil dus zeggen dat er de hiele maond Meert extra andacht an de Drentse taal besteed wordt, zo is er ok het projekt veurlezen in de streektaal op de basisschoeln en op Elim doet de bijde schoeln daor ok an mit zo is er gistern veurlezen op De Palm en vandaage is er veurlezen op de openbare schoele Vogelvlucht deur Annie Hummel en Stoffer Kikkert. Het was weer een hiele gezellige morring mit leuke en spannende verhaalties waor de kiender andachtig naor luusterd hebt

8-3-2014
Natuurschoon.
Al fietsende van Elim richting Dalerpeel passeer je aan het begin van de Steigerwijk een prachtig natuurgebied wat enkele jaren geleden is aangelegd door het waterschap Veld en Vecht aanvankelijk als waterberging maar het heeft zich ontwikkeld tot een prachtig natuurgebied en is het dan ook een lust voor het oog om daar eens even bij stil te staan.

27-2-2014
Drentse aovend in 't Vonder.
In samenwarking mit 't Huus van de taal uut Beilen hebt wij gisteraomd een  Drentse aovend organiseerd en um het veur de Elimmieten extra antrekkelijk te maken hebbe wij ongeveer 120 olde foto's laoten zien. Henny van der Haar de Taolschulte uut 't hoogevene had de leiding ok hadde wij Albert mit Drentse gedichten en Roelof mit een Drents verhaal mar de veurkeur was wel dudelijk veur de olde foto's want hier geniet de meensen echt van. Samen mit mien kleinzeune Stefan die veur oons een prachtige powerpoint presentatie maakt hadde hebbe wij ok samen de presentatie verzorgd en nao ofloop waarn de meensen dan ook enthousiast aover de mooie plaatties die wij heur laoten zien hebt en dit zulle wij dan ok zeker in het najaor nog wel een keer herhaaln

5-2-2014
Al weer 46 jaar.
Het was op 5 Februari 1968 dat Bert Kikkert werd geboren het was ook het jaar dat Ad en Keessie razend populair waren in de schaatswereld. In Grenoble in Februari 1968 won Kees Verkerk goud en Ard Schenk won zilver, het was een tijd dat iedereen aan de buis zat alhoewel het beeld minder scherp was als tegenwoordig maar dat zag je toch niet want het schaatsen gebeurde bijna altijd op een buitenbaan en een beetje sneeuwen hoorde er dan gewoon bij.

 

Even terug in de geschiedenis van 1968. op 13 Januari is het zeer koud in Dedemsvaart zakt het kwik zelfs tot onder de -24 graden en de 15e Januari gaat het fel dooien met temperaturen van +10 graden een verschil van 34 graden het blijft kwakkelen maar dan komt er in de 2e helft van Maart een thermische opleving, op 25 Maart is het bijna een zomerse dag met een temperatuur van van 23.9 graden zo zie je maar hoe wisselvallig het weer kan zijn.

 

24-1-2014
Vandaag is ze 13 jaar.
Ja onze kleindochter Celine is vandaag al weer 13 jaar ze is de oudste dochter van Fakie en Willy en woont met plezier aan de Vaarboom. Celine is nog geboren in een salonwagen op het industrieterrein waar toen een nieuwe woning gebouwd werd maar deze is inmiddels verruild voor een woning aan de Vaarboom in Elim. Celine vanaf deze kant hartelijk gefeliciteerd door Opa en Oma en we komen vanavond wel een borreltje halen.

 

24-1-2014
Druk  Druk  Druk..
Gistermorgen was het weer mijn jaarlijkse controle bij de tandarts in Hollandscheveld waar ik al meer dan 30 jaar kom, meestal een beetje tandsteen verwijderen want een vooroorlogs gebit kan wel tegen een stootje op weg naar huis dacht ik er aan dat het uurwerk uit de kerk met een grote kraan naar beneden gehaald zou worden maar toen ik bij de kerk kwam was het karwei bijna klaar, dan maar snel naar huis voor een bakkie koffie.

Het was slecht weer en al vroeg donker maar schijnbaar ideaal snoekweer want zo rond 5 uur stak Rieks zijn kop om de deur en zij ik heb nog een mooie snoek voor jou want die lust je toch zo graag en weg was hij weer. Ik heb de snoek in een bak water in de schuur gezet en vanmorgen heb ik hem vakkundig schoongemaakt en vanavond is er weer snoek in de pan, en ik denk dat ik Rieks zijn glaasje nog maar een keer bijvul want een jonkie gaat er wel in.

 

12-1-2014
Nieuwjaarsbijeenkomst
Gistermorgen was het weer onze jaarlijkse provinciale nieuwjaarbijeenkomst van de Parkinson vereniging in Zalencentrum van Veen in Witten bij Assen dit werd georganiseerd door de contactpersonen van Drenthe en de kop van Overijssel en in dit geval was dat de contactpersoon H P Houter uit Steenwijkerwold die zijn zaakjes goed op orde had en dus samen met de medewerkers  van van Veen alles in goede banen wist te leiden.

 

Om 10 uur werden de Parkinson patienten en hun mantelzorgers onder het genot van een kopje  hartelijk welkom geheten door Henk Houter hierna volgde er een lezing met dia's van het Drents Landschap en konden we zien hoe?? vroeger de hunnebedden werden gebouwd en wat er zoal is gevonden in de hunnebedden wat toch voor een Drent ook nog wel heel interesant is.

Na de pauze was het tijd om in beweging te komen wat natuurlijk voor een parkinsonpatient heel belangrijk is en zo werden er groepjes gevormd want in de zaal stonden een 10tal oud hollandse spelletjes opgesteld waar iedereen enorm van heeft genoten, maar vanwege tijdnood moest om kwart over twaalf  de spelletjes worden afgebroken en werd er gezamelijk een taost uitgebracht op het nieuwe jaar en werd iedereen getrakteerd op boerenjongens.

Toen was het moment aangebroken dat we konden verhuizen naar de eetzaal alwaar de kok stapels pannenkoeken klaar had staan voor een groot aantal hongerige magen en die hebben we ons heerlijk laten smaken, je had de keus uit pannenkoeken met en zonder spek en als het bord leeg was werden er weer nieuwe aangevoerd en nadat iedereen zijn buik gevuld had nam Henk Houter het woord en werd iedereen bedankt voor zijn komst en met een tot volgend jaar kon men zo rond half twee huiswaarts keren.

 

 

 

 

 

 

11-1-2014
Al weer 15 jaar.
Ja het is vandaag al weer 15 jaar geleden dat Stefan aan De Doft werd geboren, en wat is er in de tussentijd al weer veel gebeurd. Stefan is gek van voetbal hij laat dan ook geen moment onbenut om een balletje te trappen en nu te meer aangezien ze naast de sportvelden wonen, maar ook als hij bij Opa en Oma komt is het al wat de klok slaat voetbal en als je dan ook nog als keeper gewaardeerd wordt dan gaat hij toch nog een stukje groeien, maar dat groeien hoeft al niet meer want wat lengte betreft is hij denk ik de langste van de familie al. Stefan ik wil je nog één wetenswaardigheid meegeven.
Ooit werden er kikkers als huisdieren gehouden omdat ze luider gingen kwaken als de luchtdruk daalde en er dus slecht weer op komst was, op deze manier deden ze dienst als primitieve levende barometer.

 

11-1-2014
Even bijpraten
Gistermiddag had de Familie Doldersum een gezellige middag in huize Kikkert aan de Prieswijk. Als de ouders niet meer leven moet toch afspraken maken om zo nu en dan eens bij elkaar te komen, jammer genoeg konden Riekie en Wout niet aanwezig zijn want die brengen de winter door in Zuid Spanje maar dan doen we het in de zomer nog wel een keer over en dan kunnen ze ons de verhalen wel vertellen. Het was weer een gezellige middag met een drankje en een hapje en zo rond 8 uur is ieder weer huiswaarts gegaan.

7-1-2014
Oude kunde.
Vroeger waren het buurmeisjes in de jaren 1950/59 ze woonden onder één dak aan het Zuideropgaande 58 en 60 op 58 woonde Geu Everts en zijn dochter was Alie en op nr 60 woonde Fake Doldersum en zijn dochter was Arendje. Alie is getrouwd en in Noord-Holland in het plaatsje Opperdoes gaan wonen en waar ze nog met veel plezier woont en Arendje is in de buurt gebleven en in het prachtige dorpje Elim gaan wonen en zo waren ze meer dan 50 jaar elkaar uit het oog verloren totdat gistermiddag de ontmoeting in Elim weer plaatsvond, de link werd gelegd in Italie aan het Gardameer waar Bert Ellerie mensen ontmoete die echt Drents konden praten en Bert kennende die moet dan het naadje van de kous weten dus toen Bert vroeg kennen jullie Arendje Doldersum dan wel? nou dat was dus gelijk raak dus Bert gelijk even een foto gemaakt en met het tel-nr naar Arendje gestuurd die er natuurlijk ook niet over uitgepraat raakte, en zo hebben ze gistermiddag weer helemaal bijgekletst alhoewel dit krijgt zeker nog een vervolg.

 

1-1-2014
Een nieuw jaar
Ja 2014 is al weer bijna een dag oud, zo hier en daar hoor je nog een knal van vuurwerk maar verder is hier in het dorp alles rustig verlopen. Ik wil dan ook beginnen alle familie vrienden en bekenden een heel goed 2014 te wensen ook namens mijn vrouw natuurlijk. Na de nodige oliebollen en diverse drankjes hebben we het niet zo laat gemaakt maar ja daar hebben we de leeftijd ook niet meer voor en zo zijn we dus om één uur in ons bed gedoken. Je kunt natuurlijk de 1e Januari ook niet te laat opstaan want traditiegetrouw wordt er een grote pan pittige tomatensoep gekookt want dat ontnuchtert en ontgift iedereen van de overbodige alcohol en indien mogelijk komen ze dan ook allemaal een bordje meeeten.

21-12-2013
29 jaar geleden.
Ja de tijd gaat toch wel heel snel voorbij zo zit je lekker op een terras met een koel pilsje tijdens de langste dag en vandaag is het al weer de kortste dag van het jaar want over 10 dagen is 2013 weer ten einde. Maar de 21e December is voor Meta en Willie wel een bijzondere dag want vandaag zijn ze 29 jaar getrouwd, en nou kun je wel denken! wie trouwt er nou op 21 December maar je hebt wel mooi de langste nacht en dat is toch ook wel wat waard als je jong bent. Maar wees eerlijk ze zijn geen spat veranderd. En toch is deze foto echt 29 jaar geleden gemaakt.

19-12-2013
Een dagje Lelystad
Gisteren zijn Arendje en ik een dag naar Lelystad geweest, we zijn om half tien uit Elim vertrokken met een taxy en om 11 uur waren we in Lelystad waar Karst en Gé de koffie klaar hadden. Karst is zelf niet meer zo mobiel om naar Elim te komen omdat er bij Karst een levensbedreigende ziekte is geconstateerd die elk moment fataal kan toeslaan en aangezien we in het verleden over en weer toch wel regelmatig bij elkaar kwamen zullen we in de toekomst zo lang als mogelijk is een keer vaker naar Lelystad gaan.

Ik had voor Karst als kado een kalender laten maken met oude foto's en een aantal nieuwe foto's wat dus bij Karst en Gé bijzonder in de smaak viel, na samen lekker gegeten te hebben stond om 5 uur de taxy voor om ons naar Elim te brengen.

14-12-2013
Al weer 49 jaar.
Het was 14 December 1964 ik had die Zondagnacht gewerkt aan het spoor we waren bezig met een spoorvernieuwing tussen Amersfoort en Zwolle en toen ik 's morgens thuis kwam was er nog niks aan de hand en het was Maandag dus wasdag dat ging allemaal nog goed tot een uur of vier toen Fakie zich aankondigde en dat ging niet zonder slag of stoot want om 8 uur stond er een ambulanse voor de deur en ging het richting ziekenhuis waar Dokter van Veen ons al opwachte en vakkundig met een Keizersnee de jonge spruit bevrijde.

 

 

Ook op 14 December maar dan in 1975 werd er een treinkaping beeindigd die was begonnen op 2 December bij Wijster door Zuid molukkers, de eerste dag van de kaping werd de machinist doodgeschoten en buiten de trein op de rails gegooid en dag later werden er nog 2 mensen doodgeschoten dat is inmiddels ook al weer 38 jaar geleden ook toen werkten we aan de spoorlijn bij Hoogeveen en moesten we ons allemaal van het spoor verwijderen.

 

 

2-12-2013
51 jaar geleden.
Ja ie zult het misschien niet zegg,n mar één van disse twee Drents praotende jonge dames is vandaage 51 jaor en die aander die as er bij stiet is heur lieve nichie van het Beukerdiekie die is dus nog een paar jaor jonger, nou dit bint echt twee kwebbelkousen ie snapt niet waor as ze het vandaon haalt mar zij hebt mekaar altiet wat nijs te vertell.n. Nou Meta oen Va en oen Moe wilt oeu dan ok hartelijk fielsieteern mit oen 51e verjaordag en tut daalijk.

 

28-11-2013
Terug van vakantie.
Samen met Jennie en Roelof zijn we vorig weekend 4 dagen naar Thuringen geweest dit is een berggebied in het voormalig Oost-Duitsland. We logeerden in het prachtige Berghotel Friedrichroda met 12 verdiepingen maar er waren meerdere liften aanwezig maar om binnen te komen moest men eerst nog meerdere trappen beklimmen wat voor de oudere mensen toch nog wel problemen gaf, het eten en drinken was er goed maar de afstanden naar het buffet was voor diegenen onder ons die niet te best ter been waren soms wel eens moeilijk, soms had je echt moeite om in een zaal waar 500 mensen zaten te eten je plek terug te vinden, volgend keer zullen we dan ook zeker kiezen voor een kleiner Familiehotel waar je elkaar ook beter leert kennen.

Maar de omgeving is prachtig mooi en we hebben in de omgeving dan ook diverse plaatsen bezocht zoals Schmalkalden met het Slot Wilhelmsburg en zijn chocoladefabriek waar nog echte Nouga gemaakt wordt en dan Holzhausen met zijn enige echte Thuringer Bratworstmuseum waar je natuurlijk kunt smullen van een broodje braadworst. Ook de stad Erfurt met zijn prachtige Dom is een bezienswaardigheid maar wat hier ook opvalt is de verlichting hier schreeuwt men direct moord en brand als er een paar lampen gedooft worden maar in dat gedeelte van Duitsland is er buiten de bebouwde kom van het ene Dorp naar het andere geen enkele lantaarnpaal pik en pikdonker ook niet bij een kruising of een scherpe bocht en in het dorp zelf is ook weinig verlichting.Maar je bent altijd weer blij als je weer in je eigen vertrouwde en verlichte omgeving bent.

 

20-11-2013
Gelukkig ik heb hem
Ja dat gevoel heb je als je 16 jaar bent en je haald voor de eerste keer je rijbewijs, in mijn tijd kon je nog brommer rijden zonder rijbewijs toen was je pas bij 18 jaar een rijbewijs nodig als je motor of auto wilde rijden en voor een motor was er ook nog de gelegenheid voor een 30 dagen kaart die kon je bij de Gemeente aanvragen en je kon hem ook nog één keer verlengen met 30 dagen maar voor die tweede keer was je wel verplicht om je rijbewijs aan te vragen maar je kon wel onbelemmert in de hele Gemeente rijden.

Maar in de jaren ,50 stelde een brommer ook nog niet veel voor het was uiteindelijk maar een fiets met een hulpmotor, het geheel bestond uit een fiets met een klein motortje voor aan de stang het benzinetankje hing je met een beugeltje aan het stuur en dan pufte je weg, dan ziet de tegenwoordige scooter er heel anders uit daarvoor koop je ook een leuk 2e hands autotje. Willy wij wensen jou nog veel veilige km's zonder een schrammetje.


9-11-2013
Samen eten
Gisteravond was weer de jaarlijkse gezellige avond die wij als bestuur van Dorpscentrum 't Vonder elk jaar organiseren voor onze vrijwilligers die samen met ons er voor zorgen dat het Dorpscentrum blijft bestaan en elke avond weer belangeloos klaarstaan om de gasten het naar de zin te maken.

Dit jaar hebben we weer gekozen voor een chinees buffet wat dus letterlijk en figuurlijk in de smaak viel, maar er was zoveel dat er toch nog een flinke portie overbleef maar geen nood naast ons was de jeugdsoos ook flink bezet dus konden die ook gratis een hapje mee eten wat ze dus niet afsloegen, al met al een hele gezellige avond en rond 10 uur ging iedereen verzadigt naar huis.

9-11-2013
Naar 't Drents Archief.
Een paar keer per jaar komen alle Taalschultes en Keurnoten uit Drente bij elkaar dit zijn dus mensen die de Drentse taal een warm hart toedragen, meestal is dat in zaal Muller in Beilen maar dit keer is gekozen voor het Drents Archief in Assen. Jan Germs van het Huus van de Taal deed het openingswoord en toen waren we overgelevert aan de mensen van Het Drents Archief.  Er was door de mensen van het archief een prachtig programma in elkaar gezet met een rondleiding door het archief en een aantal korte filmpjes van vroeger er is veel te zien en een bezoek is dan ook een aanrader.

1-11-2013
Een dikke snoek.
Begin deze week dacht ik in het kader van de bezuiniging om zelf maar eens een visje te gaan vangen maar ja het visgerij is ook erg duur dus ik dacht als ik nou eens in de lossing ga staan en er komt een snoek voorbij zwemmen dan grijp ik hem dat doet immers een reiger toch ook maar het geluk kwam uit een andere hoek. Woensdagmiddag gingen we koffiedrinken (en nog iets sterkers) bij een neef van mij in Nieuwlande en die vroeg zo tussen neus en lippen door! lust je wel vis? natuurlijk lust ik wel vis vroeger toen we op de Jeulenwijk woonden vingen we bijna alle dagen vis en die werd ook gebraden.

Kom maar eens mee zij hij dan heb ik nog wat voor je en ja hoor in de garage in een bak water lag een dikke vette snoek van ruim 80 cm en hij bood mij die snoek aan, ik was een beetje sprakeloos maar zei meteen daarop, daar red ik mij wel met.Dus de snoek mee naar huis en Donderdagmorgen al op tijd de messen geslepen, maar ondanks dat ik jaren geen vis meer schoongemaakt had ging mij dat nog best af ik heb hem vakkundig van de graad afgesneden een groot gedeelte aan porties in de diepvries gedaan en 's avonds een flinke portie gebraden en die smaakte ouderwets lekker zonder noemenswaardig graad.

 

29-10-2013
Dag Griet:
Zo heb je Griet en zo ben je haar kwiet, dat overkwam ons dus toen onze interieurverzorgster vorige week met de onverwachte boodschap kwam: volgende week is de laatste dag dat ik ik bij jullie kom poetsen. Ze had namelijk te horen gekregen omdat ze binnenkort 65 jaar wordt en nog een aantal vrije dagen tegoed had ze moest stoppen bij de thuiszorg en zo was vandaag haar laatste werkdag bij ons wat ons dus ten zeerste spijt want je weet wat je hebt maar je weet niet wat je weerkrijgt.

 29-10-2013
Een fikse storm.
Dat het gisteren toch wel een fikse storm was werd mij vandaag echt duidelijk ik fietste van de Elimmerweg de Fransenweg op richting Schuinesloot toen trok een rij bomen rechts van de weg mijn aandacht dus vanaf de Schuinesloot ben ik er eens naar toe gewandeld en ik kon mijn ogen niet geloven want op een afstand van honderd meter waren acht van die grote jongens omgewaaid.Voor meer foto's kijken op hobby's onder het knopje wie zijn wij.

28-10-2013
d Ólde kastanje is niet meer.
Het was me het weertje wel vandaag een zware storm raasde over het hele land en als je zo her en der in het rond kijkt dan zijn er weer heel wat bomen gesneuveld dat komt natuurlijk ook deels omdat ze nog in het blad zitten dan heeft de wind er natuurlijk veel meer vat op. Zo heeft Drenthe zijn portie ook wel meegekregen en ook in Elim heeft de storm danig huisgehouden zoals bv aan de Marten Kuilerweg bij Henk Wemmenhove daar moest de oude kastanje van misschien wel honderd jaar oud het lootje leggen, toch jammer.

26-10-2013
Bryan is 16 jaar.
Ja vandaag is het al weer 16 jaar geleden dat Bryan werd geboren wat toch een prachtige leeftijd 16 jaar en je mag ook nog eens van alles zoals brommer rijden en een pilje drinken (nog maar niet doen Bryan) nee Bryan voetbalt liever of met een hengeltje aan het Winschoterdiep en natuurlijk een klein beetje naar de meisjes kijken, maar zo'n vreemd meisje zomaar een kusje geven is ook nog wel even wennen want het is geen familie. En waar moet je bij een meisje op letten bv Linda die heeft zo'n leuke lach en Iris knipoogt wel eens naar me en dan is er natuurlijk nog Melanie met haar mooie haar en wat denk je van Cynthia ja het is verschrikkelijk moeilijk maar de tijd zal het leren, maar Bryan maak er een mooie dag van en geniet van je jeugd en hierbij de felicitaties van Opa en Oma uit Elim.

                                                       

 

14-10-2013
Nog meer jarigen.
Ja het is echt een drukke maand wat betreft verjaardagen, was Donderdag zwager Roelof jarig, ja je zou het hem niet geven maar Roelof is echt 76 jaar geworden en daar hebben we Zaterdagavond een feestje van gevierd. Maar vandaag hebben we weer een jarige namelijk schoondochter Willy maar ja zij is nog een jonge blom met haar 44 jaar dus van deze kant allemaal van harte gefeliciteerd met de verjaardag.

4-10-2013
Er is er één jarig.
Het was Zondagavond 1992 zo rond half zeven wij vierden de 56e verjaardag van mijn vrouw Arendje toen het schokkende bericht op TV kwam dat er boven Amsterdam een ernstig vliegtuigongeluk plaats vond er bleek een El Al-Boeing neergestort te zijn op de Bijlmer met naar als later bleek 43 doden. Dat is vandaag dus al weer 21 jaar geleden dat wil dus ook zeggen dat mijn vrouw 21 jaar ouder is geworden dus vieren we vandaag dat ze 77 jaar is geworden en hiermee willen wij haar dan ook graag feliciteren.

 

1-10-2013
De ketel an de konte
Als je het werk vlakbij hebt dan pak je nogal gauw de fiets en als het dan op Maandagmorgen mooi weer is dan ga je fluitend naar je werk, maar later op de dag krijg je geestelijk zo'n opdonder dat je bijna huilend terug gaat. Dit overkwam gistermiddag zoon Bert op zijn werk in Hoogezand, het kwam over als een donderslag bij heldere hemel, als je in een goed en winstgevend bedrijf werkt en de baas komt je doodleuk vertellen dat op 1 Juni 2014 het bedrijf de poort sluit en alle aktiviteiten verplaatst naar het zusterbedrijf in Italie en alle 110 werknemers van Parker in Hoogezand komen op straat te staan. Zo zie je maar weer dat de Amerikanen toch nooit te vertrouwen zijn.

25-9-2013
Zomaar.
Na even een bezoekje gebracht te hebben aan mijn kapper in Noordscheschut nam ik de weg terug langs de Hoogeveense vaart over Nieuweroord bij de brug richting Elim kon ik het niet nalaten om even te stoppen en vanaf de brug een paar foto's te nemen en deze samen te smelten tot één foto.

 

24-9-2013
Druk  druk  druk.
Ja het is weer druk bij de kikkertfamilie met de verjaardagen, momenteel hebben we elke week één of twee verjaardagen en zoals vandaag zijn er zelfs twee jarigen, zo is vandaag Rieki onze schoonzus jarig en als ik goed ben ingelicht dan is ze vandaag 71 jaar dus Rieki nog van harte gefeliciteerd.

En dan is vandaag ook onze schoondochter uit Sappemeer jarig je weet wel Anita die met Bert getrouwd is, dus Anita ook nog hartelijk gefeliciteerd met je ..... verjaardag, maar hoe oud Anita is mag ik niet vertellen alhoewel ik jullie wel een kleine tip kan geven je schrijft het met twee vieren maar ik zeg niet in welke volgorde ze moeten staan dan blijft er altijd wat te raden over.

22-92013
Bé is vandaage jaoreg
Ja vandaage is hij jaoreg en hij is vandaage 68 jaor en al weer jaarn etrouwd mit Jennie zij geniet mit zien bijde van 't leemt en ie kunt ze veule an de weg zien op de fietse, want ik heure nog wel ies zeggen! ik bin vandaage oen Bé mit Jennie ok nog tegenkoom n. En zij bint ok een boel mit de kleinkiender bij 't pad want daor hebt ze ok ja wel tied veur. Nou Bé van oons ok nog filciteerd en maakt er een mooie dag van en wij koomt nog wel eem langes.

16-9-2013
Diner op grote hoogte.
Omdat wij vieren dus door omstandigheden de Kikkert Reunie moesten missen hebben we maar besloten om op deze Zondag ons zelf maar eens te trakteren op een diner en aangezien we altijd al met het plan rondliepen om toch eens een keer naar de koperen hoogte te gaan vonden we deze Zondag een goede gelegenheid. Direct bij binnenkomst waar je vriendelijk wordt ontvangen kijk je letterlijk je ogen uit, wat een bijzondere mooie aankleding, en dan komt het want het draaiende restaurant is op de 14e verdieping maar de glazen lift die langs de buitenkant van de toren naar boven gaat brengt je in een mum van tijd naar boven en hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht wordt en dat verandert ook regelmatig want het restaurant draait in 3 uur en 7 minuten helemaal rond zijn as, we hebben heerlijk gegeten ik heb prachtige foto's gemaakt dus dat maakt weer veel goed.

16-9-2013
Een Traditie.
Traditiegetrouw is het derde weekend in September onze jaarlijkse Kikkert reunie maar in het tweede weekend van September wordt al tientallen jaren de feestweek Elim gehouden en daar horen wij als rasechte Elimmers bij en daar wijken we dan ook niet van af. Wij vinden het dan ook heel jammer en onbegrijpelijk waarom het bestuur van de Kikkert vereniging dit jaar de reunie een week naar voren heeft geschoven zonder dit aan de leden kenbaar te maken, was dit nou met een bedoeling of is dit per ongeluk gebeurt dat vragen wij ons dus af. We hopen dat de reunie in 2014 weer in het derde weekend van September is dan kunnen wij ook weer komen.

 

5-9-2013
Al weer 19 jaar.
Vandaag is ze al weer 19 jaar onze oudste kleindochter Sylvana en ze heeft het nog best naar haar zin in Sappemeer alhoewel dat ze ook wel regelmatig gezien wordt bij haar vriendje in Vries. Maar Sylvana hartelijk gefeliciteerd van Oma en Opa uit elim en geniet van deze mooie dag en natuurlijk ook de felicitaties voor je vriendje Kevin.

1-9-2013
Familie samen bij..
Het gebeurt nogal veel als de ouders niet meer leven dat dan de Broers en Zussen elkaar steeds minder zien en sommigen spreken elkaar helemaal niet meer en zo gaan we met de familie Doldersum enkele keren per jaar een familiefeestje houden. Jongstleden Vrijdagmiddag hadden we dit bij Fakelien in Dedemsvaart en Fakelien had het weer goed verzorgd met heerlijke salade en lekkere hapjes en de borrel was heerlijk koel, en in Januari gaan we weer ergens anders naar toe.

 

27-8-2013
Rondje Elim.
Ach en als dan onze poetsvrouw weer als een wervelwind door ons huisje dwarreld is het voor mij weer een teken om ze niet voor de voeten te lopen. Eerst had ik nog een klusje in 't Vonder en toen bleef er nog wat tijd over om een wat ruimer rondje om Elim te fietsen, maar dan zie je toch maar weer dat de kerktoren een beeldbepalend gebouw van het dorp is want van verschillende kanten zie je de monumentale kerktoren duidelijk staan, wat me trouwens ook opvalt is dat je al duidelijke sporen van de naderende herft ziet want op verschillende akkers is het koren al weer gemaaid.

18-8-2013
Het Oude Fietspad.
Het is de meeste dagen prachtig fietsweer en daar maak ik dan ook gretig gebruik maar natuurlijk niet zonder mijn onafscheidelijke fotocamera, ik heb kortgeleden een nieuwe gekocht dus de foto's worden nog mooier zoals bv deze plaatjes aan het Ockenspad met zijn prachtige natuur daar is het dan ook heerlijk toeven op één van de vele bankjes die er staan.

En al fietsende kom ik op een stukje oud en verwaarloost fietspad dat nog een overblijfsel is uit de tijd van dat ik nog een schooljongen was en nog aan de Jeulenwijk woonde zeg maar begin jaren '50. Wij gingen als schooljongens naar mijn Oom Karst achter op de Kerkhofdijk dat is nu de Jan Kreeftweg. We fietsten langs het Dwarsgat via het fietspad naar het Rechtuit over een brugje en dan lag er nog een klein stukje fietspad van het Rechtuit naar de Kerhofdijk en dat stukje fietspad dat ligt er nog steeds het is niet meer het mooiste fietspad maar wel met een rijk verleden.

 

12-8-2013
Een cruise door Noord -Nederland
Het is al weer enkele dagen geleden dat we zijn teruggekeerd van een prachtige cruise door Noord-Nederland met m.p.s Azolla.
We vertrekken vanuit Hoogeveen met de bus naar Arnhem vanwaar de Azolla om half tien vertrekt richting Lemmer, we varen via de IJssel naar het noorden en passeren oude hanzesteden zoals Zutphen Deventer en Kampen hier varen we het Zwarte Water op en passeren de ketelbrug we varen het IJsselmeer op en zien in de verte Urk liggen we bereiken aan het eind van de middag Lemmer waar tijdens een welkomstdrankje de bemanning aan ons wordt voorgesteld en daarna kunnen we aanschuiven voor een goed verzorgd diner.

 

 

 De volgende morgen vertrekt de boot om zeven uur uit Lemmer en als we om half negen van een uitgebreid ontbijt genieten hebben we het IJsselmeer al weer verlaten en zijn we de Prinses Margrietsluizen al gepasseerd en varen we via de Grote Brekken en door het Koevordenmeer naar Grouw we vervolgen onze tocht via het Prinses Margrietkanaal daarna slaan we linksaf het Van Harinksmakanaal op richting Leeuwarden waar we tegen de middag arriveren en waar 's middags een bezoek aan de binnenstad van Leeuwarden op het programma staat, als we moe maar voldaan weer aan boord aankomen staat er weer reeds een heerlijk diner op ons te wachten want dat is toch wel het hoogtepunt van de dag, terwijl wij van al het lekkers genieten heeft de bemanning de trossen al weer losgegooid en zetten we koers naar Franeker waar we de nacht zullen doorbrengen, 's avonds aan boord krijgen we bezoek van Roel en José die maar op een afstandje van een kwartiertje rijden van Franeker wonen en erg benieuwd waren hoe zo'n cruiseschip er vanbinnen uitzag ze waren dan ook erg onder de indruk van de luxe aan boord.

 

Het is Woensdagmorgen 24 Juli we vertrekken al weer vroeg uit Franeker  richting Harlingen waar we via de sluizen het zoete water verlaten en de Waddenzee opvaren want vandaag staat een bezoek aan Texel op het programma., de oversteek duurt enkele uren want we volgen eerst de lijn van de Afsluitdijk en buigen dan af richting de haven van Oudeschild op Texel. Na eerst nog wat rondgekeken te hebben in de altijd gezellig drukke haven van Oudeschild staat er een bus voor ons klaar voor een tocht over het eiland met een gids die ons alles over Texel kon vertellen, we vertoeven ook nog enkele uren in het gezellige dorpje De Koog met zijn vele winkeltjes en altijd drukke terrasjes, tegen de avond brengt de bus ons weer aan boord en de Azolla vaart het zeegat weer uit richting Den Helder.

 

Het is al reeds Donderdagmorgen de zon schijnt uitbundig en er heerst een vrolijke stemming tijdens het ontbijtbuffet en we varen al in het Noordhollands Kanaal richting Alkmaar maar eerst maken we nog een tussenstop in Schagen in verband met een bezoek aan de West-friese Folkflore wat natuurlijk een bezienswaardigheid is met zijn klederdrachten uit bijna het hele land. Als we rond het middaguur weer aan boord komen voor de lunch vaart de Azolla weer af richting Alkmaar waar we tot op korte afstand van het centrum afmeren. Een bezoek aan het prachtige winkelcentrum ligt dan ook voor de hand want Alkmaar wordt ook wel de tweede winkelstad van Nederland genoemd en met dit prachtige weer is het dan ook echt genieten op een terrasje in het centrum. Het Noordhollands Kanaal kenmerkt zich ook door verschillende bruggen die als ze open gaan onder het wegdek verdwijnen we brengen hier de nacht door.

 

Het is Vrijdagmorgen en het einde van onze reis komt al in zicht we vertrekken om zeven uur uit Alkmaar we varen via De Zaanse Schans met zijn prachtige molens en dito houten huizen richting het Noordzeekanaal en varen dan richting Amsterdam via he IJ varen we achter het Centraal Station langs en varen dan het Amsterdam-Rijnkanaal op met zijn machtige sluizen met als bestemming voor deze dag Wijk bij Duurstede, als we daar in de loop van de middag aanleggen is er nog tijd voor een kleine wandeling om voor we aan het diner gaan even de benen te strekken want dit is de avond van het Captainsdiner en na het diner is er live muziek aan boord dat onder het genot van een drankje en een hapje tot in de kleine uurtjes door gaat.

 

 En dan is het Zaterdag al weer de laatste dag van deze prachtige cruise, we vertrekken al vroeg uit Wijk bij Duurstede en voor we aan onze laatste ontbijt aan boord gaan pakken we eerst onze koffers in waar we dan ook verder geen omkijken naar hebben. Na de koffie gaan we nog even een kijkje nemen op het zonnedek maar dan pakken zich boven het water van de Nederrijn zware wolken samen en binnen de kortste keren zitten we in een gigantische onweersbui welke we gelaten boven afwachten. Om 12 uur is het tijd voor de luns aan boord waar we nog extra van genieten en inmiddels is de bui over en schijnt het zonnetje weer. Na de luns gaan we lekker in de lounge zitten om onder het genot van een drankje af te wachten tot we aanleggen aan de Rijnkade in Arnhem waar de bussen af en aanrijden om de mensen naar de diverse bestemmingen te brengen, en zo was deze week weer snel voorbij maar kunnen we terugzien op een prachtige reis door de Nederlandse wateren.

 

De overige foto's staan binnenkort in het fotoalbum.

9-8-2013
Dagje Lelystad
Gisteren zijn we nog een dagje naar Lelystad geweest, Toen we om even voor 11 uur aankwamen stond de koffie klaar en na de koffie zijn Karst en ik nog een lekkere wandeling in de buurt door het park gaan maken alhoewel het niet meer zo goed gaat met Karst een ernstige ziekte bedreigd zijn leven we kunnen alleen nog hopen dat deskundige doktoren in Amsterdam nog wat voor hem kunnen doen maar we blijven wel hoop houden. Gé had samen met zus Stina een heerlijke pan soep gekookt dus konden we zo aanschuiven voor een heerlijk soepje, zo rond 5 uur zijn we weer vertrokken richting Elim.

 

9-8-2013
Mijn rijbewijs.
Het heeft wat moeite gekost maar dan heb je ook wat, na een paar moeizame keren is het gisteren onze kleindochter Amber dan eindelijk gelukt om (zoals men vroeger altijd zei) het rose papiertje te halen, rose is het nog wel maar het papier is vervangen door hard plastic in de vorm van een bankpasje en het kost klauwen met geld eer men zover is, het autotje is er inmiddels ook dus staat er niks meer in de weg om een bezoekje aan Opa en Oma te brengen

7-8-2013
Een dagje ponnypark.
Bryan en zijn vriendje Erik wilden nog graag een dag naar het ponnypark en dan is het maar wat fijn als Opa en Oma in de buurt wonen, zo heeft Bert ze Woensdagmorgen rond 10 uur bij het park afgezet en zou Opa ze weer om 6 uur bij sluiting van het park bij de poort afhalen, dus dat was weer een drukke dag gisteren want om 2 uur hadden we een afspraak in Vlagtwedde vandaar zijn we om 3 uur weer vertrokken naar Elim en om 6 uur de jongens ophalen op de terugweg nog even bij Jan Doldersum aan voor een warm hapje en hun dag was weer goed, en het logeerbed slaapt schijnbaar wel lekker want daar hebben ze het tot 11 uur volgehouden in de tussentijd had Oma een grote pan tomatensoep gaar want dat staat steevast op het menu van Bryan, maar ach het regende toch de hele dag, om 4 uur hebben wij ze naar het station in Hoogeveen gebracht en zijn ze samen afgereisd naar Groningen waar Bert ze weer afhaalde.

5-8-2013
Al weer 8 jaar
Ja vandaag is onze jongste kleindochter Carmen al weer 8 jaar. Carmen is de jongste van onze 7 kleinkinderen en werd 8 jaar geleden geboren aan de Gosen Engelsstraat maar inmiddels is ze met haar ouders en broer en zus verhuisd naar De vaarboom in Elim waar ze haar draai al best gevonden heeft, maar ja wat wil je ook als je bijna naast je beste vriendje woont. Carmen alvast hartelijk gefeliciteerd door Oma en Opa uit Elim.

18-7-2013
Vreemde vogels
In het noorden van het land net voorbij het dorp Vlagtwedde woont een oud vrouwtje in een klein oud huisje die al meer dan 60 jaar mensen van allerlij kwaaltjes en pijntjes afhelpt deze tip kregen we van een familielid die weer kennissen had die daar baat bij hadden. Dus Dinsdagmiddag om twee uur in een brandend hete auto via Emmen richting Veendam (dan is airco toch heerlijk) en via dorpjes als Alteveer en Onstwedde arriveerden wij in Vlagtwedde waar het oude vrouwtje van 89 jaar al op ons zat te wachten.

Wat het resultaat is kan ik nog niet verklappen maar ze wil graag dat we over 3 weken nog een keer terugkomen, maar ze vraagt er ook geen geld voor er staat een spaarpot en daar kun je in doen wat het je waard is. Nadat ze een half uur allerlij handelingen had verricht hebben we weer vriendelijk afscheid van haar genomen en tot over drie weken. Op de terugweg via Zuidbroek waar we een hapje hebben gegeten hebben nog even een tussenstop gemaakt in Sappemeer bij Bert en Anita waar we een kopje koffie hebben gedronken en nog even Bert zijn motor hebben bewonderd zijn we zo rond half negen weer richting Elim gegaan.

11-7-2013
16 jaar.
Ja 16 jaar daar kijkt elke jongen naar uit want als je 16 wordt dan gaat er immers een wereld voor je open, dan mag je brommerrijden tenminste als wel even voor je brommerrijbewijs zorgt, ja en je mag roken maar dat is al niet meer zo stoer want iedereen weet dat roken heel slecht voor je gezondheid is en Pa en Ma staan toe dat je zo nu en dan een flesje bier drinkt.

Nou willy geniet jij maar lekker met een glaasje cola in de jacuzzi daar kun je heerlijk ontspannen en vroeg of laat schuift er wel één van het andere geslacht naast je, de sfeerverlichting aan een lekker muziekje op de achtergrond ach en de rest komt dan vanzelf wel, en Willy van harte gefeliciteerd van je Oma en Opa uit Elim en binnenkort drinken we samen een pilsje.

 

7-7-2013
Al weer voorbij

Aangezien het al weer 6 dagen geleden is dat ik 78 jaar ben geworden hebben we dat op de verjaardag met de kinderen en kleinkinderen gevierd en gisteravond met de overige familieleden. maar het was een prachtige dag en de kans op een avond om buiten te vieren was dan ook aanwezig.

Wat de ruimte betreft kan het makkelijk dus wat hield ons nog tegen om de tafels en stoelen buiten klaar te zetten. Bij buurvrouw Pietje en buurvrouw Truus heb ik wat tuinmeubilair geleend, enkele weken geleden had ik al een partytent geplaatst dus dat kwam helemaal goed van pas.

Dus de dames lekker knus onder de partytent en de heren ach die kunnen wel tegen een stootje dus die zaten lekker in de open lucht. Maar toen het toch zo tegen middernacht liep begon het een beetje kil te worden en de één na de ander begon zijn blote armen te bedekken en zo rond half één hebben we het voor gezien gehouden en hopen volgend jaar met mijn verjaardag ook weer buiten te kunnen zitten.

28-6-2013
Laatste schooldag
Onze kleindochter Celine van O.B.S Vogelvlucht en met haar een hele groep hebben ook al weer de leeftijd bereikt waarop ze de basisschool gaan verlaten en dat hebben ze gisteravond laten weten ook. In een bomvolle zaal van de Open Deur waarin oudleerlingen ouders en grootouders aanwezig waren hebben de kinderen van groep 5 t/m groep 8 een prachtige musical opgevoerd onder de bezielende leiding van Louise Brink.

Je staat toch nog weer versteld wat zulke kindere in enkele maanden in die koppies proppen want op een paar schoonheidsfoutjes na hebben ze samen een voortreffelijke musical ten gehore gebracht. Na afloop was er een verloting met leuke prijzen en al mel al kan men terugzien op een geslaagde avond.

25-6-2013
Zij bint er weer:
En daor bedoel ik dan mit de parelties van Otto, het is deur het kolde veurjaor wel een beettie later as aandere jaorn mar daor bint ze niet minder lekker umme. Het is elk jaor weer een genot ast weer Juni is en de nije eerappels zit er weer an te koomen dan is er niks lekkerder as nije eerappels vars urooid zo uut die gezonde Drentse grond an de Beukerswieke, dus zo gauw ast mar kan mit een groote puute eerappels naor huus in een ummer mit water nog effen der flink mit de klompe deur ach en dan bint ze ok al haoste schoone.

Kiek ik weet wel de eerste daagen eet ie er haoste teveule van mar dan spring ik de aandere morng weer op de fietse zo her en der nog eem een mooi fotoogie maken zo as hier an de Albarsweg en ai dan zo teegen de middag weer op huus an fietst dan roek ie de nije eerappels al haoste weer.

24-6-2013
Onze jarige.
Ja t is vandaage al weer 24 Juni dat wil dus zeggen dat de dagen al weer korter gaot worden want de langste dag is al weer west, mar het is vandaage ok 76 jaor leden  dat in een klein old boerderijgie op de Reinders van Oostenswieke ik weet nog goed het was op een Donderdag mien oldste zuster is geboorn, het was mar een hiel klein poppie mar mien Va en Moe hebt heur wel groot kreegen en het is noe een flinke vrouwe die volop van t leven geniet en graag nog ies regelmatig op reis giet.

21-6-2013
Drentsigheden.
Vandaage ist de langste dag dus vanof noe gaot de daagen weer korten, mar op de langste dag holt ze bij tuincentrum Strieker elk jaor een zomerfair eigelijk duurt dat van zonsopgang tot zonsondergang en dan is daor van alles te beleven zoas een springkussen en een trampoline ok is er een ofdeling van de kienderboerderije mit een hiel biestenspul mar ok Het Huus Van De Taal is anwezeg mit een kraompie mit Drentse boeken mar ok een hiele boel leuke Drentse hebbedingies zoas een doppenwupper en leuke mokken mit tekst.

Mar de gezelligheid komp ai mit mekaar een koppie koffie drinkt en as er dan ok nog wat bij te sneupen is nou en daorvuer stunn wij er saamen mit Roel Kuper ie weet wel die bekende kok die altiet op TV Drenthe was en die was goed veurzien van koffie mit lekkere happies want daor was wel klandiezie veur en het koste hielmaole niks heur. Zo rond half eene bin ik naor huus gaone en toen hef Aornd Fiktorie mij of lost dat is ok zo'n fanatieke veurtrekker van oeze mooie Drentse taal want oonze drentse taal mut beholden blieven dat bij toch allemaole wel met mij eens.

En wil ie der ies wat meer aover weten of wil ie misschien donateur van het huus van de taal worn neem dan mar ies kontact mit mij op het kost haoste niks en ie steunt er een goed doel mit.

 

 

17-6-2013
Het schoolreisje.
Vandaag is onze jongste kleindochter op schoolreis geweest, Oom half negen moesten de kinderen op school zijn en om precies kwart voor negen was de bus er, het zonnetje scheen al lekker en wat het weer betreft zou het vast een mooie dag worden en precies om negen uur toen iedereen zijn plaatsje in de bus gevonden had vertrok de bus uit Elim richting Hengelo.

De reis ging naar het familiepretpark De Waarbeek onder de rook van Hengelo. De Waarbeek is al een oud pretpark met vermaak voor jong en oud, oude tijden herleven hier nog er is een echte kermis met botsauto's een rodelbaan en ook nog een antieke draaimolen maar men kan ook in een stoeltjeslift over het water maar ook de moderne speeltoestellen ontbreken niet, de kinderen hebben een prachtige dag beleefd en kwamen dan ook om vijf uur uitgeblust weer bij school terug.

11-6-2013
Een barre tocht
Gisteravond om half negen waren ze weer terug op het station van Hoogezand moe maar voldaan na een barre tocht van 6 dagen door de Ardennen. Maar het is begonnen op Woensdag 5 Juni toen is onze kleinzoon Bryan  met ongeveer 25 personen vertrokken uit Hoogezand met als doel een voettocht van 125 km door de Ardennen als afsluiting van het schooljaar. De eerste dag ging de tocht per trein naar het Limburgse Schin op Geul en vandaar moest de groep nog ongeveer 15 km over de Keuterberg naar de Belgische grens om net over de grens bij een boer in het weiland de tenten op te zetten voor de nacht.

De tweede dag wordt er grotendeels langs de Geul gelopen als echte bikkels gaan ze over heuvels en door dalen naar het 25 km verder gelegen dorpje Belven hier worden de tenten weer opgeslagen bij de boerderij van de fam Thielen maar dan moet er natuurlijk nog wel even gekookt worden, maar de meesten kiezen voor pannekoeken bakken want na een zware tocht moet er natuurlijk wel een goede maaltijd in.

De 3e dag is een lang en bosrijk traject van ruim 25 km door beekdalletjes en langs een stuwdam naar het dorpje Jalhay daar worden de tenten opgezet in een weiland aan de rand van de oneindige sparrenwouden met ontzettend veel wilde zwijnen, en dan denk je rustig in je tentje te kunnen slapen en dan is het niet verwonderlijk als je 's nachts gesnuffel en geknor bij je tent hoort want de wilde zwijnen ruiken op afstand de zweetvoeten van de jongens. Maar ach zo 's avonds bij het kampvuur met een wild zwijn aan het spit is ook niet te versmaden.

Maar de bikkels zetten door en gaan 's morgens weer opgewekt starten voor de 4e dag het is een afwisselend landschap van 25 km over heuvels en dalen naar het dorpje Ruy vlakbij Stavelot hier wordt op een boerenerf de nacht weer doorgebracht. De 5e dag is ongeveer 22km langs gehuchten in de buurt van Spa. De 6e dag is een kort traject van 8 km met bergen en dalen met als eindpunt het station van Aywaille waar ze op de trein stappen via Luik naar Maastricht en dan nog een treinreis dwars door Nederland en om half negen arriveren ze in Hoogezand vol verhalen.

 

9-6-2013
Kom in de kas.
Ik had in de voortuin een 40 tal vlijtige liesjes geplant welke gratis waren bij een bloemenaktie maar helemaal niet aan mijn verwachtingen voldeden dus er uit en in de container, maar er moet wel weer wat in dus gistermorgen maar even een bezoekje gebracht aan Otto aan het 3e Zandwijkje en 2 bakken met witte begonias gekocht de grond even lekker vochtig gemaakt en de bloemen geplant en nu lijkt het stukken mooier, maar in zo'n kas is het net als een kind in een snoepwinkel je raakt niet uitgekeken want het is één en al bloei wat je oog streeld en je gaat dan ook niet naar huis zonder een paar mooie planten te kopen.

 

5-6-2013
De lakenvelders
Toen gistermorgen al vroeg de zon door het slaapkamergordijn scheen wist ik het al, zometeen komt onze interieurverzorgster en na de koffie moet ik wegwezen, mijn vrouw had zich met een boek genesteld in onze zithoek achter het huis tussen de vogels en de bloemen dus de eerste paar uur zullen ze me niet missen en al doende heb ik mijn stalen ros bestegen.

Het is altijd weer een keuze van welke kant ga je op en deze keer heb ik gekozen voor richting De Krim maar halverwege ben ik toch afgeslagen richting Schuinsloot, ik ben doorgereden tot bijna de Belt maar ben net daarvoor de Troostenswijk opgefietst en toen viel mijn oog op een aantal prachtige rode koeien met kalveren het waren rode Lakenvelders prachtige koeien en het blijkt zelfs dat er op de wereld minder lakenvelders zijn dan tijgers en neushoorns en het blijkt namelijk ook dat het vlees van een lakenvelder lekkerder is dan van een gewone koe omdat ze langzamer groeien. Iets verderop heb ik nog een paar prachtige plaatjes gemaakt van een stukje geweldig natuurschoon aan de Elimmerweg.

29-5-2013
Familiedag Weidesteyn
Al jaren gaan mijn vrouw en ik naar de afdeling fiysiotherapie in Weidesteyn om met behulp van allerhande oefeningen en toestellen de spieren zo veel mogelijk soepel te houden en zo dus de kwaliteit van leven zo aangenaam mogelijk te maken, want voor de ziekte van Parkinson is namelijk geen genezing mogelijk allen met medicijnen en therapie kun je de ziekte enigzins remmen. vooraf drinken de patienten en mantelzorgers eerst samen koffie en daarna gaan de patienten een uur oefenen.

Maar om de verichtingen een beetje onder de aandacht van de familie te brengen is er besloten om elk jaar een soort familiedag te houden dan mag elke patient een paar familieleden meebrengen die dan eerst samen met ons koffiedrinken en daarna ook meedoen aan de oefeningen dan kan men dus met eigen ogen zien dat het leven van een parkinsonpatient niet over rozen gaat.

 

28-5-2013
Op mien fietsie.
De morgen begon met een fris windje en het koffiedrinken hebben we toch maar binneshuis gehouden maar zo na het koffiedrinken en onze interieurverzorgster druk bezig was om ons huisje spik en span te maken leek het mij beter om op mijn stalen ros samen met mijn fototoestel er opuit te trekken want de natuur is nu zo mooi dat moet toch vastgelegd worden en via de M Kuilerweg ben ik het Ockenspad op gereden waar ik mijn eerste foto gemaakt heb daarna links af de Akkerweg op naar de Kerkhoflaan richting Nieuwlande en als je aan de Joh Poststraat enkele honderden meters linksaf gaat tref je aan de rechterkant het melkpattie dit is een niet al te breed prachtig betonnen fietspad wat eindigd bij het visgat aan het oude Zwinderse kanaaltje hier heb ik ook nog een paar prachtige foto's gemaakt. Ik ben via het Oostpgaande richting Nieuwlande gefietst en vandaar weer richting Elim en om klokslag 12 uur draaide ik bij ons het achterpad weer op.

26-5-2013
Willie  is jarig:
Vandaag is het 51 jaar geleden dat op de Jufferswijk temidden van heel veel natuurschoon Willie Langenberg is geboren, opgegroeid tussen het groen van de bossen en nog steeds woonachtig in een prachtig natuurgebied waar je 's morgens gewekt wordt door het fluiten van de vogels en waar 's nachts de stilte nog heerst. Pa en Ma wensen je nog een hele fijne dag en vanavond zullen we er ongetwijfelt er nog eentje drinken.

 

 

25-5-2013
Open Huis.
Vandaag was het open huis bij 't Huus van de Taal in Beilen daar zetelen mensen die zich inzetten voor het behoud van de Drentse taal en Jan Germs je hebt hem vast wel eens op RTV drenthe gezien is daar de baas van. Wij hebben eerst koffie gedronken bij Jennie en Roelof en zo rond elf uur waren we in Beilen waar het op dat moment al moeilijk was om een plek voor de auto te vinden maar na wat zoeken lukte dat ook wel, het gaf ons wel het gevoel dat een boel mensen de Drentse taal toch wel een warm hart toedragen.

Het weer had wel wat beter kunt want het grootste gedeelte van het programma was in de open lucht, binnen was trouwens ook genoeg te zien tenminste vooe diegenen die van lezen houden was er een eenorme hoeveelheid Drense boeken en soms voor een prikkie. Ook Roel Kuper de bekende TV kok van enkele jaren geleden op RTV Drenthe was aanwezig verder waren er Drentse zangers, Drentse schrijvers en Drentse moppentappers.

Maar ondanks dat het niet al te warm was hebben we echt genoten, ook kon je genieten van heerlijke soep met een broodje en al met al was het een leuke invulling van deze Zaterdag.

21-5-2013
Verrassingstocht.
Het is best leuk zo'n verrassingstocht met Blok tours en op tweede Pinksterdag is er meestal toch niet zoveel te doen dus toen Roelof ons vroeg om mee te gaan hebben we direct ja gezegd, alhoewel dat ook Zwager Walter jarig was maar die had het toch uitgesteld en het ook nog de trouwdag van onze jongste Zoon Bert was maar ach die maakte daar ook geen probleem van en zei dus dan kom je toch een dag eerder en zo konden we met een gerust hart met deelnemen aan de verrassingstocht.

 

Om half negen zijn we uit Hoogeveen vertrokken in zuidelijke richting na nog op enkele plaatsen mensen opgepikt te hebben om zo rond tien uur ergens op de Veluwe neer te strijken voor een heerlijke bak koffie met appelgebak. Na de koffiestop vervolgen we onze reis en zo rond half één arriveren we in Kerkdriel waar we aan boord gaan van het fraaie Partyschip Columbus voor een boottocht van enkele uren over de Maas met als eindbestemming Heusden, aan boord kunnen we genieten van een heerlijke luns met diverse soorten brood en beleg en op zo'n frisse Pinksterdag op het water smaakt een beerenburger ook voortreffelijk. En tot mijn verbazing passeren wij bij Heusden de scheepswerf van VSH (Verenigde Scheepswerf Heusden) welke vroeger toebehoorde aan de grootste scheepsbouwer aller tijden Cornelis Verolme wat één van mijn eerste werkgevers was in de jaren'50. Het hele verhaal kunt je lezen onder het knopje verhalen.

Nadat we in Heusden nog een korte wandeling door het prachtige centrum gemaakt hebben stonden de bussen reeds op ons te wachten om ons te brengen naar onze laatste pleisterplaats voor een diner, om vier uur zijn we uit Heusden vertrokken en om vijf uur arriveerden we in de Gelderse plaats Scherpenzeel waar in Party Centrum Boszicht een heerlijk diner voor ons geserveerd werd, nadat we heerlijk gegeten en gedronken hadden zijn we om ongeveer zeven uur weer in de bus gestapt en om half negen stuurde onze voortreffelijke chauffeur Willem het stationsplein weer op, het weer had iets beter gekund maar al met al was het een zeer geslaagde Pinkstermaandag.

 

 

13-5-2013
Moederdag.
Zo de drukte van Moederdag is weer voorbij. Moeder is weer overladen met bloemen en geurtjes en andere lekkere dingen en op deze wat triestige Maandagmiddag gaat het leven zijn gewone gangetje weer er wel voor zorgen dat de bloemen een goed plaatsje krijgen en water geven is momenteel nog niet nodig maar laten we hopen dat het weer snel beter wordt.

10-5-2013
De Meidagen
Als ik aan de 10e Mei denk dan gaan mijn gedachten 73 jaar terug als op Vrijdagmorgen vanuit het Oosten de Duitsers Elim binnenlopen en hierna volgen vijf bange jaren, maar de 10e Mei is ook onze trouwdag en dat is vandaag 52 jaar geleden, maar deze 10e Mei is er voor mij één met een zwarte rand want vandaag hebben we na een ernstige ziekte afscheid moeten nemen van mijn oudste Broer Jan, wij waren een hechte familie die indien mogelijk alle verjaardagen samen vierden en in de toekomst moeten we dat zonder Jan doen en we zullen hem dan ook best wel missen.

 

 

29-4-2013
Dienstmaatjes.
Het echtpaar Gerrit de Boer en Monica uit Borculo zitten wat te surfen op internet en ontdekken een site met prachtige verhalen uit Elim en vooral de map met wissewassies trekt hun belangstelling tot een gegeven moment Gerrit uitroept! maar die man op de foto ken ik, dat was 40 jaar geleden mijn dienstmaat en hij is bijna niks verandert.
Vorig jaar waren Marinus Wachtmeester en Martie 40 jaar getrouwd ik had daar wat foto's van gemaakt en zoals het goede buren betaamd had ik daar een artikeltje van op mijn site geplaatst en dit werd dus in Borculo gelezen en binnenkort ontmoeten de bijde dienstmaten na 40 jaar elkaar weer. Zo zie je maar weer wat een hobbysite al niet teweeg brengt.

25-4-2013
Op mijn fietsie.
Vandaag moest mijn auto voor zijn jaarlijkse keuring ach en als je toch niet zoveel kilometers maakt doe je dat samen met een onderhoudsbeurt en ben je er weer voor een jaar klaar mee. Het was vanmorgen prachtig weer en ik wist dat mijn garagehouder daar een paar leenfietsen heeft staan en ik had de tijd wel, dus ik stap om 10 uur op een leenfietsie en peddel eerst maar eens richting krakeel om bij schoonzus Riekie een kop koffie te drinken en natuurlijk even informeren hoe het met Broer Jan gaat want die ligt in het ziekenhuis.

Na de koffie ben ik weer op mijn fietsie gestapt om mijn weg te vervolgen richting Elim en dus ook een mooie gelegenheid om over de nieuwe fietsbrug te gaan vanwaar je dus prachtige foto's kunt maken. Ik ben toch wel erg moe dus ik ga je morgen het vervolg wel vertellen. En toch als je dan zo rond 12 uur in Elim aankomt en ook nog op een vreemde fiets dan voel je bepaalde delen van je lichaam toch overduidelijk, maar ach ik had de tijd om uit te rusten want ik ben om 4 uur weer op het fietsie gestapt richting Hoogeveen waar mijn autotje al met smart op mij stond te wachten en dat zit dan toch wel weer lekker een autostoel en nog een paar mooie foto's uit het bosje bij de Marten Kuilerweg.

22-4-2013
Lente!
Ast dan weer maandagmorg n is en um half neeg,n scheent de zunne deur t slaopkamerraam dan wordt het tied um op te staon, eerst natuurlijk de neudige pillegies en zalffies want daor kunt wij as olde meens.n niet meer zonder dan saam,n mit t,vrouwgie een bakkie koffie drink n en dan naor buten op t,fietsie en ai dan zo aover t,jufferspad fietst dan kuj toch echt mark n dat de lente er is. Ik fietse langs t,Zuuderopgaonde en daor is Annie van Luuks Hummel drok in de tuune an t wark mar die is ok wel in veur een praotie en eem later komp Luuks er ok nog bij loop,n, al mit al bij dan weer mooi late in huus mar ach ie heurt ok nog wel ies wat.  (leest Woensdag de kraante mar goed)

21-4-2013
Aardappels poten.
Zo rondfietsende aan de zuidkant van Elim langs de Krimse slagen zie je de boeren bezig met een zware tractor met daarachter een pootmachine waarmee ze in een mum van tijd een bunder aardappels poten, dat doet me dan terugdenken aan de tijd dat ik 18 jaar was en ook aan het aardappelpoten was, in mijn tijd gebeurde dat nog met het paard voor de ploeg en ik kwam daar achteraan met een grote schort met aardappels, deze schort was gemaakt van jute zakken en op het midden van het land stond een wipkar vol pootaardappels en iedere keer als je op het midden was kon je de schort bijvullen. Zo liep je de hele dag op klompen door de losse voorde te sjokken en liet elke halve meter een aardappel vallen die door de ploeger dan weer ondergeploegd werd, nou ik kan je wel vertellen dan had je 's avonds de pijp wel uit.

11-4-2013
Schoolvoetbal
Gistermiddag was er van de gezamenlijke Hoogeveense basisscholen een groot voetbaltournooi dit werd gehouden op de sportvelden De Oosthoek van Hollandscheveld aan de Schoonhovenweg. Het was er erg druk en de auto's stonden dan ook nog honderden meters langs de Schoonhovenweg geparkeerd. Onze kleindochter Celine speelde mee in het meisjesteam van Vogelvlucht uit Elim en die hebben laten zien dat ze best een balletje kunnen trappen en ze staan dan ook vrij hoog in de poul waarbij ze mogen meedingen naar het kampioenschap.

7-4-2013
Drentsche taol
Zaoterdagmorg,n hebt wij as rasechte Drent,n ies eem onder het genot van een koppie koffie bijpraot aover oonze mooie Drentsche taol, en ok oe as wij meer meens,n kunt beweeg,n um oen moedertaal te bliev,n gebruuk,n. Een mooi veurbeeld hiervan was het Drentsche veurleez,n op de basisschoel,n. Um half tiene weurn wij verwelkomt deur Jan Germs die is Directeur van het Huus van de Taol en saam,n mit Abel Darwinkel die is streektaalfunctionaris trekt ze de karre.

Tussendeur kunn,n wij geniet,n van prachtige streektaolmuziek verzorgt deur Henk Vleems en Roel Luchies geboorn en getoog,n in Gees en as darde was er Gerard Lanting bij, Henk en Roel bint van vrogger nog bekend van de band Scandals en noe gaot ze meer op de toer van Harm en Roelof dat is ok heur grote inspiratiebron. Wij hebt de morg,n ofsleut,n mit een lekkere broodmaoltiet mit een dikke krokette en een lekkere komme soep en dit alles was goed verzorgt deur de mitwarkers van zaal Muller in Beil,n

4-4-2013
Een harde bikkel.
Stefan is een fanatiek voetballer en een gedreven keeper en een beetje pijn ach daar stoorde hij zich niet zo aan, maar deze pijn aan zijn vinger duurde wel erg lang al meer dan 4 weken dus toch maar eens een bezoekje brengen aan de dokter en die stuurde hem meteen door naar het ziekenhuis voor foto's en wat ze al een beetje verwachten bleek waar te zijn de vinger was gebroken en helemaal verkeerd aan elkaar gegroeid dus dit moest operatief verholpen worden en dat is dan gister gebeurt, voorlopig loopt hij met zijn vinger in het gips en het voetballen kan hij dit seizoen wel vergeten. Sterkte Stefan.

1-4-2013
Verrassingstocht.
Tweede Paasdag hebben we samen met Roelof en Jennie een verrassingstocht gemaakt met Bloks reizen al leek het er eerst op dat het niet door zou gaan. Zondagavond voelde mijn vrouw zich niet al te lekker maar Maandagmorgen was na een goede nachtrust het weer helemaal opgeknapt dus gingen we Maandagmorgen om acht uur fris naar de opstapplaats Station Hoogeveen. De bus was mooi op tijd en de zon scheen lekker en vanuit de bus aan de Grientsveenweg konden we zien dat er in het centrum van Hoogeveen een grote brand woede. Na onderweg nog een paar stopplaatsen om mensen op te pikken zijn we via een mooie route langs De Ijsel via Wijhe en Olst naar Almen gereden waar we bij de Nieuwe Aanleg hebben genoten van Koffie met gebak, we vervolgen onze busreis door de Ooipolder over de grote rivieren naar Berg en Dal waar we een bezoek brengen aan het oorlogsmuseum wat dus zeer indrukwekkend is, zo tegen half zes arriveren we in Terwolde bij Brasserie KriebelZ waar we afsluiten met een heerlijk diner en zo rond negen uur arriveren we weer in Hoogeveen na een prachtige dagtocht.

31-3-2013
Koude Pasen.
Het is de laatste dag van Maart en het is 1e Paasdag je staat 's morgens op kijkt naar buiten en alles is wit, even nadenken!! het is toch geen eerste Kerstdag nee toch niet want vanmiddag moeten we naar Meta en Willie op bungalopark Het Zuiderveld in het Geeserveld, want Meta heeft allerlei lekkere hapjes gemaakt voor vanmiddag dat was natuurlijk weer ouderwets gezellig en vanavond wordt het grootste paasvuur van Drenthe aangestoken (zie daarvoor de pagina ons Dorp)

 

23-3-2013
Meerderjarig
Ja vandaag is Amber meerderjarig dat wil dus zeggen de ze 18 jaar geworden is en dan gaat er veel voor je veranderen, je krijgt veel meer rechten bv je hebt stemrecht je mag autorijden, nou ja de auto heeft ze al nu alleen het rijbewijs nog even maar dat zal ook wel lukken. Maar vandaag zijn er nog meer jarigen maar die zijn allemaal ouder dan 18 zoals Guus Meeuwis die is vandaag 40 jaar en Hennie vd Most is vandaag 62 jaar en Lee Towers is 66. Wij willen alle jarigen feliciteren maar Amber in het bijzonder want daar gaan we straks een borreltje drinken. Opa en Oma wensen jullie nog een fijne dag.

Zo tussendoor nog even een collage voor je gemaakt.

Veurlezen.
De Meertmaond is de streektaalmaond en dan wordt er in Drente volop andacht an oonze prachtege taal besteed en alle schoel.n in Drente wordt evraogt as ze mit wilt doen en de meeste schoel.n viend dat prachteg en zo hebt Annie Hummel en Stoffer Kikkert vandage veur elezen in de openbare schoele Vogelvlucht in Elim. Er bint een aantal prachtige verhaal.n veurlezen en bliekbaar hebt de kiender er van genoot.n want ze waar.n moesstille ie kunn.n soms haoste een spelde heurn vall.n alle lof veur de kiender van Vogelvlucht.
Na ofloop kreeg.n ze dan ok allemaole een prachtig Drents blad mit naor huus.

11-3-2013
Zwemdiploma
Als je het hoofd buiten de deur steekt wil je in de eerste plaats niet aan zwemmen denken eerder krijg je een beeld van schaatsen, want met het schaatsen nog vers in het geheugen moest onze kleindochter Carmen vandaag voor haar B diploma afzwemmen nou en dat ging haar dus geweldig goed af want na afloop kwam ze trots haar diploma laten zien.

7-6-2013
Dagje Lelystad
Gisteren zijn mijn vrouw en ik een dagje naar Lelystad geweest, mijn broer was 4 Maart jarig geweest en om zo maar even 's avonds op verjaardagsvisite te gaan daarvoor is de afstand te groot. En als je dan van Harderwijk Lelystad binnenkomt dan valt één ding meteen op namelijk het aantal ooievaarsnesten gebouwd op een hoogspanningsmast en natuurlijk het prachtige natuurpark met zijn vele soorten dieren, want rondom lelystad is veel natuurschoon.

Sommigen beweren dat een ooievaar van rust houd maar niets is minder waar want deze mast staat aan een drukke verkeersweg en momenteel zitten er 8 nesten in de mast en zijn ze al weer druk bevolkt en elk jaar worden hier tientallen jongen grootgebracht, het is zelfs zo dat vlak voordat de jongen uitvliegen de stroombeheerder de stroom een tijdje afsluit om de natuurbeheerders met een hoogwerker de gelegenheid geven om de jongen te ringen. En het blijkt dus dat de ooievaars geen angst hebben voor de draden.

4-3-2013
Vandaag is hij 72
Ja vandaag is Karst 72 jaar hij woont al bijna een halve eeuw in Lelystad maar hij is geboren op de Jeulenwijk in een tijd waar onze kinderen en kleinkinderen zich geen voorstelling bij kunnen maken. Op 4 Maart 1941 kreeg Metje van Berend Kikkert een tweeling, ach een tweeling is toch niks bijzonders zou je zeggen maar wel als je op een wijk woont waar geen electra geen stromend water en geen gas is, maar het ergste is dat je ook nog eens in een oorlog zit en tot overmaat van ramp brak er ook nog een besmettelijke ziekte uit.

Maar Karst heeft alle rampen goed doorstaan en geniet nu van zijn pensioen in een leuk appartementje in het centrum van Lelystad, maar de weg naar Drenthe kent hij nog op zijn duimpje vandaar dat hij nog wel regelmatig te zien is in en rondom Hoogeveen.

10-2-2013
Nog winter
Ja het is vandaag 10 Februari en de winter doet een poging om weer in het zadel te komen, Ja ik begin echt een beetje naar het voorjaar uit te kijken en mijn fiets ook want elke keer als ik in de schuur kom staat mijn fiets iets dichter bij de deur, nou gisteren heb ik hem dus even zijn zin gegeven maar het was nog best fris maar ja als je dan thuis komt waardeer je de kachel destemeer maar ook nu kun je nog wel prachtige plaatjes maken maar vanmorgen was alles weer bedekt onder een laag sneeuw.

 

6-2-2013
Oude foto's
Beste vrienden steeds meer mensen gaan op zoek naar oude foto's, daar is wat op gevonden namelijk eind vorig jaar en begin dit jaar zijn er een aantal fotosites gelanseerd die voorzien in een behoefte. Bertus ten Caat (wie kent hem niet) heeft het voortouw genomen en in elk Dorp zit weer iemand die het beheer heeft. Iedereen kan de foto's bekijken maar degenen die een facebook account hebben kunnen ook op foto's reageren en ook zelf foto's toevoegen en de beheerder kan een aantal extra handelingen verrichten, maar het blijkt een echt succes te worden want er komen steeds meer oude foto's uit de kast.
Maar kijkt u zelf maar eens en geniet van de foto's zoals hieronder.

www.facebook.com/OudHollandscheveld

https://www.facebook.com/OudHoogeveen

http://www.facebook.com/pages/Oud-Elim/137857989694826

 

 

 

 

5-2-2013
45 jaar
Ja het is vandaag al weer 45 jaar geleden dat Bert werd geboren als jongste zoon van Arendje en Stoffer Kikkert hij is opgegroeid aan de Carstensdijk zijn jeugd doorgebracht tussen de schapen en de kippen en toen hij elf was zijn we verhuisd naar de v Elvenstraat in Elim waar natuurlijk altijd lol was met al die jonge meiden in de straat maar later toen hij het leven war serieuzer nam is hij neergestreken in Sappemeer en daar is het vandaag reden voor een feestje en bij een feest hoord een vlag en die steek je dan natuurlijk uit.

24-1-2013
12 jaar geleden.
Ja het is vandaag 12 jaar geleden namelijk op 24 Januari 2001 werd in Boxtel de eerste Plus Supermarkt geopend daar sta je helemaal niet meer bij stil

Maar waar we wel even bij stil willen staan: 12 jaar geleden werd aan de Gosum Engelsstraat Celine geboren en de omstandigheden waren niet optimaal, aangezien men druk bezig was met het bouwen van een nieuwe woning hadden Pa en Ma en broertje Stefan tijdelijk hun intrek genomen in een salonwagen. Maar hier heeft Celine niet onder geleden want het is een leuke vlotte meid geworden die geniet van haar jeugd en vandaag dus 12 jaar is. ook Opa en Oma Kikkert wensen je een fijn verjaardag.

 

 

 

21-1-2013
Sneeuwpret?
Nou ja sneeuwpret was het niet echt, als je om negen uur opstaat en merkt dat alles onder een dik pak sneeuw ligt ja dan zul je toch moeten zorgen dat er een paadje vrijkomt naar de weg en daar moet je dan ook niet te lang mee wachten want als het éénmaal ingelopen is dan schuift het niet meer.

En als je dan alles schoon hebt begint het weer te sneeuwen en begint het hele spel weer van voorafaan en een buurvrouw van 88 jaar die trouwens nog heel aktief is kun je er ook niet alleen voor laten zitten. Maar voor de tweede ronde kwam er nog hulp uit onverwachte hoek, en voor zo'n jonge kerel is het maar een fluitje van een cent

 

13-1-2013
Nieuwjaarsvisite.
Gewoontegetrouw is de 2e Zaterdag in Januari de avond waarop we als broers en zussen van de Familie Kikkert een familieavond organiseren waarop we indien mogelijk allemaal aanwezig zijn om elkaar het allerbeste in het nieuwe jaar te wensen, dit jaar moesten door ziekte Jan en Roelof verstek laten gaan.
Dit jaar was het bij onze jongste zus Hillie (61) en het volgende jaar gaan we weer bij de oudste beginnen broer Jan (80). Hillie had alles tot in de puntjes geregeld en het was dan ook al na middernacht toen iedereen voldaan huiswaarts keerde

12-1-2013
Nieuwjaarsbijeenkomst.
Vanmorgen zijn we in een winters landschap vertrokken naar Dwingelo, om negen uur zijn we van Elim vertrokken en om ruim half tien kwamen we aan bij Hotel De Brink in het prachtige dorp dwingelo alwaar de Parkinsonvereniging van de afdeling Drenthe een nieuwjaarsvisite had georganiseerd.We werden vriendelijk begroet door de voorzitter en konden dan ook al meteen genieten van een lekkere bak koffie. Nadat iedereen begroet was en voorzien van koffie konden we kennismaken met het wel en wee van de Staphorster kledingdracht.

Eingelijk heb je geen idéé welke soorten kleding deze mensen dragen bij bv trouw en rouw en wat is daagse of Zondagse kleding en hoelang zijn ze in de rouw, op al deze boeiende vragen hadden de Staphorster dames een passend antwoord, maar dat ook de klederdracht in Staphorst een aflopende zaak is bleek wel duidelijk het wordt nog wat in stand gehouden voor de toeristen. Zo rond 12 uur stond er een heerlijke broodmaaltijd voor ons klaar en om ruim één uur hebben we het prachtige Dwingelo weer verlaten maar niet nadat ik nog een mooie winterse foto van de siepelkerk gemaakt had.

11-1-2013
De langste.
Ja vandaag is hij al weer 14 jaar en ik denk dat hij de langste van de familie is want hij steekt met kop en schouders boven ons uit en dan heb ik het over Stefan de oudste zoon van Willy en Fakie hij is geboren op 11 januari 1999 maar gelijk met Stefan op 11 Januari 1999 werden twee zusjes geboren en die hebben dezelfde ouders , maar het is geen tweeling??? Opa weet het.
Het verschil op onderstaande foto's is bijna 10 jaar.

31-12-2012
De allerlaatste dag.
Ja en nou is het vandaag de allerlaatste dag van het jaar dus de dag van vuurwerk en oliebollen, buurvrouw Pietje kwam vanmorgen al met een grote zak oliebollen aan want zoon Martin was aan het bakken en dan vergeet hij ons ook niet, nou Martin ze waren heerlijk dankjewel daarvoor. Een aantal vrijwilligers was al vroeg bezig om de Kerstverlichting op te ruimen want dat laat je tijdens de jaarwisseling niet hangen want dan hoef je het waarschijnlijk niet meer op te ruimen ach en dan na afloop samen even gezellig napraten is natuurlijk ook mooi, wat dat betreft is de saamhorigheid onder deze wat oudere jeugd groot en dan nog samen één borreltje op het oude jaar.

En natuurlijk wens ik als beheerder van deze site al mijn vrienden en kennissen en natuurlijk mijn trouwe lezers een goed uiteinde en een heel gelukkig 2013 toe.
Tot slot voeg ik nog een paar mooie plaatjes van vroeger toe, zoals het van Leeuwenkerkje met Jurrie Santing en zoon Albert op de voorgrond en een tekening van het boerderijtje van Siebert en Clara welke trouwens momenteel weer te koop staat.

30-12-2012
Het jaar is bijna om.
Hier in het dorp wordt er al her en der geknald alhoewel dat het nog verboden is want morgen is het pas oudejaarsdag, dus nog één dag en 2012 is ook weer verleden tijd. Maar als je eens rondfietst kun je de handschoenen wel thuis laten en de ijsbaan is ook nog een golvende vlakte dus de winter is nog ver van ons, maar dan voert mijn fiets me langs de Dorpsstraat en dan ruik je het al, de lucht van vers gebakken oliebollen en ja hoor achter De Plus van Gert Huisman staat een oliebollenkraam met warme oliebollen, dus snel een zak meegenomen en snel naar huis om te smullen en lekker dat ze waren heerlijk, maar er is één troost morgen staan ze er weer.

 

28-12-2012
Jeugd kersttournooi
Gisteren was het weer een hele drukte in sporthal De Brug in Elim. De jeugd van Elim en al de omliggende dorpen speelden weer het jaarlijkse Kersttournooi de sporthal was dan ook de hele dag goed bezet. Opa is ook nog even wezen kijken en heeft nog enkele foto's van zijn kleinkinderen gemaakt. Stefan met zijn jongens deden het prima en was dan ook heel tevreden, bij de groep van de meisjes waar Celine speelde ging het iets minder maar ach met wat extra training doen ze het volgend jaar ook goed.

26-12-2012
Tweede Kerstdag
En gisteren dus op tweede Kerstdag hebben we het helemaal eens anders aangepakt, we hebben enkele weken geleden samen met Jennie en Roelof een verrassingtocht geboekt  bij Bloks reizen. Ik kon mij er eerst niet veel bij voorstellen zo in de winter met veel kans op slecht weer een dag met de bus op reis maar bij nader inzien was het een prachtige tocht en er bleken maar liefst drie bussen vol te zijn.
Het was bijna 9 uur toen we uit Hoogeveen vertrokken en na nog wat mensen onderweg te hebben opgepikt zijn we bij Zwolle via de oude brug de Ijssel overgestoken in de richting Hattem en meteen valt je dan op hoeveel water er de laatste dagen gevallen is want verschillende huizen staan al gewoon op een eiland en het weer was prachtig toen we al dat water passeerden.

Via allerlij mooie dorpjes kwamen we terecht in Hoenderlo waar de koffie met appelgebak voor ons klaarstond en zo rond half twaalf hebben we via een prachtige route zoals Apeldoorn en Paleis Het Loo richting gekozen naar de buurt van Barneveld om precies te zijn het plaatsje Verschuur. hier bevind zich een prachtig museum van speelgoed en oude ambachten ,en tussendoor hebben we genoten van een heerlijke broodmaaltijd. het museum is voor iedereen bereikbaar door verschillende liften naar de bovenverdieping hier ben je een dag nodig om alles te zien en dan vergeet je vast nog iets. Om drie uur zin we weer in de bus gestapt om onze weg te vervolgen naar ons einddoel het Kerstdiner dit diner stond om vijf uur voor ons klaar in Belt Schutsloot, nou om het kort te maken dit was meer dan voortreffelijk, wij kunnen dan ook terugzien op een prachtige tweede Kerstdag met nog vrij goed weer.

 

25-12-2012
Eerste Kerstdag
De eerste kerstdag hebben we het dit jaar vrij rustig gehouden, vanwege allerlei omstandigheden kon niet iedereen aanwezig zijn dus hadden wij besloten om er maar niet teveel drukte van te maken maar ach met een drankje en een hapje kun je het samen ook best gezellig hebben.

21-12-2012
De tijd gaat snel.
Ja de tijd vliegt het is van daag al weer 21 December dus de kortste dag van het jaar, maar dan hebben we in elk geval de langste nacht. En volgens profeten zou vandaag de wereld vergaan maar ik denk dat het wel meevalt en dat we toch samen weer kerst zullen vieren. Maar in 1984 trouwden Meta en Willie ook op de korste dag van het jaar dat is dus vandaag al weer 28 jaar geleden. Dus Meta en Willie op naar de dertig.

16-12-2012
Met de taxy
Aangezien Bert en Anita en de kinderen niet met sinterklaas bij ons waren hebben we besloten om maar naar Sappemeer te gaan, mijn vrouw mag gebruik maken van taxyvervoer en ik mocht als passagier meereizen. De heenreis duurde bijna 2 uur maar ach je zit warm en droog, en ik hoefde het mij aangeboden borreltje niet af te slaan omdat ik niet zelf hoefde te rijden. We hadden voor ieder een Decemberkraslot meegenomen welke goed in de smaak viel met in het achterhoofd natuurlijk de kans om een forse prijs te winnen. Om half zes kwam de taxy weer voorrijden en dit keer ging het een stuk sneller want om half zeven waren we weer thuis.

15-12-2012
Het grote feest
Ik had er jullie al op voorbereid dat het grote feest nog moest komen want Martie en Marinus waren vorige week 40 jaar getrouwd, nou en gisteravond was dan het grote feest. Om half zeven werden we verwacht in chinees restaurant Wok Four You in Coevorden nou het was echt geweldig wat voor lekkere dingen die mensen je allemaal voortoveren.

Het is tegenwoordig zo: als je over buitenlanders praat dan wordt dat altijd in verband gebracht met criminaliteit, maar praat je over Chinezen wat dus eingelijk ook buitenlanders zijn dan denkt men onmiddelijk aan lekker eten en lekker eten maken dat kunnen ze en daar hebben we met zijn allen gisteravond van genoten. Martie en marinus bedankt het was heerlijk.

14-12-2012
Nog maar 48
Vandaag is het 48 jaar geleden dat Fakie werd geboren toen was het een beetje kouder als vandaag de temperatuur lag op -12 graden en fakie was niet iemand die zich zo maar gewonnen gaf dus moest het ziekenhuis ingrijpen en werd fakie met een keizersnede ter wereld gebracht maar ach dat zijn Moeder en kind al lang vergeten.

 

6-12-2012
40 jaar gtrouwd.
Vandaag is het dus 40 jaar geleden dat ze trouwden, het was dus op 6 December 1972 dat Marinus Wachtmeester en Martie Zomer trouwden en voorlopig gingen wonen aan de Dorpsstraat in Elim maar ik denk dat ze bijna direkt daarna zijn begonnen met de bouw van hun nieuwe woning aan de v Elvenstraat want daar wonen ze nu ongeveer 39 jaar daar zijn ook hun twee kinderen geboren.Henry de oudste zit al jaren in het onderwijs en woont in Katwijk en Simone woont in Nieuwlande en zit in de reisbrance. We zijn vanmiddag even wezen feliciteren met een bloemetje maar het grote feest komt binnenkort maar dat hoor je dan wel.

 

6-12-2012
Pakjesavond.
Gisteravond hebben we zoals gebruikelijk weer pakjesavond gevierd, dit jaar deden we het samen met Willie en Meta en de kinderen, niet dat de kinderen nog in sinterklaas geloven maar ze vinden het altijd weer fijn om kadootjes te krijgen ach en je maakt er samen een gezellige avond van.

Toen zo rond half elf onze gasten huiswaarts keerden was het dorp al wit geworden van de sneeuw en toen ik vanmorgen bij het opstaan uit het raam keek lag er een flink pak sneeuw en hoorde je her en der al buurtgenoten in de weer met sneeuwschuivers en om een lang verhaal kort te maken heb ik ook maar snel gezorgd dat de paadjes voor en achter sneeuwvrij werden.

%2</img